ENQUADERNACIÓ

TALLERS D'ENQUADERNACIÓ impartits per ÀNGELS ARROYO

TALLER DE BLIZZARD BINDING

dissabte, 2 de desembre de 2017

El BLIZZARD BINDING és un tipus d'enquadernació sense cola basada en el origami.

Aquesta innovadora tècnica d'articular els llibres va ser creada per Hedi Kyle (1937), artista i educadora nord-americana nascuda a Alemanya que ha tingut una gran influència en el desenvolupament de les arts del llibre.

L'estructura es realitza mitjançant els plecs del paper i de les escativanes creades, el resultat final són llengüetes o corones mòbils que actuen com a clips que subjecten els quadernets. Aquest sistema permet reemplaçar les pàgines que van dins de l'enquadernació doncs no estan cosides ni encolades, les pàgines també poden ser fulls solts com gravats o fotografies.

En el taller s'aprendrà els fonaments del plegat i s'explorarà la versatilitat d'aquesta estructura per a introduir els quadernets o els fulls solts i que podran servir com a prototips per a projectes futurs.Es realitzarà una versió amb coberta flexible i una altra amb tapa dura.

Dirigit a creadors interessats a realitzar les seves pròpies enquadernacions com a suport d'expressió artística el llibre.

Àngels Arroyo es va introduir en l’enquadernació artística l’any 1990, poc temps després d’abandonar l’exercici de la medicina. Va estudiar enquadernació a l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona i posteriorment va continuar la seva formació a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics "Llotja de Barcelona" on, tres anys després de graduar-s’hi, va ocupar un lloc docent com a professora d’enquadernació.

Ha estat integrada en el grup d’artistes plàstics Palo Bajo i és membre fundador del taller Tinta Invisible de Barcelona que, nascut en el 1997, és un projecte comú de col·laboració en diferents activitats relacionades amb les arts del llibre.

www.angelsarroyo.es