Help! Mijn kind wil een pony!

Help! Mijn kind wil een pony!

Na een aantal jaar paardrijles is het dan zover, ze (of hij) wil graag een eigen pony en na eindeloos overleggen overwegen jullie om een pony te kopen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, een pony kopen? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je rekening mee houden?

Wij zijn Anne Noordenbos en Sibel Ambagts en weten uit ervaring hoe lastig het kan zijn om een paard of pony te hebben. Wij twijfelen zelf ook nog wel eens of we het allemaal wel goed doen. En ook in ons werk als instructeur zien we vaak dat ouders (en kinderen) tegen problemen aanlopen met de aankoop en het onderhouden van een eerste pony. Alles is te leren, je hoeft echt niet uit een grote paardenfamilie te komen om de meest noodzakelijke kennis te hebben. Een vakantieweekje in Frankrijk is al voldoende!

Vakantie & leren in een week, voor het hele gezin.

Want hoe leuk is het als jullie als gezin op vakantie gaan naar een hele oude boerderij in zuid-west Frankrijk? In een prachtige landelijke en bosrijke omgeving, maar ook dichtbij grotere steden en oude bastide stadjes. En tijdens deze week leren jullie in een aantal theorie en praktijk sessies de basis van het (onder)houden van een pony of paard.

Onderwerpen die onder anderen aan bod komen:

  • Waar begin je bij de aanschaf van een eerste pony?
  • Wat is geschikte huisvesting voor de toekomstige pony?
  • Hoeveel moet de pony eten en hoe weet ik wat goed voer is?
  • Hoe weet ik of deze pony geschikt is voor ons?
  • Wat zijn de kosten van een pony (aanschaf en onderhoud)?
  • Wat doen we als blijkt dat de pony toch niet de juiste keuze was?
  • Waar vind ik goede instructie en hoe weet ik of de instructie wel goed is?
  • Wat moet ik, als ouder, weten om mijn kind te helpen met de pony?
  • Hoe weet ik zeker of de pony gezond is?


Zijn deze vragen herkenbaar? Dan is onze vakantieweek wat voor jullie! Bij ons leer je in 7 dagen, met maximaal 3 andere gezinnen, wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een eerste eigen pony. Wij geven jullie voldoende handvatten mee om optimaal voorbereid over te gaan tot aanschaf van jullie eerste eigen pony. Want, een eerste pony hoort een mooie herinnering te worden en niet een waar je met spijt naar terugkijkt.

Locatie & kosten

De vakantieweek is instructie en vakantie in 1 en geschikt voor het hele gezin! Tijdens de lessen zullen er voor de broers/zussen activiteiten georganiseerd worden en naast het vaste programma is er voldoende tijd en ruimte om als gezin dingen te ondernemen.

De week wordt gegeven van 13 tot 20 augustus 2017 op Bély Bas in de Lot-et-Garonne (Frankrijk). Het is mogelijk om al op 12 augustus aan te komen. De kosten voor de gehele week zijn €1795,-. Deze prijs is op basis van 2 volwassenen en 1 kind. Kosten zijn inclusief de diverse praktijk & theorie sessies, ontbijt, lunch en 5 keer diner. De accommodatie is inclusief linnengoed, handdoeken, eindschoonmaak en toeristenbelasting. Het is mogelijk om eventueel broer(s) en/of zus(sen) mee te nemen, we rekenen hiervoor een klein bedrag extra voor de maaltijden.

Jullie logeren in een van de ruime kamers op Bély Bas, geschikt voor maximaal 5 personen. De kamers hebben beschikking over een gedeelde keuken, lounge, woonkamer en badkamer. Bély Bas is goed te bereiken met de auto, zo’n 1200 km vanaf Utrecht. Gaan jullie liever met het vliegtuig? Vanaf Rotterdam/The Hague Airport vlieg je in minder dan anderhalf uur met Transavia naar Bergerac. Je kunt daar een auto huren om vervolgens in ongeveer 45 minuten naar ons toe te rijden.

Contact & Inschrijven

Heb je vragen, wil je meer informatie of willen jullie graag deelnemen aan deze super toffe vakantieweek? Je kunt ons goed per mail bereiken. Gebruik voor het inschrijven onderstaand formulier.

Sibel is te bereiken op info@sibelambagts.nl of +33 7 68 60 47 67

Anne is te bereiken op info@holistischtrainer.nl

Wil je meer weten over de accommodatie waar je overnacht? Dan vragen we je te mailen naar welkom@belybas.nl. Sibel is samen met Michiel eigenaar van Bély Bas. Wist je trouwens dat zij in het televisie programma Ik vertrek zitten?