Ko bom velik

Pozdravljen, član GG družine!

Prehajaš v starost, pri kateri moraš počasi začeti razmišljati, kaj bi rad počel, ko boš velik. Zato smo zate pripravili akcijo Ko bom velik, na kateri lahko preizkusiš nekaj poklicev, ki te zanimajo. V soboto 6. 2. 2021, boste GG-ji ob 10. uri preizkusili dva poklica po svoji izbiri. Vsak od vodnikov bo pripravil delavnico za poklic, ki ga bo predstavil.


Izbiraš lahko med poklici:

  • Kriminalist - Hej ti! Te zanima, ali je v kriminalnih dejanjih res vedno kriv butler? Ali lahko pred starši zabrišeš dokaze, da si pojedel/a zadnji kos štrudla? Kaj se zgodi, če na kraju zločina dežuje? Pridruži se spoznavanju kriminalistike in morda dobiš odgovore še na kakšno zanimivo vprašanje.

  • Programer - Te zanimajo računalniki in njihovo delovanje? V zadnjih letih je programiranje postalo zelo pomembno. Programer opravlja osnovne postopke razvijanja informacijskih sistemov, pisanje računalniških programov. Le-ti so napisani v kodirnem jeziku in povedo računalniku, kaj naj dela. Si želiš narediti svojo igrico? Skupaj nam bo uspelo.

  • Prevajalec - Te veselijo jeziki? Če te zanima, kako se prevajajo knjige, dokumenti ali pogovori, je ta delavnica prava izbira zate. Lahko se boš tudi preizkusil v vlogi prevajalca!

  • Umetnik - Umetnik. Odlična priložnost, da daš svoji domišljiji duška. Dobrodošel k likovni umetnosti! Ne, ne bomo likali, pač pa slikali! Z nekaj sreče bomo ustvarili nekaj, kar bo vredno obešanja na naše stene.

  • Učitelj - Kdo ali kaj je učitelj? “Učitelj ni samo učitelj, učitelj je po malem vse. A učitelj je zares učitelj, če ima na pravem mestu srce.” Vem, da učiteljev/ic ne marate preveč, saj vas vsakodnevno nalagajo s kupi domačih nalog, sprotnimi obveznostmi, spraševanji ter preverjajo vaše znanje s testi, AMPAK pazite “Biti učitelj je najlepši poklic na svetu! Najlepši! Te zanima zakaj? Ker lahko delaš sto stvari. Ker si lahko izviren, ustvarjalen in ker je vedno drugače. Ker je trenutek, ko vidiš, kako nekemu učencu zasveti žarnica nad glavo – enak trenutku, ko si ful lačen in prvič ugrizneš v pico. In to je zares lep trenutek.” Več o poklicu učitelja pa na naši naslednji akciji, do tedaj pa rešite naslednjo uganko: Kadar je gromka, gore premika, a včasih kar noče in noče z jezika.


Da bomo vedeli, kaj bi rad preizkusil, se prijavi in izberi dva poklica:

https://forms.gle/ge4wYWxr8YNG5N3M8

Za informacije o akciji lahko kontaktirate Leona Rojka Štuparja (031 007 071) ali pa svojega vodnika.