Jeugd & Jongeren - Vught-Zuid

Familievieringen

Elke derde zondag van de maand, m.u.v. de vakanties, is er in onze kerk een familieviering. Deze vieringen zijn in het bijzonder geschikt voor kinderen van de basisscholen en hun ouders. Natuurlijk blijven de opa’s en oma’s ook van harte welkom. In deze vieringen wordt naast lezing en Evangelie van de zondag ook een passend spiegelverhaal vertelt, uit de belevingswereld van kinderen. Het jeugdkoor ‘de Molenrakkers’ verzorgt de muziek. Deelname in deze vieringen helpt ouders om samen met hun kind(-eren) de weg van Jezus te gaan.

In de zomervakantie zijn er geen familievieringen. Zondag 16 september zijn we weer terug met een familieviering aan het begin van de vredesweek.

Jeugdkoor ‘de Molenrakkers’

Vanaf groep 4 mogen kinderen mee komen zingen bij ons jeugdkoor. O.l.v. hun enthousiaste dirigente Jeanneke van de Ven leren ze de liedjes voor de familievieringen en bespelen daarbij ook instrumentjes. Vind je zingen leuk en wil je een keer komen kijken en meedoen: de repetitie is elke zaterdag tussen 10 en 11 uur in onze kerk, Lidwinastraat 51.

Misdienaars

Voor zowel jongens als meisjes die hun Eerste Communie hebben gedaan is het mogelijk om misdienaar te worden. Je maakt door jouw aanwezigheid in speciale kleding en met een flambouw de viering mooier en je mag de priester ook helpen bij het klaarmaken en het afruimen van het altaar. Wil je daar meer over weten, meld je dan aan op het parochiecentrum: 656 25 41 of via paulus_stjanskerk@hetnet.nl