Teden taborništva

Po prvih začetkih v 60. letih prejšnjega stoletja je danes ROD II. GRUPE ODREDOV CELJE eno najbolj aktivnih in zavzetih taborniških društev pri nas. Letos, ob praznovanju 50. obletnice obstoja društva, v Celju pripravljamo TEDEN TABORNIŠTVA s pestrim programom:

Petek in sobota, 12. in 13. 10. 2018: Grajska orientacijska fešta – GROF

Že sedmo leto zapored celjski taborniki organiziramo orientacijsko tekmovanje GROF, ki je vsako leto zelo obiskano. V Celje prihajajo taborniki iz vse Slovenije in zamejstva. Več o tekmovanju si lahko preberete na http://grof.rdgo.org/ .

Nedelja, 14. 10. 2018, ob 10h: Pohod po poti taborništva (Celjska koča) v sodelovanju z Radiem Fantasy

To ne bo navaden pohod. To bo pohod s taborniki, ki vas bodo spoznali s taborniškim življenjem in dogodivščinami, ki se lahko pripetijo na pohodu. Z nami pa bo tudi radio Fantasy.

Ponedeljek, 15. 10. 2018, ob 9h–20h: Degustacija taborniškega lajfa – predstavitev taborništva v City centru Celje (pred trgovino Interspar)

Želite spoznati pravi občutek taborništva sredi nakupovalnega središča? Obiščite nas v City centru celje, kjer se boste lahko za kratek čas prelevili v pravega tabornika!

Torek, 16. 10. 2018, ob 18h: Otvoritev 14-dnevne razstave v Muzeju novejše zgodovine Celje

Za vas pripravljamo razstavo o zgodovini delovanja tabornikov v Celju in kako poteka naše delo danes.

Sreda, 17. 10. 2018: Humanitarna akcija za otroke na pediatričnem oddelku Bolnišnice Celje

Otrokom, ki svoje dni preživljajo v bolnišnici bomo popestrili dopoldne z aktivnostmi, ki jih taborniki izvajamo.

Četrtek, 18. 10. 2018: Mini koncert RDGO glasbene skupine v Domu ob Savinji, domu upokojencev Celje

Ker vemo, da tudi starejši občani, ki prebivajo v Domu ob Savinji, radi zapojejo in zaplešejo, jim bomo pripravili koncert, s katerim bomo predstavili naše glasbenike in jim popestrili četrtkovo dopoldne.

Petek, 19. 10. 2018: Slovesnost in dobrodelni koncert ob 50. obletnici RDGO z Big Foot Mamo in v sodelovanju z Gimnazijo Celje Center

Konec tedna bomo zaključili s slovesno prireditvijo, kjer si bomo ogledali kratek pregled vseh 50 let in velikih dogodkov.

Zvečer pa vabljeni, da se nam pridružite na megstičnem koncertu Big FootMame in bendoma, ki delujeta na Gimnaziji Celje Center. Več o dogodku pa si lahko ogledate na povezavi: