Rondleiding

- Overdag kun je het binnenplein van de abdij en de abdijkerk vrij bezoeken. Je bent ook welkom in het belevingscentrum: www.averbodemoment.be dat rechtstreeks vanaf de parking te bereiken is.

- Elke zondagnamiddag tussen Pasen en Allerheiligen kunnen individuele bezoekers om 15h00 deelnemen aan een abdijbezoek. Groepen kunnen ook op andere momenten van de week een abdijbezoek aanvragen.

- Het bezoek start steeds met het bekijken van een film over het abdijleven. Daarna volgt een rondleiding met een bezoek aan de abdijkerk en een wandeling langs de gebouwen van de abdij en de uitgeverij. Er wordt toelichting gegeven over de geschiedenis, de activiteiten, het leven en de spiritualiteit van de abdijgemeenschap. Een abdijbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Een bezoek aan de binnenkant van de abdijgebouwen is enkel mogelijk bij een opendeurdag.

- Groepsbezoeken worden toegestaan al naargelang de mogelijkheden van de gemeenschap om bezoekers te ontvangen. Zo is er enkel mogelijkheid om groepen te ontvangen tussen 09h30 en 11h30 (niet op zondagvoormiddag) en tussen 14h00 en 17h00. De prijs bedraagt 5 euro per deelnemer (met een minimum van 60 euro). Jongeren tussen 12 en 18 jaar betalen 2 euro, kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel. Herita-leden krijgen op vertoon van hun lidkaart € 1 korting.

Aanvragen voor groepsbezoeken kunnen enkel schriftelijk gebeuren, minstens 14 dagen vooraf

rondleidingen@abdijaverbode.be

of

Abdij Averbode, Rondleidingen, Abdijstraat 1, B-3271 Averbode

- Jongerengroepen (vormelingen, schoolgroepen...) kunnen een abdijbezoek aanvragen gecombineerd met een gesprek met een van de medebroeders en het bijwonen van een gebedsdienst. Gelieve hiervoor contact op te nemen via e-mail: jongerenverblijf@abdijaverbode.be.


Met een groep op bezinning in Averbode

De abdij biedt aan groepen de mogelijkheid om een bezinningsdag of -namiddag met abdijbezoek door te brengen in Averbode. Het programma van zo'n (halve) dag wordt in overleg op maat gemaakt. Contact: bezinningscentrum@abdijaverbode.be


Opendeurdag

In september wordt een jaarlijkse opendeurdag georganiseerd. In 2018 vindt de Opendeurdag plaats op zondag 9 september tussen 14h00 en 16h30.