Therapie

In de knoop met jezelf....... en nu?

Soms lijk je vast te lopen in je leven en merk je dat je niet in je eentje verder komt. Gevoelens van burn-out, zinloosheid of angst spelen op. Het kan ook zijn dat je veel piekert of gedachten en oordelen hebt over jezelf of anderen, die maken dat het donker voelt van binnen.

Kun je goed praten over je problemen, weet je soms precies hoe het zit, maar kom je toch niet tot een oplossing ? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

In mijn praktijk bied ik een veilige plek om je gedachten, gevoelens en gedrag te uiten, te ontladen en te onderzoeken. Samen staan we stil bij jouw beleving en ervaring vanuit je overtuigingen, je gedachtes, je emoties en je lichamelijke sensaties. Door de wijsheid van je lichaam in dit proces te betrekken, kunnen verkrampingen ontspannen en is er heling mogelijk.

Therapieproces

Als je bij mij in therapie komt, onderzoeken we welke ideeën jij over jezelf hebt meegenomen in je kindertijd. Door negatieve ervaringen, waar je toen niet adequaat op kon reageren, heb je manier van denken en reageren ontwikkeld die nu niet meer passen bij wie je werkelijk bent. het zijn mechanismen die ons vroeger hielpen de situatie te overleven, maar die je nu juist tegen kunnen werken. Voorbeelden van deze negatieve overtuigingen of overleef strategieën zijn bijvoorbeeld gedachten als:

Ik mag er niet zijn Ik doe er niet toe Ik ben niet goed genoeg

of gedragingen als:

aanpassen je mond houden instant boos worden veel eisen / perfectionisme

Ieder mens leeft in meer of mindere mate met deze “primal-pijnen” en overtuigingen. Door de tijd en situaties te onderzoeken die bepalend waren voor die pijn en overtuigingen, leer je het innerlijk kind in jezelf te voelen, vragen te stellen, te accepteren en lief te hebben. Door dat proces ontkramp je in het hier en nu en kun je daardoor ook weer verbinden met jouw essentie en jouzelf als volwassene.

Lichaamsgericht

Met je lichaam werken en oefenen biedt op een speelse, heldere en krachtige wijze een inkijk in je binnenwereld: niet vanuit het hoofd, maar juist door te luisteren naar de signalen, uitingen en bewegingen van jouw eigen lichaam.

Veel stress en angst vangen we op met ons lichaam. Dat wat ons hoofd niet accepteert als werkelijkheid, wordt niet vergeten door ons lichaam. En daar kan door de jaren heen vage klachten door ontstaan die maar niet over gaan en waar de oorzaak niet van duidelijk is.

In de therapie brengen we de verkrampte energie in beweging en dat geeft ons informatie over jouw negatieve overtuigingen en onderdrukte emoties. Door ze te uiten en onderzoeken, ontstaat er ruimte in jou om (sommige) problemen in je leven los te gaan laten en weer te gaan leven vanuit het huidige moment, waarin je jezelf ontmoet met jouw behoeftes, passie, talenten. Verbinding met mensen kun je opschonen, doordat je niet meer van alles van ze verwacht of verwijt, maar dat je weer gaat voelen met je hart en ieder moment opnieuw open bent naar jezelf en naar de ander.Meer lezen?

De oprichters van het Aumm instituut (waar ik mijn studie volg): Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg hebben 3 boeken geschreven waar ze uitvoerig vertellen over Primal Rebirth Therapie, traumatherapie en relatietherapie. www.aumm.nl