Nikmati Aplikasi

Appsheet

Langkah lebih jauh dengan Appsheet

Jika anda tidak mencuba, anda pasti ketinggalan jauh

Kini maklumat dihujung jari anda

Ikuti jejak langkah orang-orang terdepan

Setelah berkenalan dengan Appsheet

Apa yang saya sentiasa bayangkan selama ini untuk mewujudkan laporan sesi online menjadi kenyataan sepenuhnya. Bahkan diluar dugaan. Dulu duk fikir, macam mana ek supaya sesi yang saya taip-taip ini tersimpan di online, bila nak rujuk je, dah ada, tak payah pergi masuk bilik, buka almari, buka fail, jenuh nak cari-cari, entah-entah laporan tu dah kena makan rayap.


Saya dengar akhir-akhir ini dari orang yang sedang belajar master Kaunseling, tak de masalah laporan sesi bertaip atau bertulis, sebab laporan polis tu pun bertaip dan dibawa ke makkamah bila ada kes.


So, guru bimbingan, ayuhlah kita beralih ke zaman teknologi ini dengan berbaik dengan Teknologi. Teknologi ini membantu generasi kita hari ini, jangan ketinggalan deh

Kelebihan dengan Appsheet

Alhamdulillah hr ni appsheet byk tolong saya. Hari ni kena handle Interaksi dengan ibu bapa berkenaan PBD untuk kelas yang saya jaga. Melalui Appsheet banyak maklumat tentang gaya belajar murid2 yang boleh saya kongsi dengan ibu bapa. Sampaikan kelas saya la yang paling last habis. Huhu nasib tak kena tinggal feri. 😂 : Cikgu Roslina Pangkor

Tak Perlu Buku Log Lagi

Assalamualaikum....tak sabar saya nak share ngan en sham...saya teruja sebenanye dengan sppsheet ni.... Best sangat sambil duduk depan tv pon boleh masuk² data murid...mudah sangat nak key in sesi, aktiviti, program...tak perlu bawa buku log sesi ke mana² lagi dah....yak yak yeay....💃💃💃. 😂 : Cikgu Zuraida

Kelebihan dengan Appsheet

Best la ada appsheet. Banyak manfaat sgt. Hari tu Masa exam upsr, ada murid Saya lambat datang ke sek. Dgn appsheet semua maklumat ttg murid tu ada dlm tangan, Tak perlu cari dlm buku dah. Terus Saya call parents murid tu. Kalau dia Tak datang jg mmg Saya pergi rmh dia sbb dah alamat beserta location maps dlm appsheet. Senang sgt.. ckgu kelas pun x sempat nak buat semua tu hehe. Lagi satu pkara yg best bila buat sesi kaunseling, sllunya muridkan Tak ingt ic, alamat, birthday dan maklumat parents kan, dgn ada appsheet semuanya lengkap . Tak perlu lg nk suruh murid ingat 😁. Terima Kasih sgt2 cikgu sham.. memudahkan kerja harian Saya 🤩🤩🤩🤩🤩 : Ku Normilawati, SK Taman Tasik

Gaya Belajar

Serius mmg best sgt ade appsheet..sangat memudahkan kerja dan membuat semakan sesi dan data..

Nak update maklumat jugak amat mudah..siap ade maklumat gaya belajar murid..sama ada kinestatik, berfokus dan sebagainya..ini memudahkan sy memahami dan mengenalpasti kecendurungan awal terhadap anak didik sy..selebihnya blh diterokai ketika sesi diadakan..

Syabas dan tahniah cg sham dlm membangunkan app ini..semoga kepelbagaian dan manfaat ilmu ini dapat disebar luas bagi memperkasakan perkhidmatan bimbingan dan kaunseling.. Rafidah Razak SK Pelabuhan Kelang

Sangat Membantu

Alhamdulillah Appsheet memudahkan tugas seharian saya. Dengan appsheet saya dapat memasukkan dan menyimpan data sesi dengan mudah. Appsheet juga membantu saya memberi bimbingan kepada murid2 berkaitan gaya belajar yang sesuai untuk mereka. Selain daripada itu appsheet juga memudahkan saya untuk menghubungi waris murid apabila perlu.. Halimatun

Jom Upgrade Diri

Dgn ini saya menyeru kpd GBK khususnya..belajarlah ilmu metafizik, appsheet, excel, cap jari dll.. Ilmu-ilmu yang boleh upgradekan diri anda.. Jangan jadikan diri anda seperti mula-mula posting dulu..UP kan lagi . Saya berterima kasih dan menghargai niat Tuan Noorhisham utk membantu GBK di Malaysia..

TAHNIAH TAHNIAH

Mudahnya dengan APPSHEET..Kini saya menjadi lebih HEBAT, PANTAS & SEBIJAK APPSHEET...

Maklumat semua murid, semua tingkatan di hujung jari SOLI... Terima kasih kpd JU yang terunggul, Tn Noorhisham yang tidak jemu jemu mengajar Soli secara alam maya..

