Werkvormen

In beweging brengen van de energie:

fysiek, emotioneel en mentaal


Bio energetica

Door je lichaam in beweging te brengen, word je je bewust waar spanning zit. Door bewustzijn kun je er mee gaan werken en het helingsproces in werking zetten.


Ademen

Door de ademtechnieken openbaren zich opgeslagen spanningen en emoties in je lichaam. Soms komen er spontaan weer herinneringen boven. Je lijf vertelt je wat op dat moment belangrijk voor je is om te kunnen helen.


Innerlijk kind werk

Om helderheid te kunnen krijgen over hoe oude overtuigingen invloed hebben op ons huidige leven gebruiken we het model van je innerlijk kind en je volwassene. Door het kind en de volwassene elk een eigen plek te geven en elk een eigen stem zijn we in staat om de versmelting van de emoties van het kind los te maken van de volwassene die je nu bent. Zo kun je ontdekken dat je nu als volwassene je niet meer hoeft te laten overspoelen door emoties, maar dat het volwassen deel in staat is om voor het kind te zorgen en zelf overeind te blijven.


Meditatie en getuige

Meditatie is een manier om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je observeert jezelf. Je bent je gewaar van je gedachten, emoties, gevoelens , geluiden, sensaties, alles komt en gaat. Het is heel fijn om in het hier en nu te zijn omdat dat is wat er werkelijk is. We hebben soms de neiging om ons vast te klampen aan onze gedachten of emoties. Door te mediteren trainen we ons zelf in het onderscheiden wie je denkt te zijn met wie je nu bent. Door het kunnen observeren, train je ook het vermogen om te zijn met bepaalde moeilijke gedachten, emoties of sensaties. Door beter te kunnen zijn met de dingen, schiet je niet zo snel meer in allerlei overleefstrategieƫn.


Contact

Sommige processen zijn erg pittig om doorheen te gaan. Support kun je dan goed gebruiken. Door middel van mijn open hart en mijn bevestigende woorden support ik jou in je proces. Maar ook aanraking kan jouw proces ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een hand op je schouder, hand of knie. Een klein gebaar kan op zo'n moment heel belangrijk zijn en het proces openen of verdiepen. Ik leer je ook hoe je jezelf kan steunen. Een hand op je hart of je buik kan je helpen om er beter bij te blijven en je proces te verdiepen.


Opstellingen

Tijdens de therapie is het fijn om complexe dingen uit elkaar te halen. Door de verschillende mensen, behoeftes, gedachtes of situaties een eigen plek in de ruimte te geven en daar op te gaan staan, krijg je vaak veel helderheid over hoe de verschillende facetten van het probleem zich met elkaar verhouden en hoe jij deze onderdelen binnen in jou ervaart.


Visuele expressie

Krijt en papier kan soms worden gebruikt als verwerkingsvorm van een sessie.


En daarnaast heb ik een rugzak vol met levenservaring. Deze zet ik met hart en ziel in om met jou mee te lopen op jouw eigenwijze weg.