2015-06-17. De repetitie van 17 juni 2015.

Plaatsingsdatum: Jun 18, 2015 10:38:39 AM

Hallo An, Heb je je huisje in Ons Buiten al in gereedheid gebracht? Het wordt een nieuwe sensatie voor het koor. En we komen met zijn allen. De praktijk wijst dat uit.

Dag Brigitte, Doorgaans ben je er altijd. Dit seizoen was het een kruisje minder. Maar Anatevka zullen we niet gauw vergeten. Dat duet met je zus.

Dat weet je toch nog wel?

Dag Kokkie, Iets voor de rondvraag. Je kan elkaar gewoon aanspreken als je merkt dat je collega niet regelmatig komt zingen. Dat helpt echt. Dat is gebleken.

Hallo Jansje, Ben je er ook bij? Na de pauze toch nog een uurtje zingen. Je weet wel. Maar geen Bartok. Ik dacht al 2 weken dat we Bartok zouden gaan zingen na Edam. Bram zoekt naar een geschikt moment.

Dag Frederique, Nouja we weten de uitslag al. Het wordt de 13de keer dat we Bram vragen om het nieuwe jaar weer de muzikale leiding voort te zetten wegens groot succes. Geprolongeerd.

Hallo Ankathrien, Nachste Woche Allgemeine Mitglieder Zusammenkunft. Bram regt sich auf. Jedes Jahr wieder. Wir entscheiden gehn oder bleiben.

Even de groeten doen:

Bijzonderheden: We zingen al 8 weken in een kleine bezetting. Vanavond 21. Iets meer dan de helft. En het bijzondere is dat we toch gewoon zingen alsof we op volle sterkte zijn. Alle zangpartijen zijn er. Dus elke melodielijn is er ook. Toch waren de tenoren bijna op volle sterkte met Jona erbij. Alleen Hans is wat langer gebleven in de VS. Dus dat was wel luxe. Jona wil graag blijven. Dat betekent dat we het nieuwe seizoen met 8 tenoren staan te zingen. Welk koor van 35 mensen kan dat zeggen. Nu nog de bassen. Hoewel op papier hebben we 7 bassen. 15 mannen en 21 vrouwen. En wie weet meldt zich nog iemand. Wie weet? We hebben weer gestudeerd op Agnus Dei. Dit was de laatste complete repetitie van het seizoen 2014-2015. De sfeer was goed en de animo groot. Bram ging er weer voor. Ongelooflijk.

Wat gezongen? Sing a very merry tune, Salley Gardens, Mud Cabin, Raggle Gypsies, Litany, Sanctus, Abschied vom Walde, Cantique, Mood Indigo.

Mededelingen: geen.

Hoeveel? 21 (vd 35) 60%, 7 sopranen (vd 11), 6 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 7) en Jona, 2 bassen (vd 7).

Hoe laat dan? 20.05.

Hallo Erika, Je zal vast wel denken als je niet kan komen dat je het zelf helemaal niet leuk vindt om weg te blijven. Dat heb ik ook. Soms kan het niet anders. Toen het zo stormde ben ik thuis gebleven.

Dag Yvonne, We tellen nu 35 zangers/essen. Het wordt 36. Toch zingen we met 22. Al een tijd. Zit je dit nou te lezen op je telefoon? Dat is de moderne tijd.

Hallo Hans, Ik zeg maar dat je nog steeds in de VS bent. Het zou zomaar kunnen dat je al 2 weken thuis bent maar dat hoeft niemand te weten toch? Wel AVL? Je zit toch ook in het bestuur? Of niet?

Dag Arjen, We hebben weer nieuwe kansen in het nieuwe seizoen. Eerst na de picknick 2 maanden vakantie en dan gaan we weer. 2 september. En dan meteen op 23 of 24 september zingen in Haarlem. Goed he? Programma van Edam.

Hallo Gertjan, Nou over 3 maanden zijn jullie toch wel klaar met de verbouwing he? Dan kom je weer. De bassen hebben je nodig. Trouwens weer 7 bezoekers per dag. In de zomer is het nog minder.

Dag Kees, Ik weet zeker dat je in gedachten bij de zangavond bent maar door omstandigheden niet kon komen. Na 41 keer zingen was je er 36 keer bij. Er zijn er maar 3 die vaker kwamen.

Hallo Peter, De bassen hebben je nodig. Maar eerst maar vakantie houden. Voor de een een opluchting even rust voor de ander afkicken. Echt waar.

Dag Ted, Strafpiket he? Had je iets verkeerds gedaan? Nouja dat bedenkt een gewoon mens niet. Wel vakantie verkouden verjaardag ruzie. Maar strafpiket? Je zal het er wel naar gemaakt hebben.

Volgende week gaan we in gesprek met elkaar. De agenda krijgen we nog. We gaan een nieuwe penningmeester kiezen.

Trudy krijgt applaus en bloemen. We gaan Bram opnieuw benoemen als onze muzikale leidsman. We gaan het zangjaar evalueren. De contributie komt voorbij. Het repertoire wordt besproken. De Eendagsvlieg was werkelijk een Eendagsvlieg en de liederen van Brahms zijn vervlogen. Geruisloos. Het koorweekend komt ter sprake en de rondvraag. Over te laat komen discipline op tijd beginnen dat de pauze 15 minuten duurt op papier. Die dingen. Doei. Komt allen. Na de pauze nog even zingen. Dus je komt niet voor niks.