Solihah Salleh, SMK Rawang

Kaunselor SBPI Rawang

Alhamdulillah pengalaman menggunakan appsheet menjadikan kerja2 sebagai kaunselor amat mudah. Sebagai contoh selaku kaunselor SBP sebelum ini memang sukar dapat memenuhi 5 klien seminggu kerana murid sibuk dengan proses PDP tapi selepas mengapliksi Appsheet tidak susah membimbing hatta 10 orang seminggu. Di mana2 saja, kelas relief, kantin, koperasi kita boleh ketemu murid, memberi bimbingan dan segera merekodkan dalam appsheet selain sesi kaunseling formal. Juga untuk mengenalpasti gaya belajar, tarikh lahir dan lain-lain. Tahniah Sham

Tn Esa Samad, Kaunselor SBPI Rawang

MENGESAN PELAJAR

Alhamdulillah cikgu sham... Appsheet mmg TERBAIK!!! Saya dapat mengesan pelajar hanya menggunakan hp shj..dan semua maklumat dihujung jari... Dan juga apabila membuat sesi kaunseling saya terus boleh masukkan ke dalam appsheet...mmg sangat2 MUDAH...

Terima kasih cikgu🌷🌷🌺🌺🌹🌸

Fadzilah Tambun

MENGESAN GAYA BELAJAR

Saya dah guna share dengan budak masuk e classroom direct online appsheet dan tengok gaya belajar masing2. Budak teruja tak sabar

Sesi Bimbingan kaunseling bleh buat bila2 masa. Bleh trus semak data murid bila ada murid yg dirujuk Appsheet memudahkan kerja guru UBK. Tq cgu syam sgt inovatif 💪💪Khamsiah, Tawau Sabah

MUDAHNYA NAK CALL PARENT

Syukur alhamdulillah terima kasih Cham ya Allah bnyknya perkara jadi mudah dengan AppSheet ni ...

Seronoknya hati ni senangnya nak cari maklumat bila tiba² parent nak jmpa utk sesi konsultansi ... nak semak alamatnya, nombor telefon, kerja mak ayahnya ... syukur alhamdulillah ..🤩 Pn Norlela

SEGALANYA KINI DI APPSHEET

Cerita semalam, Sasaran lawatan adalah 10 buah rumah. Kami dibagi 2 kumpulan. Satu kumpulan tuju ke 5 buah rumah. Saya dapat sehelai kertas senarai nama yang dituju. Tetapi tidak tahu siapa orangnya, siapa anaknya. Amil zakat yang pandu perjalanan. Setibanya di rumah berkenaan, saya buka AppSheet, taip nama tuan rumah, terus keluar lah siapa anak nya, mana gambar nya, kelas apa, ada berapa beradik. Jadi komunikasi menjadi hidup. Ada benda nak ditanya. Bayangkan kalau saya tak kenal siapa anaknya, apa kes nya. Perbicaraan mesti kaku. AppSheet ni memudahkan. Kalau semua orang ada. Ramailah yang dapat manfaat nya.

Ada soalan, boleh ke saya nak Appshet mcm Cikgu Sham buat tapi tanpa beri data? Boleh. Saya siapkan tapaknya. Anda isi sendiri datanya. Ramai yang dah buat. Cuma ada beberapa orang yang terkial-kial dengan Excel, nak copy and paste pun tak reti katanya. Yang kes macam ni lah saya terpaksa tolong. Mana data nya meh saya masukkan. Anda siap guna.

Namun saya lebih suka orang tu sendiri yang masukkan. Kerana masa kita pun tak habis duk ngadap laptop. Maklum mata pun dah rabun, berpinar.

💪💪Noorhisham Hamzah, Admin Appsheet eRekod

APA YANG ADA PADA LEMBARAN APPSHEET

Database Murid

Nama, Kelas, Tarikh Lahir, Gaya Belajar, Nom HP ibubapa dll. Dari database inilah ditarik nama untuk pelaporan sesi Bimbingan Individu

Bimbingan Kelompok

Laporan per Kelas, Tarikh, Masa, Aktiviti, Gambar, Catatan

Enrolmen Murid

Jumlah Murid Perkelas Satu Sekolah

Pemfokusan

Laporan Jumlah Klien mengikut Fokus Utama

Jumlah Murid Belum Foto

Tampilan lebih cepat jumlah murid dari kelas mana dan berapa orang yang belum foto

Jumlah Sesi Tahunan

Sesi Tahun lalu, tahun ini masih boleh dilihat, di akses.

Kes Rujukan Guru

Data-data yang dirujuk oleh guru lain kepada guru bimbingan

Laporan Bimbingan Individu

Laporan Sesi Individu yang sudah di taip.

Paparan Sudut Kiri Atas

masih ada lagi lembaran2 lain yang masih boleh diselitkan

BERTUAH LAH SESIAPA YANG MENEMUKAN APPSHEET GURU BIMBINGAN INI DAN RUGILAH JIKA SUDAH KETEMU MASIH MENGGUNA KAEDAH LAMA. KERANA SEMUA MAKLUMAT ADA DI HUJUNG JARI, SUDAH ZAMANNYA KITA BERADA DI AKHIR ZAMAN INI, ADA TEKNOLOGI DAN SEMUA GURU ADA TELEFON BIMBIT SENDIRI. MANFAATKAN!!!

