ECOSYSTEEMTHERAPIE
De paardenbloem

Wat gaan we doen?

Tijdens deze editie van Ecosysteemtherapie gaan we werken aan onze relatie met de paardenbloem! Met een flinke dosis humor staan we stil bij het karakter van de bloem. Wat zijn jullie overeenkomsten en verschillen en wat kunnen jullie van elkaar leren?


Je leert de bloem beter kennen via plantenmuziek, verhalen, wetenschap, visualisatie en een heuse gezamenlijke date. Voortaan bekijk je de paardenbloem met andere ogen!


Wat is Ecosysteemtherapie?

Systeemtherapie draait om interacties en relaties. De aandacht is gericht op wat er zich afspeelt tussen individuen die deel uitmaken van elkaars leven, het systeem. Ecosysteemtherapie onderzoekt de relaties tussen individuen binnen het ecosysteem. Tussen mensen en niet-mensen.


In de moderne tijd zijn we langzaam van de natuur verwijderd geraakt. Straten, muren en plafonds scheiden ons van de natuurlijke wereld. Natuur is iets geworden dat we bezoeken in plaats van dat we ons er onderdeel van voelen. We hebben onszelf buiten het systeem geplaatst en hierdoor is het uit balans geraakt. Hoog tijd om van plek te veranderen en onze relaties te herstellen!


In Ecosysteemtherapie verbind jij je op een nieuwe manier met jouw niet-menselijke omgeving. Met de andere individuen binnen het ecosysteem. Net als het leren kennen van een buur of een familielid. Want wanneer we onze omgeving beter kennen en begrijpen, zullen we er ook beter voor willen zorgen!

10 september gaat wegens omstandigheden niet door. Je kunt je nog wel aanmelden voor de onderstaande workshop.


Do. 8 september 19:30-21:30

Gratis

Er is plek voor max. 15 personen!

Streekmuseum VredeGoed

Heuvellaan 7 TienhovenTot dan, aanmelden kan hier!