Jämställdhetspolicy

Vi vill börja med att säga att vi arrangörer är inte perfekta, men vi är öppna och villiga att lära oss för att du ska få en underbar spelupplevelse. I Nordanil råder villkorslös jämlikhet och vårt mål är att alla som åker på våra lajv ska känna sig välkomna och inkluderade oavsett vem hen är. Det vill säga oavsett vilket kön du har, hur du identifierar dig, din läggning, din etniska tillhörighet. Känner du att vi på något sätt inte tillmötesgår dig, hör gärna av dig till nordanil.lajv@gmail.com så att vi lär oss och bättrar oss.

Vår policy

  • Vi ska konstant jobba för att bli bättre och för att jämställdhet ska bli så naturligt att vi till sist inte längre behöver påpeka det, det ska finnas där direkt.
  • Inget i vår kampanj ska vara baserat på varken vad eller vem personen är OFF. Utan allt baseras på den karaktär du valt att spela. Vi kommer aldrig låta den person du är OFF hindra dig från att spela en karaktär.
  • Spelets fokus ska ligga på kulturella skillnader, statusklyftor och vad som finns i skogen.
  • Varken före, under och efter ska det läggas något värdering i kön, genus, sexualitet eller etnicitet.
  • Alla har samma rättigheter och skyldigheter.
  • Kränkningar och diskrimineringar relaterade till kön, sexualitet, etnicitet och liknande kommer inte accepteras. Dvs: Nolltolerans mot rasism och sexism off och in.
  • Vi är medvetna att det finns uttryck och sätt att agera OFF som inte uppfyller våra krav för jämnställdhet. Vi vill att folk lämnar detta när de kliver in i Nordanil. Vi som arrangörer ser dock detta som självklart eftersom Nordanil inte har denna typ av kultur.

Sexuellt våld

Vi tillåter inte någon form av sexuellt våld eller sexuellt förtryck på vårt lajv, därför kommer det inte finnas någon form av spel kring det. Spel på sexuellt våld/förtryck kan vara en trigger för någon av våra spelare och vi vill hellre skapa en trygg spelmiljö än spel på detta. Vi tycker inte att det ska behöva förklaras varför det kan skapa en otrygg spelmiljö, men för att vara tydliga det så kommer här en IN förklaring:

Sexuellt våld/förtryck är de värsta någon kan göra mot någon annan. För när någon begår detta brott tar den med sig en bit av personens själ. Denna lilla biten är ovillig, vilket gör att själen kommer kämpa mot förövaren in i det sista och göra allt den kan för att personen ska dö- ty då kan själen återvända till sin ägare. Trälarna räknas ju dock inte som människor i Nordanil, utan som boskap och i Nordanil är det strängt förbjudet med tidelag (att ligga med djur). Folket i Nordanil ser inte på någon som blivit utsatt för sexuellt våld/förtryck som ett offer, utan folket kommer se på hen som en överlevare. För de vet att själen kommer utkräva sin hämnd och sedan återvända till sin ägare.

Problemhantering

För oss som arrangörer är det omöjligt för oss att skapa en jämställd atmosfär om inte alla som spelar hjälper till och jobbar för det. Att säga till någon som beter sig olämpligt genom att ta personen åt sidan är jättebra, men alla känner sig inte bekväma med det och om det händer är ni varmt välkomna att prata med arr. Vi ska bemöta er på ett lämpligt och respektfullt sätt.

Vi kommer hantera problemen enligt SVEROKs uppförandekod. ( Länk kommer när de lägger upp den på sin hemsida)

Kort sagt, spela med sunt förnuft och respektera dina medspelare så kommer vi att få det jättetrevligt ihop.

Vi vill lära oss, vill vill bli bättre och framförallt vill vi skapa en trygg spelmiljö där alla fantastiska intriger kan spelas ut.