Anna Vilanova

Vaig néixer a Sant Just ara farà 52 anys, al carrer de la Creu 104, en ple barri sud. En una família de botigueres.

Sl haig d'escollir un tret que em defineixi, a part de ser independentista, és que sóc ateneüista gairebé des del meu naixement, ho porto en el meu ADN. A l'Ateneu he anat a l'escola, he cantat a la Colla, als Verns i a l'Orfeó, he ballat amb la Marta Roig, he conegut el país amb la SEAS, he treballat a l'escola de música i he passat moltíssimes tardes plenes de tertúlies amb les amigues i amics. Ara formo part de la junta directiva.

Què faig

Sóc professora de secundària de socials i de música, i m’agrada molt la meva feina. Estar en contacte amb els joves és molt enriquidor perquè m’obliga a estar molt activa mentalment i buscar sempre les estratègies més adequades per mantenir el vincle afectiu amb els alumnes.

Actualment estic treballant a l’institut escola Gavà Mar.

Què m’agrada

L’òpera, compartir bones estones amb les amigues i els amics i sobretot tenir al costat els qui m’estimo. M’agrada, també, estar al dia de tot el que passa a nivell polític al meu país

Què faig a Sant Just

Sempre m’ha agradat participar activament en la vida associativa de Sant Just i ho he fet des de diferents entitats, quan era jove als Joves Independentistes de Sant Just, a la SEAS i a l’Esplai. Més endavant vaig ser presidenta l’Ampa de l’escola Montseny i secretària de la junta l’Ateneu, actualment en sóc la vicepresidenta.

Per què em presento a Primàries Sant Just

Per regenerar i democratitzar el sistema polític del nostre poble. Les primàries és un dels millors exemples dels valors republicans, ja que empodera el poble (el poble escull el poble) a participar activament en les decisions.

Què n'espero d'un ajuntament Republicà

Que vetlli pels valors republicans, la base dels quals és que la ciutadania sigui lliure i igualitària, que sigui crítica, participativa, responsable i compromesa.

Com imagino Sant Just

Vull que Sant Just sigui poble i ho continuï sent, que recuperi aquell esperit combatiu, mobilitzador i crític que anys enrere ens havia caracteritzat. La participació ciutadana ha anat disminuint i la personalitat pròpia s’ha anat diluint. Cal tornar a empoderar els diferents col·lectius a participar més activament.

Què milloraria

Entre diverses coses en destacaria quatre:

- Millorar la transparència i la participació ciutadana en la presa de decisions.

- Treballar per trobar les mesures adequades per intervenir en els preus dels lloguers de pisos del poble.

- Potenciar la cultura en tots els àmbits.

- I com a quarta, racionalitzar el sistema de subvencions i de convenis amb les entitats del poble.

Què valoro de l'actual ajuntament

Que hagi treballat profundament en la creació d’habitatge públic, vetllant perquè famílies amb un poder adquisitiu mitjà o baix s’hagi pogut quedar a viure al poble.

Què puc aportar com a regidora a l'ajuntament de Sant Just

La meva capacitat per treballar en equip, i sobretot, les ganes i il·lusió per aportar la meva experiència en el camp de l’educació i de l’associacionisme.

Si vols contactar amb mi pots fer-ho a: anna@alcaldiarepublicana.com