Progetto

Welkom op de website van Progetto, gedreven rockcoverband uit de omgeving van 's-Hertogenbosch, gespecialiseerd in de (te vaak vergeten) classics uit de seventies en eighties en de jaren daaromheen. Daarnaast biedt Progetto onder de naam Soul Kitchen een onvervalste Tribute to The Doors.

Op deze site vind je alles wat je (altijd al) wilde weten over Progetto, de muzikanten, de muziek en natuurlijk de optredens. Laat ook gerust een berichtje achter op onze contactpagina.

Tot ziens bij een van onze optredens! 

Maar die naam...

De mannen van Progetto krijgen regelmatig de vraag waar die bandnaam eigenlijk vandaan komt. Welnu: Progetto is de naam van een raket, die ergens in de zeventiger jaren van de vorige eeuw opsteeg, met daarin vijf veelbelovende, enigszins wereldvreemde muzikanten. De raket raakte uit koers, en dat is alles wat er op dat moment van bekend was. Pas zo'n veertig jaar later werd Progetto teruggevonden, in een verlaten bosgebied ergens tussen Den Bosch en Oss. De Progetto's (want dat is hun soortnaam) bleken nog te leven (alive!). Sterker: zij maakten nog steeds muziek, en beter dan ooit (kicking!). Niet gehinderd door enige kennis van de muzikale ontwikkelingen van de laatste decennia stomen de mannen door waar zij gebleven waren.

En dat betekent een rauwe, roestige stem, tegen elkaar op solerende gitaren, een jankend orgel en een voortploegende stoomwals als ritmesectie. Ja, soms maken de mannen een uitstapje naar 'moderne tijden', zoals ze dat zelf noemen: een liedje uit de jaren '80, of (oeioei!) de jaren '90! Heel soms oppert een van de Progetto's in het oefenhok een nummer van nu. Dat heeft-ie dan gezien bij Toppop of gehoord op Hilversum 3 of zoiets. Dat wordt dan beleefd aangehoord, waarna er smakelijk om wordt gelachen. En over tot de orde van de dag.

Vandaag de dag kun je zelf meemaken wat Progetto betekent: muziek van even geleden, zonder dat het oud, versleten, verjaard of oubollig klinkt. Als Progetto speelt, klinkt alles alsof het gisteren geschreven is. Een muziekfeest, waarbij stil zitten nauwelijks mogelijk is. Een raket is er niks bij.

En wat er in die tussenliggende veertig jaar precies is gebeurd... we zullen het waarschijnlijk nooit weten...