εικαστικά - φωτογραφία

Μπάγκειον, πλατεία Ομονοίας 18

Εικαστικά

Επιμέλεια: Λία Κουτελιέρη

Ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 18:30

Μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, η ανήθικη φαντασία συναντά την τέχνη μέσα στα καμπαρέ του κόσμου. Αέρινες μορφές, μουσική, χορός και η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Αυτή είναι η έννοια του καμπαρέ που γεννήθηκε στην καρδιά του Παρισιού κι έμελλε να ενώσει κουλτούρα, μπουρζουαζία, αισθητική, αισθησιασμό και φαντασία. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης δημιούργησαν έργα που εισάγουν τον θεατή στον χώρο των καμπαρέ με μια διακριτική ματιά γεμάτη ευαισθησία κι αναδεικνύουν την λάμψη της νύχτας και το θαμπό ξημέρωμα στην όμορφη Μονμάρτρη, που ενέπνευσε την δημιουργία των καμπαρέ του κόσμου.

Συμμετέχουν: Σ.Ασημάκη, Μ.Βλασερού, Κ.Βλαχόπουλος, Ε.Γεωργανά, Χ.Ευθυμιοπούλου, Λ.Ιατρούλη, Ε.Καραδήμου, Κ.Κουλιά, Λ.Κουτελιέρη, Γ.Λαμπαθάκης, Σ.Μανιατάκη, Σ.Μητσάκου, Ι.Μπέτση, Γ.Μπούνιας, Ν.Νικολέτου, Σ.Πανέρας, Γ.Παπαβασιλείου, Μ.Παπαβασιλείου, Ε.Σγουρού, Τ.Σέμψη, Ι.Σκουλαξινού, Μ.Σπάρου, Γ.Τζίμας, Χ.Τσούμα, Ι.Τσούμας, Κ. Χρανιώτη, Κ.Χριστοπούλου.

Φωτoγραφία

Ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 18:30

Η “φώτο ομάδα” που γεννήθηκε από μια ιδέα του Στράτου Νεσλεχανίδη και την αγάπη όλων των μελών της για την ευρύτερη περιοχή, αποτυπώνει φωτογραφικά το τοπίο της Ομόνοιας με τις συνεχείς αντιθέσεις του, που παραμένει σχεδόν άγνωστο σε πολλούς.

Συμμετέχουν: Σ.Νεσλεχανίδης, Β.Γκραβαρίτης, Γ.Καψαλάκης, Ν.Μαλιάκος, Α.Σούλτος, Ν.Σωτηρόπουλος, N.Tas, Μ.Τσαβίδης

Εθνικό Ωδείο M.Kαλομοίρης, Μάγερ 18, πλατεία Βάθη

Εικαστικά

Επιμέλεια: Αγγελική Μπάρα - Αντώνης Σαριδάκης

Ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00

Εγκαίνια: Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18:30

Τo Cabaret μέσα από ένα σύγχρονο βλέμμα. O ναός των όμορφων γυναικών, ένας ιδανικός χώρος διασκέδασης, ένας κήπος χρωμάτων με όαση την μοναδική διακόσμηση, αυτό είναι το Cabaret. Με κορυφαίους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες να ασχολούνται μαζί του εδώ και δύο αιώνες, το Cabaret παραμένει στο πολιτιστικό προσκήνιο και αποτελεί το καλλιτεχνικό ερέθισμα που ενώνει όλες τις μορφές της τέχνης. Oι καλλιτέχνες προβάλλουν μέσα από τα έργα τους το Cabaret Nouveau, μια νέα ματιά στο «Πρώτο παλάτι των γυναικών».

Συμμετέχουν: Σ. Βουγιατζής, Λ. Ιατρούλη, Κ. Κανταρτζής, Ν.Καρατσικάκη, Μ. Κοάν, Π. Κόγια, Ν. Κολέτσος, Μ. Κρανιώτη, Τ. Μαραγκουδάκη, Ε. Μπέκου, Μ. Μπίγαλη, Β. Σαμουηλίδου, Μ. Σούλιος, Χ. Χαντζηντεβέ.

Performer: Αθήνα Κανελλοπούλου

Σχεδιαστές: Gallouartfashion (Anniez Gallou), Celebrity Skin (Δημήτρης Στρέπκος)

Match Point Cafe-Bistrot, Αινιάνος 1, ΗΣΑΠ Βικτώρια

Ομαδική έκθεση: Τhat’ s the show in New York, in Paris and in little Paris

Φωτογραφία, αφίσα, γκραβούρα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου

Ώρες λειτουργίας: 17:00-21:00

Εγκαίνια: Kυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 18:00

Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι, μια Ιταλίδα στην Κυψέλη, δύο Κουβανοί στο Μαϊάμι, μία Γαλλίδα στη Σαϊγκόν κι ένας Μαλαισιανός στο μικρό Παρίσι των Αθηνών ψάχνουν στα περασμένα “μικρά παρίσια” τον Toulouse Lautrec. Θα τον βρουν; Ίσως ναι, αν τον αναζητήσουν στα καμπαρέ.

Η ματιά των φωτογράφων του “Μικρού Παρισιού των Αθηνών” των προηγουμένων ετών, συναντά τη φετινή θεματολογία. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 29/11.

42ο Γυμνάσιο Αθηνών, Μιχαήλ Βόδα 12

Επιμέλεια: Αρτεμις Παπαδάκη, Ραφαήλ Ρουφαήλ

Βοηθός: Σταματία Κορατζάνη

Μέρες & ώρες λειτουργίας: 24/11 & 25/11 από 17:00 ως 19:00

Μια δράση από τα ίδια τα παιδιά του σχολείου με διπλό στόχο. Πρώτον να ανακαλύψουμε την χάρη της επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής και δεύτερον να μάθουμε την ιστορία του σχολείου και της ιστορικής οδού Μιχαήλ Βόδα. Τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο μέσα από τις ρωγμές, ενός κτιρίου που αντέχει…

Στις 25/11 στις 19:00 θα ακολουθήσει συζήτηση για την δράση αυτή, για την ιστορία της οδού Μιχαήλ Βόδα και την ιστορία του κτιρίου του 42ου γυμνασίου Αθηνών στον χώρο πολιτισμού “Αρμάζι”, Ηπείρου 60, είσοδος στον πεζόδρομο Ακακιών.