Namaste

MEMÒRIA D'ACTIVITATS 2021

Amics del Nepal, organització no governamental de desenvolupament sense ànim de lucre, treballa des de 1995 per donar suport als infants, joves i dones més desafavorits del Nepal per tal d’ajudar-los a desenvolupar-se tot donant-los la possibilitat de tenir unes millors condicions de vida.

Mitjançant la realització de projectes de cooperació i programes de suport volem garantir llar, salut i educació en un dels països menys desenvolupats del món. Gràcies a més de 300 amics, que són el fonament de l’associació, amb la col·laboració d’empreses, fundacions privades, donants puntuals i amb els ajuts de les administracions públiques i col·legis professionals aconseguim tirar endavant tots els programes i projectes que l’associació du a terme al Nepal.

A més, un equip de voluntaris tant a Barcelona com al Nepal constitueixen la força humana que dia rera dia lluita per fer realitat les tasques humanitàries i garantir una millor vida a tots els beneficiaris i benificiàries que acompanya l’ONG.

A Catalunya no deixem mai d’organitzar actes i esdeveniments per tal de donar a conèixer l’associació mentre divulguem la realitat cultural i social nepalesa.


A Katmandú, de la mà d’un equip jove i emprenedor, realitzem també molts esdeveniments per, a més d’ajudar a fer conèixer l’associació, donar un cop de mà a la comunitat i conscienciar-la de la seva pròpia força per tirar endavant i millorar les seves condicions de vida.


Ja fa més de 25 anys que treballem per fer d’aquest món un món millor. Som un gra de sorra en aquest immens desert, però amb les nostres accions hem aconseguit que milers d’infants puguin tenir casa, educació i salut, que milers de dones tinguin accés a l’educació i així a un treball digne i que molts joves puguin desenvolupar totes les seves aptituds per, al cap i a la fi, forjar-se com a ciutadans i ciutadanes capaços de desenvolupar-se, ells mateixos i el seu país.

EDITORIAL

MIREIA CROSA - PRESIDENTA D'AMICS DEL NEPAL

L’any 2020 va ser un any d’acceptació i adaptació. En canvi, aquest any 2021 ha estat l’any de l’esperança i de veure més enllà de la finestra.

Ha estat un any de canvis per Amics del Nepal. Un any de canvis molt importants, i en alguns casos difícils. Però també ha estat un any de grans alegries, bons moments i d’il·lusió pel que vindrà.

L’any va començar amb una nova onada de la COVID-19 a Espanya. A mitjans d’abril va començar al Nepal i va arribar al seu pic més alt durant el mes de maig. Va ser l’onada més forta que hi ha hagut al Nepal, i per totes i tots nosaltres va ser molt difícil no poder anar cap allà a ajudar quan més ho necessitaven.

Però la gran força que té Amics del Nepal és l’equip de nepaleses o nepalesos que treballa ajudant al seu propi país, així com la xarxa de contactes que hem anat creant. I com diuen, la unió fa la força, i així ho vam fer entre vàries ONGs. L’equip va ser liderat per la ONG nepalesa OxygenForNepal, de la mà de l’associació BeArtsy, amb qui vàries vegades hem col·laborat. Només tinc paraules d’admiració i agraïment per descriure les accions que es van realitzar, construint hospitals d’emergència, fent arribar ampolles d’oxigen i EPIs arreu del país, entre moltíssimes altres accions.

Però poc a poc, a mesura que va anar avançant l’any, l’esperança guanyava terreny a l’acceptació. I potser va ser el fet d’estar tancats tant de temps i tenir més temps per pensar, o que estàvem tant esperançats, que sabíem que d’una manera o altra podíem aportar molt més valor als projectes que realitzàvem sobre el terreny. I moltes reunions després, moltes hores individuals pensant, alguna que altra llàgrima, però també somriures pel que podia venir, vam decidir que era el moment de fer un canvi de paradigma, i fer front al que portava molt de temps gestant-se. Vam traspassar la gestió de Bhimphedi Balmandir a l’organització local Nepal Children’s Organization, i vam començar a treballar en l’ampliació del projecte del Centre d’Activitats de Kathmandu. Gràcies a aquest nou projecte podrem millorar l’impacte que tindrem en cadascun dels 100 infants i les seves famílies que en formaran part. Hem treballat molt, tant al Nepal com a Barcelona per fer que aquest projecte sigui possible, i n’estem molt il·lusionats i convençuts d’aquest canvi.

Però 2021 no només ha estat un any de canvis al Nepal, a Barcelona també ha guanyat terreny l’esperança. Ha estat l’any que ens hem pogut retrobar presencialment després de més d’un any i mig. Tot l’equip vam trobar-nos per primer cop a Cardedeu, precisament per treballar en el nou projecte del Centre d’Activitats.

