l'institut

La vida de l'institut Ca n'Oriac a través d'uns quants podcats: què fem, què ens mou, què ens fa vibrar, qui som, qui i què ens agrada... 

Jana i Valentina

Alumnes de 1r d'ESO

“Encara que arribis sola, de seguida fas amigues i amics"

03/05/2023

La Jana i la Valentina, alumnes de 1r d’ESO, ens expliquen com va ser la seva arribada al Ca n’Oriac i com han viscut aquest primer curs al centre. Les relacions amb els amics i amigues, el fet de sentir-se acompanyades, l’ús d’ordinadors, el treball sense llibres de text i els projectes transversals són els temes que abordem en aquesta entrevista. 

Safaa i Amal

Alumnes de 2n d'ESO

"A la ràdio, es tracta de treure's la vergonya i deixar-se anar!" 

18/05/2023

RàdioOriac és un projecte de ràdio escolar fet pels i per les alumnes de 2n d’ESO, dins de les classes de Llengües. Aquí, parlem de nosaltres mateixes i expliquem com és el procés per a preparar una entrevista: pensar el personatge, anar-lo a buscar, concertar una cita, redactar el qüestionari i gravar l’entrevista. Però el contacte amb els micròfons comença molt abans, a principi de curs, quan inventem un personatge de ficció i venim a gravar-lo a la ràdio. 

Darío i Raúl

Alumnes de 3r d'ESO

Triar el tema i presentar-se davant del públic: els reptes de fer un bon monòleg

26/05/2023

En el marc de les classes de Llengües, els i les alumnes de 3r de l’ESO han participat en un concurs de monòlegs amb un altre institut del barri. En aquesta entrevista, dos participants ens expliquen el procés de crear un monòleg humorístic, des de la idea inicial, passant pel text i acabant en la presentació al públic. I, al final de l’entrevista, ens presenten l’inici dels seus dos monòlegs. No us els perdeu: són bons! 

Carla i Adrià

Alumnes de 4t d'ESO

“Amb el projecte de la cantina, hem fet equip!"

01/06/2023

El grup d’alumnes de 4t ha reobert enguany la cantina de l’institut i ha servit esmorzars durant moltes setmanes del curs. Aquí, la Carla i l’Adrià comparteixen com ha funcionat aquest projecte i com ha anat evolucionant la seva organització, basculant des del lideratge de la professora d’Economia fins a l’empenta del propi alumnat. Si voleu saber com funciona la cantina, escolteu aquesta entrevista! 

Temporada 2021/2022

Eloi Puertas

Professor d'Educació Física del Ca n'Oriac

“No m'avorreixo mai: sou tan divertits!” 

23/02/2022 - África B. i Xinyú Y.

De petit, volia ser granger, pizzer o futbolista. Per sort, va canviar la granja, la pizzeria o els camps de futbol per l'institut i va estudiar per a ser professor d'Educació Física. Avui, ens explica què és el que més li agrada d'aquesta professió, recorda els seus inicis i els del nostre centre i ens comparteix alguns secrets per a motivar als alumnes que no tenen ganes de fer exercici.  

Dídac Zoyo

Professor de STEAM del Ca n'Oriac

“Un bon docent ha d'estar a gust amb els alumnes” 

23/02/2022 -Dachi O., Mustapha B. i Esteban P.

El Dídac ens parla del passat, del present i també una mica del futur. Diu que, de petit, li agradaven els avions i construir coses i que no tenia pas pensat ser professor. Ara, però, se sent feliç en aquest ofici aquí, al nostre institut, on li agrada gairebé tot el que fem. És una entrevista interessant: hem descobert coses que no sabíem. No us la perdeu! 

Xin Hao

Alumne de l'institut Ca n'Oriac

M'agradaria tornar a la Xina

28/04/2022 - Kert P., Pablo P., Fernando A., Alex L. i Iker E. 

Va néixer a Xina i va venir a Espanya quan era petit. És membre de l'equip de voleibol de l'institut, on  prefereix jugar de col·locador que de  “llibero”. Ens parla del seu país d'origen i també del seu pas per l'institut. Projectes de futur? Vol estudiar medecina i algun dia ser cirurgià. Bona sort, Xin hao!!!!

Benjamín Castro 

Alumne de l'institut Ca n'Oriac

“Ningú obliga a ningú: tothom és lliure de triar què fa en cada moment”

10/03/2022 - Ahmed el B., José A., Emma M., Furqan S. i Elias M.

