Nordanil II - Jarlatinget

På lajvet hölls det ting med jarlens egen tägn. Mången kom till tals men det som onekligen tog störst plats var konflikten mellan Frida Segersvärd, syster till jarlen Segersvärd och Bor Eldhjärta, båda stormän som nu legat i fejd i över ett år. Man försökte lösa det med att gifta bort Bors dotter till någon av Fridas syskonbarn. Men efter ett svek från Frida slutade det i holmgång mellan Bor och Fridas hird där Bor vann. Frida förklarades fredlös och hennes moster gjordes till träl. De flydde och ett krig mellan två jarlar var nu i gång.

Fem personer miste livet under detta ting, en av dessa var Bors fru Kenna och det verkar ha drivit honom till vansinne.Hon dödades av vildar, som verkar komma all närmre gårdarna. En annan som miste livet var odalen Oli men efter en ritual för att skrämma bort det vita monstret som släpptes lös året innan, reste han sig upp igen. Hans kropp var hel och hans sinne lika så. Var han verkligen död? Hade han återuppstått?

Odalerna höll sin Goriksfestival, en festival för god skörd och de fick faktiskt ha den helt i fred. Men trots den goda festivalen och det offer de gjorde, verkar skörden inte alls ha blivit särskilt bra.

En gealak kom till gården, ett monster från det djupaste skuggorna vars sylvassa klor kan klyva en hird i tu.