Ajankohtaista

Tälle sivulle päivtetään ajankohtaisia uutisia.


OAJ lähtee vahvistamaan opettajuuden arvostusta – ”Yhdessä pystymme vaikka mihin”

OAJ käynnistää ensi vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajuuden arvostusta. Järjestö haluaa havahduttaa suomalaisia siihen, miten tärkeää OAJ:n jäsenten tekemä työ on koko yhteiskunnalle. Koko OAJ-yhteisön toivotaan innostuvan mukaan jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Aiheesta on lisää OAJ -areenassa. Ohessa on linkki kyselyyn. Käy toki vastaamassa https://q.surveypal.com/opettajuuden-arvostus/language-selection


Oaj:n strategia

OAJ:n valtuusto päätti elokuussa 2020 järjestön uudesta strategiasta. Sen valmisteluun osallistuivat tuhannet jäsenet eri puolilta Suomea.
Oaj:n strategia: Suomesta maailman paras paikka opettaa, oppia ja tutkia


Työhyvinvoinnin teemavuosi

OAJ tukee jäsentensä hyvinvointia. Tarjolla on työkaluja työssäjaksamiseen. Tavoitteena on, että kaikkien jäsenryhmien työhyvinvointi lisääntyy! Lue lisää ajankohtaista työhyvinvoinnista.Perusopetuksen arvioinnin linjauksia on tarkennettu

Opetushallitus on tarkentanut perusopetuksen arvioinnin linjauksia. Ylilyöntejä ja turhaa byrokratiaa karsitaan. Muutokset on tehtävä paikallisiin opetussuunnitelmiin kevään aikana. Arvioinnin perusteet ovat nyt yhtenäiset, eikä niissä ole yhtä laajaa paikallisen tulkinnan varaa kuin tähän saakka. OAJ on tyytyväinen uusiin linjauksiin.

OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salo listasi keskeisiä muutoksia, joita uudistus tuo tullessaan. Lisäksi hän antaa vinkkejä, mihin koulujen ja yksittäisten opettajien kannattaa kiinnittää huomiota paikallisissa opetussuunnitelmissa.