Praktijk voor

Het toewerken naar een gezonde leefstijl

Het bereiken van doelen

Het maken van keuzes

Het vergroten van je zelfvertrouwen

Het sneller oplossen van conflicten

Het succesvol doorvoeren van veranderingen

Het oproepen van een positieve stemming

Het (snel) overwinnen van je angsten

Het verminderen van (chronische) pijn of vermoeidheid

Coaching

Tijdens de coaching sessie richten we ons eerst op het concreet maken van je doelen. We kijken wat jij wilt veranderen en wat dit voor jou moet opleveren. Als je doelen of de vraag helder is beoordeel ik welke hulpmiddelen nodig zijn om dit te bereiken. We onderzoeken welke belemmeringen, overtuigingen, emoties of andere blokkades nu in de weg zitten om jou doelen te behalen. Met behulp van de NLP, BRM (Body & Mind Reset) of OldPain2Go zorgen we dat je je gedrag kan gaan veranderen en dat je je fitter en vitaler gaat voelen.

Je kunt contact met mij opnemen als je je herkent in één of meer van de volgende situaties:

  • Indien je na een ziekte of operatie niet (of erg langzaam) hersteld

  • Een burn-out hebt of overspannen bent

  • Je last hebt van faalangst, onzekerheid

  • Moeite hebt met keuzes maken

  • Bij chronische pijnklachten

  • Bij functioneel neurologische klachten (conversie)

GLI Beweegkuur en leefstijlcoaching

Tijdens de leefstijl coaching werken we toe naar jou persoonlijke doel. We kijken samen wat nodig is om dit doel te bereiken. We maken hierbij gebruik van items uit de gecombineerde leefstijl interventie (GLI).

De volgende aspecten kunnen bijdragen aan gezondere eetgewoontes, meer beweging, bewuster omgaan met stress, goede nachtrust en ontspanning. Positieve veranderingen die kunnen worden waargenomen zijn o.a. je fitter en vitaler voelen, betere conditie, veerkracht en verbetering van gezondheid. Tevens streven we ernaar dat je gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedsuikerspiegel en cholesterol in positieve zin veranderen.

Deze Gecombineerde Leefstijl Interventie kan via het GLI Beweegkuur team Maassluis/Maasland gevolgd worden. Samen met Miranda Hoogduin, de diëtist, Machteld van der Lely, de Fysiotherapeut en ik als de leefstijlcoach vormen we dit team.
De GLI BeweegKuur is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen met een BMI tussen de 25 en 40. Tijdens dit twee jaar durende traject staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De GLI Beweegkuur wordt sinds 2019 vergoed door de zorgverzekeraar. Het enige wat je nodig hebt is een verwijsbrief van je huisarts.

Wil je een persoonlijk leefstijltraject dan is dit ook mogelijk.

Irene Monster

Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut in revalidatiecentrum Heliomare in het behandelteam chronische pijn.
Sinds 2019 ben ik naast deze werkzaamheden gestart met mijn eigen coachingspraktijk. Waar ik coaching en leefstijl advies geef.

In 2018 en 2019 heb ik de opleiding tot NLP Practioner en Master gevolgd en afgerond. Tevens ben ik geaccrediteerd leefstijlcoach, geregistreerd bij de BLCN.