ARQUITECTURA DEL PAPER

TALLERS DE PAPER impartits per DARIO ZERUTO

PAPER, TRIDIMENSIONALITAT I MOVIMENT

ABRIL DE 2018

Aquest workshop té com a objectiu general el d'experimentar l'ús del plec i del tall del paper com a eina de disseny i creació. Entendre com l'encreuament entre la línia del plec i la del tall esdevé un exercici necessari per transformar el paper d'objecte bidimensional a tridimensional convertint-lo a més en una estructura amb moviment. El que és més conegut com a estructures POP-UP.

TALLER DE PLEC + TALL: VOLUMETRIA DEL PAPER

OCTUBRE DE 2017

EL PLEC COM A ELEMENT DE DISSENY

JUNY DE 2017

El curs està orientat a estudiants i professionals vinculats al món del paper, del disseny i de les arts visuals. Pretén explorar les potencialitats tridimensionals del paper. A partir de les seves propietats físiques s'experimentarà amb tècniques de plegat per entendre el plec com un component de creació i disseny dotant al full d’un nou sentit més enllà del ja tradicional suport de l'obra gràfic-pictòrica, en aquest cas com a element constructiu de noves geometries arquitectòniques.

TALLER DE PLEC + TALL. VOLUMETRIA DEL PAPER

MARÇ DE 2017

El curs està orientat a estudiants i professionals vinculats al món del paper, del disseny i de les arts visuals. Pretén explorar les potencialitats tridimensionals del paper a partir de les seves propietats físiques i plàstiques. S'experimentarà i explorarà l'ús del plec i del tall com a elements oposats però que en combinar-se es complementen creant volums en diferents plans.

Entendre com un simple full de paper sense agregar-hi ni llevar-li part del seu material pot convertir-se en una estructura tridimensional que fins i tot permeti la creació d'un llibre.

Dario Zeruto nascut a La Ciutat de l'Havana el 1965. Treballa entre Barcelona i Milà. Graduat en Enginyeria Mecànica a l'Institut Superior Politècnic de l'Havana. Des de molt jove inicia la seva formació de manera autodidacta en el camp de l'art fiber artesanal, convertint aquesta formació més rigorosa quan entra en contacte amb dones indígenes de l'illa Suriki (Bolívia) on aprèn tècniques ancestrals del teixit. Des de llavors desenvolupa una investigació contínua, trobant a la cruïlla entre el llibre com a objecte i la geomètrica com a llenguatge la seva pròpia modalitat d'expressió artística. Ha exposat a Espanya, França, Itàlia i Sèrbia.

www.dariozeruto.com