Tempahan Untuk Appsheet di buka sekarang klik http://shamtvmedia.wasap.my

Jika situasi GBK Lebih Seorang

Setiap GBK akan memilih namanya untuk sesi laporan

Boleh merujuk terus sesi yang lalu

Pengenalan : Apakah Fungsi Appsheet

Pengenalan : Cara Merujuk Murid Paling Pantas Tanpa Kertas

Cara Menggabung Nama dan Kelas (T1)

Perisian Detect Gaya Belajar dengan Excel. Pantas

VIDEO : CARA MENUKAR KELAS TAHUN TIGA MENJADI T3

BUKAN SEKADAR MEREKOD SESI INDIVIDU, ANDA JUGA KITA BOLEH MEREKOD PROGRAM HARIAN

PILIHAN JENIS SESI BIMBINGAN INDIVIDU ATAU KELOMPOK

PILIHAN FOKUS, PPS (PSIKOSOSIAL), PD, (DISIPLIN) PK (PENDIDIKAN KERJAYA), PKM (PENDIDIKAN KESEJAHTERAAN MENTAL)

HUBUNGI : CIKGU NOORHISHAM HAMZAH

Creator

Mengisi Laporan Aktiviti / Program di bawah bimbingan dan Kauseling. Isi Nama Program, Tarikh , Masa, Gambar, Jumlah Pelajar yang terlibat.


Bukan sekadar Laporan Sesi Bimbingan, Bahkan juga Program.

Buat masa ini, Template ini hanya ada pada saya (Cikgu Noorhisham), jika anda berminat nak mencuba appsheet, boleh maklumkan pada saya utk prosesnya.

VIDEO INI UNTUK ANDA YANG BARU NAK BERKENALAN DENGAN APPSHEET DAN INGIN MENGGUNA TEMPLATE BIKINAN CIKGU NOORHISHAM

Buku ini membantu anda Bijak Excel

Terdapat 48 rumus Excel yang terpilih (42)

Buku ini membantu anda kenali diri, gaya belajar, potensi diri

Ilmu di sebalik yang nampak (48)

Jadi Youtuber A-Z

RM54.00 (0)

Passive Income

RM49.90 (4)

Mudah menjadi Youtuber

RM50.00 (0)

Kitab Youtuber

RM47.90 (6)

Rahsia Cepat Dapat Duit

RM51.60 (8)

Yuk Jadi Youtuber

RM49.90 (2)

Buku Contoh yang terbaik untuk anda, buat tempahan untuk mendapatkan mana-mana buku dibawah

Presentation Power

RM59.90 (0)

Microsoft Power Point 2019

RM55.00 (0)

Microsioft Word 2019

RM48.00 (0)

Rahsia Slaid Power Point Membuat Orang Terpukau

RM45.00 (Full Colour) (50)

Karangan Noorhisham

Cara Menghipnosis

TEAM HIPNOSIS MALAYSIA (100)

RM25.00


Amazing FingerPrint

BENNY ANDRIAN (30)

RM45.00

Life is Choice

RM40.00 (2)

Life is Learning

RM45.00 (3)

ERASE THERAPY

RM56.00 (3)

Panduan Mengguna Microsoft Word

RM50.00 (Oder)

Microsoft Power Point 2019

RM50.00 (Oder)

Cara Hafal Quran dengan Otak Kanan

RM55.00 (5)

HARGA BUKU-BUKU DIATAS TIDAK TERMASUK KOS POS.

Pembentangan Kertas Kerja di Luar Negara (Jogjakarta) 16 Oktober 2019

Iklan Sikit. Stok Vest PRS sekolah rendah dan menengah ada sebanyak 650 helai buat masa ini.


www.vestprs.com

Contact http://shamtvmedia.wasap.my

011 1081 5141

POSTER KERJAYA TERBARU UNTUK TAHUN 2020. SAIZ A3, KERTAS KERAS, SIAP LAMINATE, SIAP POS KE ALAMAT ANDA

Kajian menemui 88% orang-orang yang Berhasil, orang-orang yang Cemerlang itu, menggunakan 30 minit sehari dari masanya untuk membaca buku.

Buku Presentation Power

Jika anda ingin menjadi manusia yang luar biasa, luar dari kebiasaan orang ramai, lakukan sesuatu hal yang orang ramai tidak lakukan.

Noorhisham

Cikgu Azlina Nawi

Cikgu Husni, Klang

Cikgu Noraini

Cikgu Afzan, PJ

Download Soalan Test Bakat Mencari PRS 2020 : Klik Sini

Untuk MAJU, jangan menunggu orang lain, sebaliknya, biar orang yang mengejarmu.

Pembentang Kertas Kerja PERKAMA di peringkat antarabangsa