Privacyverklaring gegevens deelnemers activiteiten


OKRA trefpunt Marke bewaart enkel de gegevens die ze van jou ontvangt op het inschrijvingsformulier voor deze activiteiten . Eventueel worden ook foto's en of video's gemaakt die alleen gebruikt worden op de uitnodiging, nieuwsbrief, flyers en website voor deze activiteiten.

OKRA leden die bezwaar hebben dat hun foto wordt gepubliceerd kunnen contact nemen op volgend mail adres: okramarke@gmail.com

Het downloaden van foto's om ze te publiceren op andere kanalen is niet toegelaten zonder expliciete schriftelijke toestemming. Het bestuur noch OKRA kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die u ondervindt door gebruik van uw foto wanneer dat plaatsvindt zonder onze schriftelijke toestemming.

OKRA trefpunt Marke verklaart hierbij de Europese verordening 2016/679 rond de bescherming van persoonsgegevens na te leven.

Op dinsdag 29 mei ging OKRA-Marke op halve dag trip

Om 13:30 vertrok in het centrum van Marke een bus met 54 enthousiaste OKRA-leden naar Gullegem waar wij Grootmoederskoffie bezochten en naar Emelgem om het Bierkasteel te bezoeken. Na een kleine omweg wegens Gullegemkoerse belanden wij om 14:15 aan de deur van de koffiebranderij. Koffie is een erkend streekproduct en tijdens de rondleiding zagen wij hoe men koffie keurde, het ambachtelijk branden, malen en verpakken. We kregen uitleg over het verschil tussen arabica en robuuste koffie en het geheim van de melanges. We bezochten het koffiebelevingscentrum. Daar ontdekten wij tal van koffieplanten, koffiebereidingswijzen en koffiemuseum stukken uit grootmoederstijd. Als slot proefden we 2 kopjes koffie met een heerlijk stuk taart en kreeg iedere deelnemer een koffiegeschenk.

Rond 16:00 trokken we naar Emelgem om de hypermoderne brouwerij het Bierkasteel (Van Honsbrouck) te bezoeken. De rondleiding gebeurde met gids en werd ondersteund door een koptelefoon en af en toe grote schermen met uitleg, een rondleiding waar we alles vernamen over het brouwer vak. Deze totaalbeleving eindigde met een proeverij van een bierpraline en twee degustatiebieren geserveerd in Michelle ’s Pub in een decor van een bruine kroeg. Ieder deelnemer kreeg een fles speciaal bier van 75 cl

Daarna reden we terug naar Marke waar ons een broodmaaltijd wachtte in café Het Schuttershof en die door de deelnemers veel bijval oogstte.

Bike & Brunch donderdag 31 mei

We werden uitgenodigd door OKRA-Bissegem of we interesse hadden om deel te nemen aan hun Bike & Brunch. Dit is een fietstocht van ongeveer 30 km op een matig tempo en met twee tussenstops voor een versnapering of een drankje. De start was voorzien om 09:30 aan de Vlaskapelle in Bissegem. Wanneer wij in de vroege morgen bij het ontwaken rond 07:00 slaperig een blik door het venster wierpen zagen wij dat de regen met bakken uit de hemel viel. Het zag er dus niet goed uit. Maar toen we klaar stonden om naar Bissegem te vertrekken klaarde het luchtruim op en stopte het met regen. Met 26 personen namen wij om 09:30 de start in Bissegem en reden via knooppunten richting Heule, Gullegem via de Heulebeekvallei naar Gullegem centrum. Van uit het centrum reden we via het Bergelen domein richting Moorsele waar wij aan de kerk onze eerste stop hadden, we werden er bediend met een stuk fruit. Toen iedereen wat bijgekomen was van de eerste kilometers verlieten we Moorsele opnieuw via een fietsroute in de Heulebeekvallei richting Beselare – Dadizele

.Vervolgens namen we de Kezelbergroute richting Menen om dan langs de Witte Molen “De Grote Macht” van Moorsele terug richting Wevelgem te fietsen. Aan de kleine tunnel onder de A19 kregen we onze tweede halte samen met een blikje frisdrank. Intussen was de tijd in de voormiddag een gevorderd en naderden stilaan het middag uur. De laatste kilometers pedaleerden we verder af via De Kijkuit in Wevelgem naar de Guldenbergabdij aan de Leie tussen Wevelgem en Lauwe, om dan via het jaagpad naar Bissegem terug te fietsen. Aangekomen aan De Vlaskapelle in het WZC Het Biezenheem kregen we als aperitief een cava en mochten we om 12:00 uur aanschuiven aan een rijk gevuld buffet. Een tafel met tal van soorten vlees en vis. Na het dessert sloten we onze prachtige namiddag nog af met een lekkere tas koffie en reden terug naar Marke.

Dag uitstap 20 september Voordracht erfrecht successie testament

OKRA-bedrijvigheid tijdens de maand januari 2019

De maand werd ingezet op maandag 7 januari met de viering van onze kampioenen seizoen 2018. De kaartkampioen Andre Lalleman werd in de bloemen gezet. Bij de petanquers was het Luc Willaert die met de zegebloemen ging lopen Bij de teerlingworp had Yolande De Feau het meest aantal punten bij elkaar geworpen.Op 21 januari werd gestart met het nieuw seizoen, 29 kaarters en 15 petanquers die zich zullen meten in 18 onderlinge wedstrijden. Kaarten – Petanque – Teerlingbak – Rummikub We sloten de maand af met ons ledenfeest op 28 januari. Waar we onze leden een voorspoedig nieuw jaar wensten met en tas koffie en een stuk taart. We publiceerden ons programma 2019 via een power point voorstelling en we sloten de namiddag af met een muzikaal optreden van de Lachende Muzikanten.

Foto's : De link op de foto

Kampioenen 2019 Kaart-Teerlingbak en petanque