Het laatste nieuws

Verslag Goecken Backen cup

(door Sybren Hornstra NED 669)

Goeken backen cup - Paderborn.

Op vrijdag 25 oktober richting Paderborn vertrokken voor de Goeken backen (is een bakkersbedrijf) cup op 26 en 27 oktober op de Lippesee (een zandafgraving). Zoals altijd weer een hartelijke ontvangst en kampvuur en hapjes.

De volgende dag vier wedstrijden bij bft 0-3 en een niet te benoemen windrichting. In het eerste kruisrak dacht ik dat het op de kant aangenamer zou zijn (zonnetje, 20 graden). We moesten een driehoeksbaan zeilen om een eiland heen. Bij de bovenboei onder de wal (heuvels, bomen) was het voortdurend weer de vraag waait het en uit welke richting dan. Zo af en toe schoof je tien boten voorbij, maar even later passeerden ze je weer met vijf tegelijk links en rechts. Bij schemer kwamen wij weer aan de wal. Gerd Breitbar met een (oude) Hein scoorde een 7,1,1,2! Geheel volgens de regels was dit niet, want op de heenweg naar Paderborn, was zijn zwaard naar beneden gezakt op de autobaan en was het zeker 10 cm kwijt.

‘s Avonds werd er een voortreffelijke barbecue geserveerd en werd er tot in de kleine uurtjes geplauderd.

Zondags begon met een uitstel van een half uurtje wegens te weinig wind, maar vervolgens werd er één wedstrijd gezeild bij bft 2-3. Bij de eerste boei lag ik twee na laatst (ik had wat problemen voor het bereiken van de startlijn gezien de windrichting), bij de tweede boei lag ik echter twee (binnenbocht bij 25 boten naast elkaar). Na drie rondjes finishde ik als zevende (dacht ik) helaas moesten we nog een vierde rondje.

Om half één waren wij weer aan de wal en hadden alle tijd om de boot weer intepakken. Vervolgens een uitgebreide prijs uitreiking. Gerd scoorde nog een vijfde plaats en werd op afstand winnaar. Plaats twee was voor Volker, ook met een Hein!

Als zeilwater is de Lippesee niet je van het, echter de organisatie en gezelligheid is top bij SVPB!

SybrenSybren Hornstra

Sybren Hornstra