εκπαιδευτικά προγράμματα


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10


51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ακομινάτου 40 10:30 - 12:00

Το χαρτί με το χαμόγελο που ήθελε να γίνει βιβλίο

Από το Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών

Μικροί καλλιτέχνες από 7 έως 17 ετών προσκαλούνται σε μια ιδέα δημιουργικής δράσης της εθελόντριας ζωγράφου Βασιλικής Σπύρου. Ζωγραφικές απεικονίσεις και κολάζ θα γίνουν οι σελίδες που θα διαβαστούν και θα ταξιδέψουν από χέρι σε χέρι.


Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δομοκού 2 12:00 -14:00

Η πόλη μέσα από τη ματιά των παιδιών

Από τον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Καραμέλα”

Εικαστική κατασκευή

Γονείς και παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα φτιάξουν την ιδανική τους πόλη από ανακυκλώσιμο υλικό. Πώς γεφυρώνεται άραγε η απόσταση ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και των παιδιών; Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα κ. Κατάκαλου Δημήτρη και των νηπιαγωγών: Αναμουρλόγλου Μαρία, Πάτσου Νάνσυ, Άχμετ Σάρα, Νανά Αντώνη και Μακρή Λίτσα.

Μουσικο-δημιουργίες

Τα παιδιά θα ζωντανέψουν την ιδανική τους πόλη επιλέγοντας και ντύνοντας την με ήχους, με τη βοήθεια του μουσικού Σαϊβανίδη Κωνσταντίνου και της νηπιαγωγού Πανάγου Κούλας.

Διαδραστικό εργαστήριο φωτογραφίας

Με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων τα παιδιά θα επέμβουν εικαστικά σε σημεία της πόλης και θα δημιουργήσουν τη δική τους πραγματικότητα με τη βοήθεια της εικαστικού Παπαδοπούλου Έλενας και των νηπιαγωγών Καμάρα Ελένης, Φώτου Κλεοπάτρας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.10


Εργαστήρι Πολιτισμού - Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Αλκαμένους 11β, Μετρό Σταθμός Λαρίσης 17:30 - 19:30

Ιστορίες για ατρόμητα παιδιά

Το Εργαστήρι Πολιτισμού θα υποδεχθεί στη βιβλιοθήκη του παιδιά και γονείς. Θα διαβάσουμε τα βιβλία «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες», (Εκδόσεις Ψυχογιός) και «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), θα μιλήσουμε για τα Δικαιώματα του Παιδιού και θα φτιάξουμε τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια.

Για παιδιά από 6 έως 12 χρονών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 88 46 590 και στο f.avdelli@ddp.gr


ΣΑΒΒΑΤΟ 13.10

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

54ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Μιχαήλ Βόδα 9 11:00 - 12:00

Οι ακροβάτες των ονείρων

Η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή θα μοιραστεί παραμύθια με πινέλα, λουλούδια και μικρές ουτοπίες.

Παραδοσιακά και λογοτεχνικά παραμύθια από όλο τον κόσμο με ήρωες που ανατρέπουν τα δεδομένα και δεν παύουν να ονειρεύονται. Οι περισσότεροι ζωγραφίζουν, αγαπούν τη φύση και ακροβατούν ανάμεσα στον κόσμο των ονείρων τους και τον κόσμο που τους έλαχε να βρεθούν και με τη στάση τους προσπαθούν να αλλάξουν, αναδεικνύοντας συνθήματα και ιδέες που συνδέθηκαν με το Μάη του '68. Η αφήγηση διανθίζεται με μέρη τραγουδιών που η αφηγήτρια ερμηνευει a capela και αποτελούν το συνδετικό κρίκο των παραμυθιών.

*Ο τίτλος της ενότητας είναι εμπνευσμένος από το σύνθημα του Μάη του '68 «Ο επαναστάτης είναι ένας ακροβάτης του ονείρου».

Για παιδιά από 7 χρονών και άνω.