El Benja ens parla una mica de Bolívia, el país on va néixer i on va viure un període petit de temps. No ho enyora: al contrari, explica que allà les coses són molt diferents i confessa que, simplement, la ciutat del món on li agradaria més de viure és Barcelona. Parla de l'amistat i sembla que té les coses clares: cadascú és responsable del que fa, no podem culpabilitzar de les nostres accions  a ningú altre.

Omar Younes Jabbour 

Alumne de l'institut Ca n'Oriac

Un consell per a 3r curs: esforceu-vos!

03/03/2022 - Ali M., Mohamed O. i Fabian M. 

L'Omar és company nostre: estudia 3r de la ESO a l'institut Ca n'Oriac. En aquesta entrevista ens parla del canvi que va suposar, a inici de curs, passar de 2n a 3r. Ens explica com és aquest curs que aviat començarem nosaltres, quines coses li agraden més de l'institut i com és la seva actitud a classe i amb els estudis. Sobre el futur, només sap una cosa: si s'esforça i té constància, tot anirà bé.

Temporada 2020/2021

Reportatge

Què són els somnis?

Maig, 2021 -Ikram B., Aina R., Lluís H. i Aran E. 

Recordes allò que somies? Tens somnis recurrents? I malsons? Quin tipus d’històries somia la gent?  Somnis i malsons tenen relació amb la vida real? Si vols saber més coses sobre el món dels somnis, no et perdis aquest reportatge. La gent del Ca n’Oriac parla dels seus somnis!

Reportatge

Utilitzem massa el mòbil?

Maig, 2021 - Xènia V. i Nerea V.

Quantes hores al dia estàs amb el mòbil? Et semblen moltes o poques? N’hauries d’estar menys? Vols saber quantes hores hi dediquen les teves companyes i companys? Dues reporteres de RàdioOriac han fet aquesta recerca per a tu: escolta-la!

Reportatge

Maltractament animal: està tot dit?

Maig, 2021 -Diana A., Soraya T., Saray M. i Lucía A.

Què opines sobre el fet que moltes empreses testin els seus productes amb els animals? Hi ha alternatives viables? Quines opcions tenim com a consumidors? En aquest reportatge, escoltarem les opinions d’un grapat d’alumnes del nostre institut i descobrirem què hem de fer per a no contribuir a aquest maltractament.

Eulàlia Cervera, directora de l’Institut Ca n’Oriac

“M’agradaria que el Ca n’Oriac del futur fos com és ara” 

15/03/2021 -Siena M., Oumaima B., Alizon G. i Carla Ch.

“Quan vam entrar aquí per primera vegada, això semblava un castell ple de trastos... sort de l’esforç i la implicació de tot l’equip docent!”. La directora del nostre institut recorda els inicis i explica que, ara, el que li agrada més és que cada dia fem coses noves i que “ho compartim tot”. Pel futur, s’imagina un centre on “els alumnes siguin com vosaltres, amb ganes d’estar aquí, d’aprendre i de millorar”.

Sergi Fernández,  fotògraf i professor del Ca n'Oriac

“Tothom és un filtre de la realitat que l'envolta

20/01/2021 -  Nerea V., Saray M. i Xenia V. 

El Sergi és professor d’STEAM al nostre institut i, a més, és fotògraf professional. En aquest podcast, ens comenta la seva experiència com a fotògraf: quantes càmeres té i ha tingut, on ha viatjat, quan triga a fer i a editar una bona foto, com combina fotografia i docència… I parla de la seva passió per la fotografia documental, tot i que admet que “potser no hi ha manera de retratar la realitat”.  Escolteu-lo!

Projecte Glow & Flow

Mirades

26/03/2021 -Grup Taronja

L'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Ca n'Oriac de Sabadell participem en un projecte transversal que explora l'art urbà. Pintem grafitis al pati, ballem break i composem un rap . Aquí teniu el de la classe Taronja: "Mirades", una reflexió sobre la llibertat de triar la nostra orientació sexual.

Projecte Glow & Flow

Adolescència

26/03/2021 - Grup Cian

"Som un crit clandestí que vol ser oblidat, navegarem sense destí per carrers oblidats". La classe Cian parla de l'adolescència, aquesta etapa vital que vivim amb passió... i molt de flow. Escolta aquí el nostre rap!

Projecte Glow & Flow

En el meu carril 

26/03/2021 - Grup Lila

"Et quedes estancat, capat, perdut i sense mapa[...] Vull deixar de tremolar!" . A la classe Lila hem reflexionat sobre la brutalitat del bullying i tot el que provoca. I n'hem fet aquest rap.