Virtualna knjižnica

Osnovna škola dr. Franjo Tuđman, Šarengrad

Dobrodošli na stranice virtualne knjižnice Osnovne škole dr. Franjo Tuđman, Šarengrad!


Ovdje ćete pronaći korisne poveznice na razne izvore znanja, mrežna mjesta gdje se nalaze lektirna djela za cjelovito čitanje kao i mnoge druge zanimljivosti. I u ovim okolnostima ne smijemo zaboraviti na važnost knjige i čitanja!

Na ovoj stranici Lektire nalaze se cjelovita lektirna djela za čitanje. Za pristup sadržajima prijavljujete se sa svojim AAI@Edu.HR elektroničkim identitetima. Neka djela imaju i zvučni zapis, pa ih možete i poslušati.

Mrežna stranica ICDL sadrži brojna djela na raznim svjetskim jezicima. Na hrvatskom jeziku nude se 34 knjige, uglavnom slikovnice. Stranica je na engleskom jeziku i trebate kliknuti na Books by Country gdje tražite željenu državu.

Prošetajte hrvatskim muzejima!

Neke hrvatske muzeje i sada možemo posjetiti, barem virtualno.

Novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Jezik.hr objedinjuje sve najvažnije priručnike i mrežne izvore za lakše ovladavanje hrvatskim jezikom. U vrijeme aktualne globalne pandemije Institut je kao pomoć svoj školskoj djeci pripremio brojne mrežne sadržaje uz pomoć kojih će u vrijeme škole na daljinu lakše i jednostavnije doći do potrebnih informacija važnih za predmet Hrvatski jezik u osnovnoj i srednjoj školi.


"Zbog toga je važno građane osnažiti vještinama i znanjem koje će im pomoći da razumiju kako mediji rade, da znaju provjeriti ​​točnost informacija, te da znaju koristiti, kreirati i dijeliti medijske sadržaje i informacije. Posebice je važno vještinama medijske pismenosti učiti djecu i mlade, jer je to i najbolji način zaštite od potencijalno štetnih medijskih sadržaja, dezinformacija i propagande. " Zato je tu MEDIJSKA PISMENOST.

Na stranici SLIKOVNICE se nalaze interaktivna multimedijska rješenja koja kombiniraju likovne, književne i edukativne sadržaje. Pored ilustracija uz koje možete pričati priče, pronaći ćete i interaktivne igre, materijale za zabavu, a možete dostaviti i svoje crteže omiljenih likova poput Pettsona, Findusa, Kokosa, Kastora.