Inhoud


Alice, een welopgevoede dame, nodigt haar drie dochters met hun echtgenoten uit voor een verlengd weekend in haar herenhuis. Ze heeft namelijk groot nieuws… Terwijl het huis zelf zijn beste tijd gehad heeft en allerlei mankementen vertoont, blijkt al snel dat er ook sleet zit op het huwelijk van de dochters. Samen bedenken de dames een plan om van hun mannen af te komen. Helaas verloopt alles niet zoals voorzien…


REGISSEUR: Jef Willems

Onze "huis" regisseur!

AUTEUR: Hilda Vleugels

"Waarom hebben in komedies de heren altijd de mooiste rollen?"

Dat was voor Hilda een eyeopener. Ze begon komedies te schrijven met als doelstelling: ook leuke rollen voor de dames.

Haar eerste stuk, De geest van Toetekome, was meteen een schot in de roos. Het behaalde de Frans Cools Toneelprijs 1993-1994.

Er volgden nog meer prijzen. In 1999 sleepte de groep Sotos van Schoten met "Satans vuile was" de zilveren medaille FVST Festival Armand Coenen 1999-2000 in de wacht. De Engelse vertaling van "Het nut van koffieprut" behaalde een eervolle plaats bij de 10 genomineerden in de George Kernodle New Play Competition 1999 in Arkansas (USA).

Intussen voerden heel wat toneelgezelschappen een of meerdere komedies van Hilda Vleugels op. Ook in Nederland en Polen zijn er producties geweest. In theatre classes van Amerikaanse colleges werden haar stukken gelezen en besproken. Blijkbaar wordt ook daar haar pittige humor geapprecieerd.

In 2010 zette Hilda het toneelschrijven even on hold voor een andere humoristische aangelegenheid. Ze speelde mee in het tv-programma dat in november 2011 een Emmy Award won: De Benidorm Bastards. Het was een amusant zijsprongetje dat recht evenredig liep met de zin voor humor die je in haar komedies terugvindt.

Na de opnames voor de Benidorm Bastards is Hilda weer in de pen gekropen. "Ave René", "Terrasje doen", "Rot op gast" en "Kookmoeders" waren de daaropvolgende komedies. En er staat weer een nieuw stuk op stapel.


ROL VERDELING:

Annelien Beheydt - Sabine

Annelies Verellen - Renate

Giel Van den Broeck - Benny

Heidi Corthout - Elvira

Inge Debusser - Judith

Lieve Van Bael - Alice

Michiel Spoormans - Erik

Sanne Verhesen - Charlene

Steven Vangenechten - Francis