Ervaringen

Heb je ook ervaringen met onveilige situaties op de Opwettenseweg?

Meld het in ieder geval bij de gemeente Nuenen c.a. Ook kunnen onveilige situaties worden gemeld bij de politie en Veilig Verkeer Nederland!

Maar deel je ervaring ook met ons! We plaatsen je verhaal graag.

9-5-2020: letterlijk met rokende banden... dat gaat niet met 30 km/h.
Update 12-2-2020:

Van de gemeente ontvangen we als antwoord op meldingen dat "het handhaven op snelheid en gevaarlijk rijgedrag bestemd is voor de politie." De buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente heeft deze bevoegdheid niet. Dat klopt, maar desondanks blijft melden bij de gemeente belangrijk! Want de onveilige situaties die dagelijks voorkomen, worden dan in ieder geval wél geregistreerd bij de gemeente. En de aantallen tellen. Dus niet laten ontmoedigen door dit antwoord en melding blijven doen.

Ook is er contact opgenomen met de politie. Er is een toezegging gedaan vanuit de politie dat er de komende tijd snelheidscontroles gaan plaatsvinden!

Bewoner, 10 februari 2020:

“Ik bracht met de auto mijn zoontje naar school. Er kwamen ons op de andere weghelft fietsers (twee aan twee) tegemoet rijden. Ter hoogte van een flauwe bocht in de weg, werden deze fietsers opeens ingehaald door een auto. Deze tegenligger reed op mijn weghelft. Ik moest vol op de rem om een botsing te voorkomen.”

Bewoner, 6 februari 2020:

“Gisteren stond ik met de auto te wachten tot ik de parkeerplaats op kon rijden. Ik had mijn knipperlicht aan naar links. Er was veel tegenliggend verkeer dus moest ik even wachten. Op dat moment besluit een auto mij in te halen. Het tegenliggend verkeer moest daarvoor op de rem.

Dit is een vaker voorkomende situatie.”

Bewoner, 4 februari 2020:

“Onze zoon maakt gebruik van schoolvervoer. Het is dagelijks een gevaarlijke situatie voor de taxi om hem op te pikken. De taxi moet lang op de Opwettenseweg wachten door het vele verkeer. Doordat de taxi stilstaat, omdat hij niet naar onze parkeerplaats kan rijden, staat ook het verkeer stil en is er weinig ruimte voor de fietsers. Wanneer de taxi indraait is het heel erg oppassen. Bij de inrit van de parkeerplaats gebruiken fietsers de breedte van de hele weg om de Opwettenseweg over te kunnen steken. Dat is dezelfde plek als waar de taxi in moet rijden om bij de parkeerplaatsen te komen. De taxi geeft zeker 1x per week aan dat het maar net goed ging. Super gevaarlijk dus. ”

Bewoner, 12 december 2019:

“Los van de hoeveelheid verkeer, is de snelheid ook echt een ding. Vaak word ik ingehaald wanneer ik 30 km/u aanhoud. ”

Bewoner, 20 december 2019:

“Vandaag weer zo'n tenenkrommende situatie. Ik wilde aan de linkerkant van de straat in het parkeervak parkeren. Ik minderde vaart en zette mijn knipperlicht aan. Ik wilde net de auto naar het parkeervak sturen, maar wat gebeurt er? Achter mij opeens een auto die mij met een flinke snelheid links inhaalt! Als ik niet goed in mijn spiegels had gekeken... ”

Bewoner, 2 januari 2020:

"De verkeerssituatie Opwettenseweg is zeer onveilig. Ondanks de snelheidslimiet van 30 km/h rijden auto's doorgaans met veel hogere snelheden. De weg vormt een verbinding richting Eindhoven en Helmond. De Opwettenseweg wordt ook regelmatig gebruikt door vrachtverkeer. Regelmatig raast iemand met extreem hoge snelheid voorbij. Op de Opwettenseweg is veel fietsverkeer van schoolgaande kinderen. Waaronder mijn zoontje van 9 jaar die ik onder huidige omstandigheden niet alleen langs deze weg durf te laten fietsen. Zelf lukt het mij soms niet om van de oprit de weg op te rijden. Niet echt een situatie die je verwacht bij een 30 km/h weg. Deze snelheid wordt op geen enkele wijze gehandhaafd. "