Το αραξοβόλι μου

Εδώ θα με βρεις να αράζω....

Παρέα με την κολλητή-''αδερφή'' Λελού!

Όταν η ψυχολόγια βαράει κόκκινο, καβαλάμε τα μοτόρια και δρόμο!!

Παντός καιρού στέκι!

Κι αν βρέχει? Νο πρόμπλεμ! Κάτω από το κιόσκι ή μέσα στο κελί, όπως και να το δεις είναι απόλαυση!

Το Καλοκαίρι? χμμ Αν μπορούσα θα έμενα όλη μέρα!

Η Λελού το κάνει! Είναι το δεύτερο σπίτι της!

Ζηλεύεις???

Αν θα μας βρεις εκεί, έλα!

Όλοι οι καλοί χωράνε!

Κερνάμε καφεδάκι!


ΠΑΤΑ ΤΟ PLAY ΝΑ ΣΕ ΞΕΝΑΓΗΣΩ!!!

ΚΑΡΑΘΩΝΑ

Αν δεν γνωρίζεις τίποτα για την Καραθώνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, επετρεψέ μου να σου πω δυο λόγια....χμμμ συγνώμη...να σου γράψω δυο σειρές ήθελα να πω!!


Ο Άγιος Κωνσταντίνος Καραθώνας χτίστηκε το 1875 μαζί με κάποια κελιά στα οποία φιλοξενούνταν άποροι κληρικοί της Μητρόπολης Αργολίδας.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το εκκλησάκι αποτελούσε μετόχι της ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Ασίνης, ενώ το 1895 πέρασε στο σωματείο οικοδόμων μετά από παρέμβαση της τότε βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα. Σήμερα, στα κελιά αυτά διαμένουν το καλοκαίρι οικογένειες οικοδόμων που φροντίζουν μάλιστα για τη συντήρηση της εκκλησίας και των κελιών.

Στο εσωτερικό του ναού βρίσκεται η εικόνα της Αναλήψεως, που είναι συνδρομή κατοίκων της περιοχής και κάθε χρόνο ανήμερα της Αναλήψεως συγγενείς και φίλοι των πρώτων συνδρομητών πραγματοποιούν λειτουργία και κέρασμα.

Τα πολύτιμα αντικείμενα θρησκευτικής αξίας που βρέθηκαν στο Άγιο Κωνσταντίνο Καραθώνας φυλάσσονται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ευαγγελίστριας, αφού εκεί υπάγεται εκκλησιαστικά το γραφικό εκκλησάκι με φόντο τη θάλασσα. Μεταξύ των εικόνων που φυλάσσονται, είναι αυτή με τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη που πιθανώς να έχει έρθει από την Κωνσταντινούπολη.

Έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο Καραθώνας υπάρχει ένα στέγαστρο με πάγκους και τραπεζάκια, ιδανικό καταφύγιο από τον ήλιο για τον επισκέπτη που θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει το κολατσιό του.

Το εκκλησάκι γιορτάζει τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαϊου, ενώ μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ακολουθεί λιτάνευση της εικόνας των Αγίων πέριξ του χώρου, καθώς και γεύμα από το σύλλογο οικοδόμων.

Η πρόσβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο Καραθώνας γίνεται και με καραβάκι από την παλιά πόλη του Ναυπλίου. Επίσης, λόγω του ειδυλλιακού του σημείου τελούνται πολλοί γάμοι και βαφτίσια.


Αν πρόσεξες στο slide οι τελευταίες φωτογραφίες είναι από τους αρραβώνες των παιδιών μου.

Η Λελού και η μαμά Τασούλα, φροντίζουν να μένει πάντα ο χώρος καθαρός!

Πάνω από 40 χρόνια!

Δεν υπάρχει περαστικός που να μην πιεί καφέ από τα χέρια της μαμάς Τασούλας!

Τα λέμε λοιπόν εκεί!!

Σε περιμένουμε!!