PODER CIUTADÀ vs PODER MEDIÀTIC

CICLE 'PERIODISME I PARTICIPACIÓ CIUTADANA'

29 de juny (18:30h.) - Col·legi Major Rector Peset

Tradicionalment, el paradigma comunicatiu atorga als mitjans de comunicació un paper d'intermediari entre l'opinió pública i els poders polítics, econòmics, socials… El desenvolupament d'internet ha introduït un important canvi ja que ha permès a la ciutadania transcendir el seu paper passiu i convertir-se en un agent de canvi. Així, un moment com l'actual obliga a repensar el paper que han de desenvolupar els mitjans, els tradicionals i els nous, a l'hora d'incentivar la participació i de respondre a les necessitats de la ciutadania en aquesta matèria

Intervindran:

  • Pascual Serrano: periodista i escriptor. Autor d'obres com ara Desinformación. Cómo los medios ocultan el mundo (Ed. Península), La prensa ha muerto (Ed. Península) o Medios Democráticos. Una revolución pendiente (Ed. Akal). És, a més, assessor editorial de la revista El Jueves.
  • Ximo Ferrandis: Periodista especialitzat en informació política i expresident de la Unió de Periodistes Valencians. Autor del llibre L’Esquerra en el sofà (Ed. Bromera), ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional en El País. Actualment exerceix com analista polític en ValenciaPlaza i La Ser.

Qui hauria de vindre?

Es tracta d'una activitat oberta a la ciutadania.

No precisa d'inscripció. Entrada lliure fins esgotar l'aforament.


INFORMACIÓ

Lloc de celebració:

Col·legi Major Rector Peset. Universitat de València

Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 - 46001 València

Per a més informació:

transparencia@dival.es

963 884 638

L'activitat serà objecte d'enregistrament per al seu posterior ús amb finalitats docents, divulgatives i per a la generació de Cultura de govern obert. Els assistents podrien aparèixer de manera general o accessori en tals enregistraments o bé amb motiu d'una intervenció. Aquells que no desitgen aparèixer en els vídeos hauran d'advertir-ho a l'organització per a ser situats de manera tal que en cap cas puguen ser registrats.

Organitza:

Col·labora: