Petanqueclub Kortrijk

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Wat is petanque?

Petanque is een typisch balspel dat in zijn vroegste vorm reeds bij de oude Grieken gespeeld werd. Daar werd het echter nog beoefend als een krachtspel. De Romeinen hebben er later meer een behendigheidsspel van gemaakt ongeveer in de vorm zoals we het nu nog kennen. Ook in de middeleeuwen bleven petanque en andere bolspelen erg populair, maar daarna verslapte de interesse ervoor met uitzondering van bepaalde streken zoals de Franse Provence.

Na de Tweede Wereldoorlog is het petanque begonnen aan een indrukwekkende opmars die eerst geheel Frankrijk overspoelde maar al spoedig ook andere Europese landen en zelfs daarbuiten. Een van de oorzaken van deze vernieuwde populariteit van het petanquespel moet ongetwijfeld gezocht worden in de promotie die het gehad heeft via het toerisme. De vele toeristen die met het petanque kennismaken in Frankrijk, de bakermat van dit spel, worden er blijkbaar zo door gegrepen dat ze het in hun eigen streken gaan importeren. Momenteel wordt petanque gespeeld in Zuid- en West-Europa, Noord-Afrika, de VS, Canada en zelfs tot in Thailand en Japan toe.

Petanque wordt gespeeld in teams van 3 ( Triplette ), teams van 2 ( Doublet ) en individueel ( Tête à Tête ). Petanque kan al worden beoefend vanaf 6 jaar.

Bonjour,

Bienvenu(e) sur le site du Club de Pétanque de Courtrai. Le club est un des clubs les plus anciens de Flandre Occidentale. Le club a été fondé en 1977 et est resté en gestion propre depuis.

Passez nous voir, nous vous promettons un acceuil chaleureux et toutes les infos dont vous pourrez avoir besoin. Ceci vaut aussi bien pour les membres que pour les intéressés. Avec plaisir nous partagerons nos actualités, nos commentaires, nos photos, et plus encore!

Si vous avez des suggestions, questions ou remarques, vous pouvez toujours envoyer un courriel à petanqueclubkortrijk@gmail.com


Avec nos salutations les meilleures et sportives,

Welkom,

Langs deze weg heten we U van harte welkom op de site van Petanqueclub Kortrijk! Petanqueclub Kortrijk is één van de oudste petanqueclubs van West-Vlaanderen.

De club is gesticht in het jaar 1977 en is sinds dan in eigen beheer. Kom gerust regelmatig een bezoek brengen, we beloven een actieve site met up-to-date informatie.

Dit zowel voor de leden als de niet-leden.

Suggesties, vragen, bemerkingen kunnen gemaild worden naar petanqueclubkortrijk@gmail.com


Met vriendelijke en sportieve groeten,

Onze kalender van activiteiten: