Ambachtelijk Weekend

Het Ambachtelijk Weekend is een organisatie van Toerisme Waasland waar Reintje Vos al heel wat jaren aan deelneemt.

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 zetten we de deuren weer open om verschillende ambachten in de kijker te zetten.

Onze vaste waarden zoals het mandenvlechten, kalligrafie, vilten, juwelen maken, kantklossen, beertjes, houtdraaien zijn zeker van de partij. Op zondag kan je ook Jef Maes, hoefsmid en lid van Reintje Vos, aan het werk zien.

Heb je zelf de kriebels gekregen van al deze nijverheid? Je kan bij ons ook zelf aan de slag gaan. We organiseren een BREICAFÉ. Ben je een fervente breister en zoek je een excuus om een hele dag te zitten breien? Of ben je ooit aan een werkje begonnen en geraakt dit maar niet af? Dit is de perfecte gelegenheid om verder te werken. Wat je samen doet, doe je beter! Breng je eigen handwerkje mee (breiwerk, maar ook haken, macrame, loom bandjes of andere zijn zeker welkom) en geniet van elkaars gezelschap. Breiclub De Vlijtige Steekjes geeft het goede voorbeeld.

Ook voor de KLEINSTEN onder ons hebben we iets voorzien. Je kan je laten grimeren in ons kindertentje. Er zijn ook oude spelen zoals sjoelbak en potten of steltenlopen. En voor wie graag kennis maakt met onze kinderdansgroep organiseren we zaterdag om 14u een kinderdansworkshop. Elk enthousiast dansertje of danser (tot 14 jaar) krijgt een pannenkoek als beloning.

Wil je ook je spieren eens laten rollen? Dan staan onze vendeliers klaar om jou een korte VENDELINITIATIE te geven. Op zaterdag en zondag, telkens om 14 uur en om 16 uur kan groot en klein vanaf 10jaar met een vlag komen zwaaien.

Tot slot willen de innerlijke mens gelukkig maken. Je kan doorlopend genieten van de heerlijke boekweitpannenkoeken, kneutels en streekbiertjes.

Tot dan?

Voor meer info kan je terecht bij ambachten@reintjevos.be