Välkommen till Panggillet!  

Panggillet är en ideell förening för pensionärer från Televerket/Telia, inklusive dotterbolag. Många medlemmar har haft ledande befattningar och/eller på annat sätt haft stor betydelse för företagets strategiska utveckling. Det är en exklusiv förening såtillvida, att man kan bli invald som medlem först efter rekommendation från en redan befintlig medlem. Beslut om inval tas sedan av medlemmarna vid Årsmötet på våren eller på Höstmötet.

Föreningen arrangerar ett antal aktiviteter per år. På våren genomförs årsmötet och på hösten hålls Höstmötet. De traditionsenliga kryssningarna, en Vårkryssning och en Julbordskryssning har alltmer börjat ersättas av lunchaktiviteter i stockholmsområdet. Även andra evenemang brukar förekomma.


Under "Kommande aktiviteter" kan du se vilka medlemsaktiviteter som är på gång i Panggillet.


Sensommarlunch den 5 september 2024 kl 13.00 på Ersta Terrass

Sensommarlunchen blir på Ersta Terrass där vi hade jubileumslunchen förra året. Vi hoppas på bra väder så att det går att ta välkomstdrinken ute på terrassen. Klicka på knappen nedan för att se inbjudan:

Att vara trevlig och ha det trevligt tillsammans

Målningen här bredvid är gjord av den tidigare tjänstemannen på Televerket/Telia och tidigare medlemmen i Panggillet, Karl Väinö Tahvanainen. Den föreställer den optiska telegrafen vid Dalarö skans och representerar forna tiders teleteknik. Panggillet samlar och representerar tidigare anställda och pensionärer från Televerket och Telia för att dela minnen och erfarenheter samt blicka framåt och följa Telias utveckling i tekniskt, organisatoriskt, marknadsmässigt och finansiellt avseende. Föreningen måtto är "att vara trevlig och ha det trevligt" med fokus på att bibehålla och vidareutveckla det goda kamratskap som upplevts under anställningstiden.


Vill du bli medlem?

Om du vill bli medlem i Panggillet kan du kontakta någon du känner som redan är medlem och som kan rekommendera dig för inval i föreningen. Du kan även kontakta styrelsen via kontaktformuläret för hjälp med att få en rekommendation. Lämna de uppgifter om dig själv som framgår av blanketten ”Förslag om ny medlem i Panggillet” som återfinns under ”Om föreningen” och ”Blanketter”.