PARG

Police Amateur Radio Group

Welkom bij PARG

De Police Amateur Radio Group

PARG is een site voor radioamateurs bij de geïntegreerde politie.

Deze site heeft als doel:

  • radioamateurs binnen te geïntegreerde politie te verenigen;
  • het radioamateurisme, in het algemeen, te promoten;
  • en nieuwe, toekomstige radioamateurs, in het bijzonder, aan te trekken.

De Geïntegreerde politie

De politie in België is een overheidsinstantie belast met het handhaven van de wetten van het land, het bewaren van de openbare orde en het verlenen van hulp. Ook vormt zij de opsporingsdienst voor het Openbaar Ministerie van de rechterlijke macht.

De Belgische geïntegreerde politie is gestructureerd op twee niveaus: federaal (de federale politie) en lokaal (de lokale politie). De lokale politie bestaat uit 185 politiezones, werkzaam over één of meer gemeenten.

De politiehervorming herleidde alle politiediensten tot één apparaat: de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus. De gemeentepolitie, de rijkswachten de gerechtelijke politie bij de parketten werden afgeschaft.

Wat is een radioamateur?

Radioamateurisme is een hobby waarbij radioamateurs gebruik maken van zenden ontvangstapparatuur om verbindingen te maken met andere radioamateursover de hele wereld. Radioamateurs volgen in principe een opleiding en dienen een examen af te leggen voor het behalen van een licentie (vergunning).

Het is een boeiende en unieke hobby voor alle leeftijden en richt zich vooral op wetenschap, techniek en communicatie. Amateur radio heeft niets te maken met het uitzenden van muziek via de radio. Dat is weggelegd voor openbare of vrije radio stations.

Voor méér info over het radioamateurisme kan je terecht bij de UBA of Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs.

Hoe kan ik radioamateur worden?

Schrijf je in en volg een opleiding / cursus.

Voor méér info kan je terecht op deze website: www.on6tm.be

Na het volgen van een opleiding (en het afleggen van een praktische proef, enkel na de basiscursus) kan men inschrijven voor het afleggen van een examen en het behalen van een licentie (vergunning) voor radioamateur. Het afleggen van een examen vindt plaats bij het BIPT te Brussel.

Het examen is voor iedereen haalbaar.

Nog vragen, opmerkingen en/of suggestie's?

Klik hier en stuur een e-mail.