Andra folk och länder

Nordanil är inte världens enda land. Det finns andra länder bortom Nordanil, med egna folk.

Vildar

Vildarna är de vanligaste icke-nordanilerna som kan hittas i landet. Ett ondskefullt folk som plundrar och mördar. Läs mer om dem här.

Brännland

Öster om Nordanil ligger en väldig stäpp, Glitterstäppen. Sydöst om Glitterstäppen ligger en väldig öken, Glasöknen. Söder om Glasöknen finns det mytomspunna Brännland, där eldsprutande kvinnor styr över ett land där det alltid är för varmt. Det tar ett år att korsa stäppen för att komma till Brännland, du behöver dessutom resa med den alvkaravan som gör resan en gång vartannat år. Vägen är farlig, för det finns rövare och många faror på vägen.

Brännland är ett land så avlägset att nästan ingen har sett båda länder och kommit tillbaka för att berätta hur det är på andra sidan. De få som gjort resan från Nordanil och tillbaka är de alvfamiljer som har att frakta dyra lyxvaror från båda länder som sitt levebröd, samt deras anställda arbetare och deras vakter. Är man rik och äventyrslysten kan man betala alverna för att få följa med, för att se landet bortom. Det är allmänt känt att de som bor i Brännland har fått kroniskt solsting av att bo där det är så varmt, för de tillber solen och avskyr vatten. De har väldiga hus där ber de solen att skydda Brännland från havet, och för att få något gjort där måste man göra som brandlänningarna och böna och be till solen då och då.

På sistone har soldyrkarna börjat resa över öknen och stäppen för att komma till Nordanil. De försöker sprida sin tro om Solen och hur havet ska dränka alla otrogna en dag, men det är inte många som lyssnar.

Myrland

Väster om Skugghavet finns Myrland. Det är ett land av eviga myrar och vresiga skogar, fyllt av världens minst gästvänliga folk. Rika cogaid gör ibland resor dit för att handla, eller göra strandhugg mot dem. De handlar med silver precis som nordanilerna och håller med trälar. Landet har en sjukdom i vattnet, som dödar alla nordaniler som dricker av det.

Mer information om Myrland hittar du här.