VABILO NA SLAVNOSTNO PRIREDITEV OB 50. OBLETNICI DRUŠTVA TABORNIKOV ROD II. GRUPE ODREDOV CELJE

19. oktober 2018, ob 18.30 uri, Celjski dom


Na Celjskem ima taborništvo že dolgo tradicijo. Poleg drugih enot in odredov, ki so tu delovali, se je najdlje obdržal prav naš Rod II. grupe odredov Celje, ustanovljen leta 1968, zato letos obeležujemo 50. obletnico delovanja.

V veliko veselje nam bo, da tako pomemben jubilej proslavimo skupaj, zato ponosno vabimo na veliko slovesnost vse, ki ste tako ali drugače prispevali delček k mozaiku delovanja društva v vseh teh letih.

Pričetek slovesnosti bo ob 18.30 uri, ko se bomo zbrali v dvorani Celjskega doma. Skupaj s povabljenimi govorci bomo skozi pesem in besedo predstavili naše delovanje in zgodovino, ki smo jo zbrali tudi v posebni jubilejni knjigi Tabornik v Celju res prav fajn je bit. Sledi svečana pogostitev in druženje povabljenih. Uradni del slavnostnega dogodka se bo zaključil ob 21. uri, ko se bo dogajanje preselilo v veliko dvorano Celjskega doma, kjer bo v sklopu Tedna taborništva potekal dobrodelni rock koncert skupine Big Foot Mama, s katerim bomo zbirali sredstva za dokončanje izgradnje taborniškega centra v Kokarjah pri Nazarjah.


Pripravili smo posebne slavnostne pakete:

DOBRODELNI PAKET: vključuje udeležbo na slavnostnem dogodku s pogostitvijo, izvod knjige Tabornik v Celju res prav fajn je bit in 2 vstopnici za dobrodelni koncert skupine Big Foot Mama. Cena: 50 €

PAKET KONCERT: vključuje udeležbo na slavnostnem dogodku s pogostitvijo in 1 vstopnico za dobrodelni koncert Big Foot Mame. Cena: 15 €

PAKET KNJIGA: vključuje knjigo "Tabornik v Celju res prav fajn je bit", ki jo lahko prevzamete ob prihodu na slavnostno prireditev, lahko pa sa dogovorimo za individualni prevzem. Cena: 25 €

PAKET SLOVESNOST: Vključuje udeležbo na slavnostnem dogodku med 18.30 in 21.00 s pogostitvijo. Udeležba je brezplačna.


Prireditev bo potekala v dveh dvoranah (mali in veliki dvorani Celjskega doma), kar pomeni, da bo slavnostni del ločen in s tem zagotovoljeno druženje povabljenih tudi po 21. uri.

Dogodek je v celoti dobrodelne narave. Z zbranimi sredstvi boste pripomogli k zaključku izgradnje novega taborniškega centra (Center rekreacije in izobraževalnih dejavnosti – Kokarska jasa) v Kokarjah, zato ob tej posebni priložnosti prijazno pozivamo vse povabljene, da po svojih močeh, z nakupom paketov in enkratnimi prispevki nasploh pomagate k temu cilju, za katerega si v društvu prizadevamo že vrsto let in predstavlja pomemben mejnik za nadaljnji razvoj tabornišva v Celju in Sloveniji.

Kratko predstavitev in samo izgradnjo lahko spremljate na:

www.kokarska-jasa.si


Plačilo paketov in prispevke zbiramo na TRR društva:

SI56 6100 0000 3765 111 odprt pri DH d.d.

NAMEN – ime paketa ali prostovoljni prispevek

SKLIC – dobrodelni paket – SI00 001; paket koncert – SI00 002; prostovoljni prispevek – SI00 003; paket knjiga – SI00 004


Zaradi organizacije prireditve in predvsem omejenih kapacitet prosimo za predhodno prijavo in plačila, saj bomo le tako lahko zagotovili ustrezno organizacijo tega veličastnega dogodka.

Prijave in plačila zbiramo do vključno 16. 10. 2018.


Knjiga ob 50. obletnici TABORNIK V CELJU RES PRAV FAJN JE BIT obsega 120 strani in prikazuje naše delo, poslanstvo in veliko nasmejanih obrazov. Knjigo je več kot eno leto ustvarjala mlada ekipa tabornikov, pod mentorstvom starejših članov.


O Tednu taborništva

Po prvih začetkih v 60. letih prejšnjega stoletja je danes ROD II. GRUPE ODREDOV CELJE eno najbolj aktivnih in zavzetih taborniških društev pri nas. Letos, ob praznovanju 50. obletnice obstoja društva, v Celju pripravljamo TEDEN TABORNIŠTVA s pestrim programom:

Petek in sobota, 12. in 13. 10. 2018: Grajska orientacijska fešta – GROF.

Nedelja, 14. 10. 2018, ob 10h: Pohod po poti taborništva (Celjska koča) v sodelovanju z Radiem Fantasy.

Ponedeljek, 15. 10. 2018, ob 9h–20h: Degustacija taborniškega lajfa – predstavitev taborništva v City centru Celje (pred trgovino Interspar).

Torek, 16. 10. 2018, ob 18h: Otvoritev 14-dnevne razstave v Muzeju novejše zgodovine Celje.

Sreda, 17. 10. 2018: Humanitarna akcija za otroke na pediatričnem oddelku Bolnišnice Celje.

Četrtek, 18. 10. 2018: Mini koncert RDGO glasbene skupine v Domu ob Savinji, domu upokojencev Celje.

Petek, 19. 10. 2018: Slovesnost in dobrodelni koncert ob 50. obletnici RDGO z Big Foot Mamo in v sodelovanju z Gimnazijo Celje Center.

Še enkrat vljudno vabljeni in se veselimo srečanja,

Elvis Cvikl,

starešina RDGO Celje