Tajabadhymne

Op (niet onterecht) aangeven van Guido startte Tajabad enige tijd terug de zoektocht naar een 'Tajabadhymne'. Kwestie van onze club af en toe met de nodige honneurs en lofgezangen te kunnen bejubelen. Óf om de treurnis na een uit de hand gelopen quiz met een treurzang te kunnen verwerken misschien? Guido stelde alvast iets van Von Suppé voor, hieronder nog enkele andere suggesties...


1. De Leichte Kavallerie van Franz von Suppé (op aangeven van Guido)

Omdat we die componist raar of zelden horen in quizzen, omdat het een bijzonder leuk deuntje is én omdat het ons telkens weer in een feestelijke 'Neujahrsstimmung' brengt.

2. Chariots of Fire (Vangelis Papathanassiou)

Prachtig filmthema en mooie openingsscène uit een film over de waargebeurde lotgevallen van enkele Britse atleten op de Olympische Spelen in Parijs in 1924. Méér dan passend dus bij een topsport als quizzen...

3. Hymn to the Fallen (John Williams)

Een aangrijpend stuk muziek voor na een slecht afgelopen quiz.

4. De Iraanse hymne

Hulde aan het Moederland (der Tajabadianen). Aan de Vlaamse tekst wordt nog gewerkt :)

5. We zullen doorgaan (Ramses Shaffy)

Omdat we ons nooit mogen laten afschrikken door een moeilijke quiz en omdat Nederlands ons toch nog iets mooier klinkt dan Iraans (zie 4).

6. The Celts (Enya) (op aangeven van René)

Een - zoals we van Enya, familie van Clannad, gewoon zijn - zeer sfeervol en in dit geval ook strijdvaardig klinkend muziekje.

7. Ecstacy of Gold (Ennio Morricone)

Nog filmmuziek, deze keer van 'il maestro' Ennio Morricone. Wie de film kent waaruit dit komt, weet ook waarnaar Tuco op zoek is: net dat éne graf op Sad Hill, waarin goud zou moeten verstopt liggen... Een allegorie misschien voor dat éne puntje meer om de overwinning binnen te halen op de volgende quiz?

8. We Are The Champions (Queen)

Een van de meest gehoorde thema's rond voetbal- en sportvelden overal ter wereld, dus waarom ook niet in een quizzaal. De titel is wel niet letterlijk te nemen... ereplaatsen zijn ons helaas niet altijd weggelegd. Maar 't is de gedachte die telt en de deelname natuurlijk.

9. You'll never walk alone (Gerry and the Pacemakers)

Nog het belangrijkste van al in eender welke sport: te weten dat je zowel in voor- als in tegenspoed kunt rekenen op je teamgenoten en - voor Tajabad misschien minder van toepassing - op een schare trouwe fans.

10. The winner takes it all (Abba)

Voor de prijzenpot moet je niet quizzen, maar de eeuwige roem na een overwinning of fraaie score die is toch mooi meegenomen.