Belijdenis

Belijdenis

Belijdenis en dopen horen bij elkaar. Belijdenis doen dat is ‘ja’ zeggen op je doop, is 'ja' zeggen tegen het navolgen van Christus, is willen horen bij - en verantwoordelijkheid willen nemen voor de geloofsgemeenschap.

Zin om tijdens het winterseizoen met een aantal gemotiveerde mensen het geloofsgesprek aan te gaan? Dan ben je van harte welkom op de belijdeniscatechisatie. We zetten de basics van het christelijk geloof, de Kerk, en onze traditie nog eens op een rijtje en we willen groeien in ons persoonlijk geloof. Zo werken we toe naar het doen van belijdenis. Belijdenis doen is je eigen doop beamen: de verantwoordelijkheid die je ouders hebben genomen voor jou toen je als kind werd gedoopt, nu zelf gaan dragen. Belijdenis is hardop zeggen: Ja! Ik wil Christus navolgen als leerling en actief deel uitmaken van de geloofsgemeenschap. Ben je nog niet gedoopt? Geen probleem, dan is dit traject ook geschikt voor jou. Voor jou wacht dan niet alleen het doen van belijdenis, maar meer dan dat: de doop! Vanzelfsprekend hoef je nog niet te weten of je deze keuze gaat maken aan het begin van het traject. Het is een gezamenlijke ontdekkingstocht.

Nieuwsgierig? Zin in? Van harte welkom! Begin oktober gaan we van start en op 20 mei 2018, Pinksteren, is de belijdenisdienst. Eens in de veertien dagen ontmoeten we elkaar. Welke avond we kiezen is afhankelijk van de groep. Jezelf opgeven of misschien nog wat meer informatie nodig? Mail me even, ds.verlinde@pknaxel.nl