Čutim te

Dragi MČ!

Se ti je že kdaj zgodilo, da si bil tako vesel, da si od veselja kar zavriskal in kdaj drugič bil tako žalosten, da ti ni bilo do igranja? Ali pa, da nisi znal povedati, kako se počutiš? Kdaj pa se tvoja čustva spreminjajo in kako jih lahko izražamo?

Če si na katero od teh vprašanj odgovoril pritrdilno ali pa te zanimajo odgovori nanje, te vabim na super MČ akcijo Čutim te, kjer bomo migali, risali, poslušali glasbo in ob tem razmišljali o čustvih ter hkrati na različne načine poskušali poiskati odgovore na zgornja in podobna vprašanja.

Akcija bo potekala v soboto, 9. januarja 2021, kjer se bomo ob 16. 00 zbrali na Zoom-u in bo trajala predvidoma do 17.30. Obenem vodniki lepo prosimo za razumevanje, če bi se zaradi tehničnih težav akcija za nekaj minut podaljšala.

TUKAJ prilagamo navodila o uporabi Zoom-a. Prosim, da jih VSI (tudi, če imajo člani sestanke, že preko ZOOM-a) pazljivo preberete, saj vsebujejo napotke za razdelitev po skupinah. Vanje se bomo razdelili tudi tekom akcije.


Že pred akcijo si poleg rutice pripravi še naslednje pripomočke:

-zvezek ali nekaj navadnih papirjev v velikosti A4

-barvice ali flomastre (za risanje)

-radirko

-steklenico z vodo, da ne bom žejen

-računalnik, tablico ali telefon (nameščen tako, da ga ne držite z rokami)


Link povezavo vam bomo posredovali na mail, v soboto ob 13.00, zato je prijava na akcijo Čutim te obvezna (brez linka, do akcije ne bo mogoče dostopati).

Prijavite se s TUKAJ. Prijave se zaključijo ob 11.00 v soboto, 9. 1. 2021.

Vodniki upamo, da se bo akcije lahko udeležilo čim več članov, a se zavedamo trenutne situacije. Ne želimo si, da bi se kdo od članov počutil prikrajšanega, če se akcije zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bo mogel udeležiti. Zato bomo na rodovi spletni strani objavili navodila za samostojno izvedbo nekaterih aktivnosti. Obenem se zavedamo, da so takšne akcije nekaj novega, zato vas starše in člane prosimo za nekaj več potrpežljivosti.

Če imate kakršna koli vprašanja, lahko kontaktirate tako vodjo akcije (Mrika, 031 286 769 ali mrika.batalak@gmail.com), kot tudi svojega vodnika.


Vodniki se že veselimo in upamo, da se nam pridružiš na super akciji!

Akcija na daljavo bo za vse nas velik izziv in če jo želimo ohraniti v lepem spominu, je zelo pomembno, da člani upoštevate spodnja navodila:

 1. Nosim rutico (tudi če je taborniška akcija na daljavo).

 2. Oblečen sem primerno (pižama in kopalke naj ostanejo v omari).

 3. Ne zamujam (prijavim se 10 min prej in počakam na začetek, nikoli ne vem, kdaj se računalnik odloči, da bo bolj počasen).

 4. Svoj mikrofon pustim izklopljen (mute) in ga vklopim le, ko mi vodnik to naroči.

 5. Kamero vklopim, če imam možnost (vodniki bomo veseli, če vas ne bomo samo slišali, ampak tudi videli) in jo do konca akcije pustim pri miru (npr. ne nosim jo po sobi, stanovanju…).

 6. Med akcijo ne jem.

 7. Na akciji nisem sam, zato omogočim tudi drugim, da kaj povedo (nikoli ne vem kdaj spoznam nekoga, ki ima enako ime, hodi na isto šolo ali pa mu je všeč enaka igrica kot meni).

 8. V polje pogovor (angleško chat) NE pišem ničesar.

 9. Lahko uporabljam simbole (angleško: Reactions) in možnost dviga roke (angleško: Raise Hand).

 10. Sledim navodilom, da vem kaj počnemo.

 11. Če imam možnost, sem med akcijo v mirnejšem delu prostora

 12. Ko slišim piščalko ali vidim taborniški simbol, preneham z aktivnostjo, govorjenjem in poslušam vodnika.


Mrika, vodja akcije

Telefonska številka: 031 286 769

e-pošta: mrika.batalak@gmail.com