Сайт с новини

Защо е нужно да работим?

Една от най-положителните тенденции в държавата ни е редуцирането на безработните. Появяват се нови работни места и все по-малко стават постоянно безработни. Увеличават се също и разходите за персонал, въпреки че все още са далеч от средноевропейските равнища.

Най-сериозни са в сферата на информационните технологии, финансите и инженерството. Най-атрактивните и класни позиции се откриват по-лесно в столицата и другите големи градове. В някои браншове дори има липса на кадри и квалифицирани специалисти. Не е лесно да се наеме и мениджър с добър опит. Може да се направи изводът, че конкуренцията вече не е толкова голяма за една свободна длъжност и е не е толкова трудно да започнем хубава работа.

Необходимо е само да използваме правилния подход. Най-хубаво е да посещаваме популярен сайт за работа. Трябва в него да се намира колкото се може повече информация за служебни позиции и опция за сортиране и филтриране спрямо собствените ни изисквания и способности. Необходимо е и да посочим град, където желаем да работим. С помощта на тези критерии ще разглеждаме единствено обявите, които наистина ни интересуват.

Другият етап е да кандидатстваме за позиция, която ни допада. Преди това трябва да си направим добре изготвена автобиография. Важно е да вкараме всички умения и квалификации, съответстващи на свободната позиция, но без да разтягаме локуми. Няма нужда и да описваме как сме работили на твърде различни длъжности от тази, която се опитваме да спечелим.

Когато ни повикат на среща, трябва да сме спокойни и да впечатлим събеседника си. Трябва да се постараем да го убедим, че сме перфектният кандидат за свободната позиция и можем да сме полезни за екипа. По този начин със сигурност ще получим мечтаната длъжност.