Dienstenmarkt

Dienstenmarkt

Sinds eind 2017 hebben wij als gemeente een dienstenmarkt. De dienstenmarkt is een WhatsApp-groep, waarin momenteel zo'n 15 vrijwilligers actief zijn, en waarin oproepen komen te staan als gemeenteleden hulp kunnen gebruiken. Je kunt daarbij denken aan kleine klusjes, zoals het ophangen van een kapstok of gordijnen, het witten van een muurtje of hulp bij verhuizing. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld graag naar de kerkdienst wilt maar dat je thuis iemand hebt waar je voor moet zorgen en die je niet alleen kunt laten. Ook voor dit soort situaties kun je denken aan de dienstenmarkt. Het gaat om gemeenteleden die geen tot een klein netwerk hebben.

De vrijwilligers die zich aangemeld hebben zijn geen professionals, maar van goede wil om iedereen te helpen. Wij, als diaconie, stemmen vraag en aanbod bij elke klus zo goed mogelijk op elkaar af op basis van beschikbaarheid.

Wanneer je hulp kunt gebruiken kun je jezelf aanmelden voor een vraag aan de dienstenmarkt via het e-mailadres van de diaconie: diaconie@pknaxel.nl, via telefoonnummer 06-16826121 (Tamar Hoebé) of via een briefje wat je in de collectezak doet.

We kunnen nog altijd vrijwilligers gebruiken! Je kunt per oproep bekijken of je tijd hebt en of dit klusje bij je past.

Via bovenstaande manieren kun je jezelf ook aanmelden als vrijwilliger!

Bedankje van gemeenteleden die gebruik hebben gemaakt van de Dienstenmarkt:

Kerkvenster juni/juli/augustus 2018:

"Er moet ons iets van het hart. Een innerlijk stemmetje zegt ons dat we van ons moeten laten horen. Nou vooruit dan. Wij wonen nu bijna een jaar in ’t Kasteeltje en van tijd tot tijd komen er dan karweitjes om de hoek kijken. Omdat we niet meer zo jong zijn (bijna 91 en 85 jaar) worden dat grote opgaven. En aangezien we maar één zoon in de buurt hebben is die al heel vaak ‘het bakje’ voor allerlei dingen.

Nu lazen we in Kerkvenster over een dienstenmarkt van vrijwilligers die gemeenteleden te hulp willen komen bij allerlei klusjes. Maar moeten we die dan ook al te hulp vragen? We hebben al zoveel hulp nodig. JA en nog eens JA! Wij hebben het gedaan en we hebben er zeker geen spijt van. Ons ‘berginkje’ is een echte berging geworden! Zelfde aantal vierkante meters, maar nu met planken, kapstokjes enz. erin, waardoor we dus veel meer kwijt kunnen. En mooi dat het geworden is! We zijn ontzettend blij dat we doorgezet hebben."