Jongerenreis Israël

Bekijk hier alvast het programma van de reis naar Israël!

Tijdens de reis zullen ze iedere dag proberen iets op het blog te zetten (met misschien wel een paar foto's erbij). Het kan natuurlijk zijn dat ze geen internet hebben en dan gebeurt het een dagje later...

Je kunt je ook abonneren op het blog, zodat je iedere keer een mailtje krijgt als er een nieuw verslag op staat.

VID-20190707-WA0000.mp4

Ze zijn uitgezwaaid...Reisprogramma Jeugdgroep PKN Axel, 7-15 juli 2019

Dag 1: zondag 7 juli

We verzamelen om 06:00 op het Kennedyplein Axel(tegenover de Vurssche), vertrek 06:15

Brussel-Tel Aviv, vertrek 09:35 – aankomst 15:05 SN 3289 Brussels Airlines Light&Relax

Transfer bus of trein Ben Gurion Airport – Jeruzalem. Waarna met Lightrail naar de Oude Stad. Verblijfplaats: Austrian Hospice


Dag 2: maandag 8 juli

We beginnen de dagen hier vroeg. Om 06:30 staan we op. 07:00 ontbijt, waarna morgengebed. Rond 08:30 vertrekken we richting de Olijfberg. Hier heb je een prachtig panoramauitzicht over de stad. In de voetsporen van Jezus dalen we af en bezoeken daarbij diverse kerken en bijzondere christelijke plaatsen zoals Dominus Flevit, en Gethsemane.

Na de lunch vervolgen we de Via Dolorosa en bezoeken de Heilige Grafkerk.

Om 15:30 bezoeken we de Graftuin waar we worden rondgeleid en sluiten af met een korte viering.

Heel de dag speelt zich af op een steenworp afstand van ons hostel. Hier zullen we ook dineren waarna om 21:00 vertrekken naar de Davids Tower voor een spectaculaire Sound and Lightshow waarin het verhaal van koning David tot leven wordt gebracht.

Al bij al een druk dagje!


Dag 3: dinsdag 9 juli

Om 06:30 is het tijd om een douche op te zoeken, waarna rond 07:00 het ontbijt klaarstaat. Om 08:00 vertrekken we naar de Stad van David. Het oudste stukje Jeruzalem vanuit de tijd van koning David. We gaan hier de tunnel van Siloam in. Neem dus een zaklicht mee en schoenen die nat mogen worden.

Na onze onderaardse, koele tocht dalen we af in de hel. Serieus dat is geen grapje. Maar hoe dat zit leg ik tegen die tijd uit.

Afhankelijk van de tijd bezoeken we nog de Klaagmuur en de Joodse wijk.

We lopen even langs ons hostel om onze natte kleding achter te laten en gaan dan met de Lightrail naar Yad Vashem hier zijn we om 13:30. Een zeer indrukwekkende plaats die verhaalt over de Sjoa, de vernietiging van miljoenen Joden. Zonder deze ervaring kan je het belang van de staat Israël eigenlijk niet goed begrijpen.

Onderweg of bij Yad Vashem eten we een broodje.

Op de terugweg bezoeken we de Mahane Yehudamarket waar we gaan borrelen en eten. De bekendste markt van Jeruzalem, met leuke, lokale tentjes.

Vrije avond.


Dag 4: woensdag 10 juli

Na het ontbijt reizen we met al onze bagage naar Bethlehem. Belangrijk om je Paspoort bij de hand te hebben, we komen namelijk in Palestijns gebied.

Na 3 intense dagen houden we het vandaag rustig. We zullen kennis maken met de familie Nassar. We ‘installeren’ ons en worden rondgeleid over ‘de boerderij’. In de namiddag maken we een begin met ons werk.

In de avond hebben we avondgebed en vrije tijd. Een boek, of spelletje is misschien wel leuk om mee te nemen!

Dag 5: donderdag 11 juli

Morgen- en of avondgebed, werken ’s morgen en ’s avonds

Ik vermoed dat we gaan lunchen in Bethlehem en daar in de middag een rondleiding krijgen langs de Muur die scheiding maakt tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Ook is het de bedoeling dat we een ‘vluchtelingenkamp’ bezoeken.


Dag 6: vrijdag 12 juli

Morgen- en of avondgebed, werken ’s morgen en ’s avonds

Ik vermoed dat we gaan lunchen in Bethlehem om vervolgens de Geboortekerk te bezoeken en de velden van Efratha waar de herders de engelen zagen. Hier zullen we met elkaar kerst vieren 😊


Dag 7: zaterdag 13 juli

Als we nog iets voor de familie Nassar kunnen betekenen zullen we dat doen. Daarna gaan we terug naar ons inmiddels vertrouwde hostel in Jeruzalem. Hier zullen we in de middag arriveren. Heel Joods Jeruzalem houdt Sjabbat. Ook wij hebben een vrije middag en avond. Ronddwalen in de Oude Stad? Nog een keer de Klaagmuur bezoeken? Een moment bezinning in één van de kerken? Wandelen over de daken? Een drankje doen. Waterpijp roken bij de Arabieren? De Armeense wijk bezoeken. Het kan allemaal.

Dag 8: zondag 14 juli

Met gehuurde auto’s trotseren we de woestijn van Judea. Deze begint meteen als je de stad uit rijdt. In een uurtje staan we bij Qasr Al Yahud, de plaats waar Jezus gedoopt is in de rivier de Jordaan.

Vervolgens gaan we lekker drijven op de Dode Zee. Afhankelijk van onze zin en energie vullen we dat aan met nog enkele andere activiteiten rond de Dode Zee. Bijzonder is bijvoorbeeld de oase Ein Gedi.

In de namiddag gaan we terug naar Jeruzalem of een ander plaats in Israël om onze reis op een mooie wijze af te sluiten.

Dag 9: maandag 15 juli

Rond 13:00 moeten we op Ben Gurion Airport zijn. Om 11:00 vertrekken we bij ons hostel. Dat betekent dat je tot 11:00 nog vrije tijd hebt. Wist je dat er vandaag Bar mitswavieringen plaatsvinden bij de Klaagmuur. Leuk om nog even mee te maken en in de Joodse wijk een koffietje te drinken.

Om 16:05 hopen we weer op te stijgen richting Brussel waar we om 19:55 zullen landen - SN3290 Brussels Airlines