I just allà, i gràcies a l’empenta de la Cristina, la nostra Queen Mother, vam decidir que aquest any sí que faríem la Trobada Anual d’Amics del Nepal. I quina alegria i emoció retrobar-nos de nou! Les Trobades Anuals ens donen força i molta energia per seguir endavant, revaliden el nostre propòsit i veure que hi ha tanta gent que ens ajuda i ens anima a seguir, fa que siguem imparables malgrat les adversitats.

Puc dir que no ha estat un any fàcil, però el balanç d’aquest any és molt positiu. Hem complert un dels objectius que més ens preocupava: mantenir el nivell de despesa econòmica al Nepal. Tot i que els ingressos de socis i sòcies ens baixen de forma desmesurada, hem pogut complir l’objectiu gràcies a les subvencions públiques i privades que hem sol·licitat i ens han estat concedides. D’aquesta manera, els projectes al Nepal no s’han vist afectats. Però, això no vol dir que tinguem el problema resolt, ni molt menys. Que els projectes depenguin de subvencions no és sostenible ni estable, pel que hem de seguir treballant per trobar la solució òptima a la disminució tan agosarada d’ingressos. N’estic convençuda però, que gràcies a la feina de tot l’equip ens en sortirem.

Perquè som un equip imparable. Tenim un equip al Nepal que mou fronteres i muntanyes. Gràcies a elles i ells, hem optimitzat la manera de treballar, i fa, que amb la seva labor i dedicació incansable, a Barcelona ens puguem permetre tenir un equip format únicament de persones voluntàries. I aquesta és l’essència d’Amics del Nepal i el que, segons el meu punt de vista, ens fa especials. El voltant del 90% dels nostres ingressos van íntegrament al Nepal per desenvolupar els nostres projectes. I a més, de la mà d’un equip format només per persones nepaleses que creuen en el potencial del seu propi país i la seva població, per fer de Nepal un país millor i sortir de la llista de països més pobres del món.

I se que ho dic reiterades vegades fins el punt de fer-me pesada, però tenim un equip imparable i no puc estar més orgullosa de formar-ne part i d’haver construït la nostra petita família solidaria.

NOTÍCIES 2021

MOR SERGI MINGOTE

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

El 16 de gener de 2021 serà per sempre més un dia de dol per l’alpinisme català. L’alpinista català, Sergi Mingote va morir a l’edat de 49 anys després de patir una caiguda mentre baixava des del camp 3 (7.350 metres) fins al camp base de la muntanya del K2.

Sergi Mingote, que co-liderava l’expedició per ser els primers a conquerir-la a l’hivern, buscava fer història a la muntanya pakistanesa, la segona muntanya més alta del planeta (8.611 metres), quan va patir aquest fatal accident.

A primera hora del matí del 16 de gener, l’agència Seven Summit Treks, encarregada de tot el projecte, comunicava que Mingote havia quedat inconscient i havia hagut de ser evacuat en helicòpter. L’alpinista va morir a causa d’un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures.

Mingote, que fou alcalde de Parets del Vallès entre els anys 2011 i 2018, sempre explicava que la seva passió per l’alpinisme es va iniciar el 1993 a l’Equador després de pujar cinc volcans. L’aventura era part de la seva vida. El 1998 va coronar el seu primer vuit mil, el Cho Oyu (8.201 metres) i més tard arribarien el Shisha Pangma (1999) i dues ascensions a l’Everst, per la Cara Nord (2001) i Cara Sud (2003).

Mingote va col·laborar activament amb Amics del Nepal sobre el terreny, on va mostrar la seva capacitat de lideratge i el seu respecte i admiració per la gent i la cultura nepalesa.

LA INFÀNCIA PERDUDA ENTRE ELS MAONS

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Als forns nepalesos és freqüent trobar menors d'edat treballant en condicions insalubres i perilloses. Es tracta d'un altre exemple d'explotació laboral infantil agreujat els darrers anys per la pandèmia de la Covid-19 i el terratrèmol del 2015.

Els maons són el material de construcció principal al Nepal. L'argila està disponible localment a baix cost i el carbó, el combustible utilitzat pels forns, s'importa de la propera Índia. En els últims anys, les indústries de maons al país han experimentat un auge i s'han convertit en una font d'ingressos per a molts com a conseqüència de dos tràgics esdeveniments: el terratrèmol del 2015 i la Covid-19. El catastròfic esdeveniment sísmic ha impulsat la demanda de materials de construcció a preus barats i, per tant, també ha augmentat la presència de menors d'edat en aquesta indústria. La pandèmia del 2020, amb el tancament massiu d'escoles i una pèrdua sense precedents d'ingressos per a milions de famílies, ha agreujat la situació.

Molts nens s'han hagut d'incorporar a la força laboral per ajudar la gent gran, trobant una sortida fàcil a la indústria del totxo, un sector informal en què la contractació no està formalitzada.

Al Nepal el 89% de les persones ha vist reduit el seu rèdit en dos terços o més des del començament de la pandèmia, segons una enquesta de World Vision International de finals d'abril del 2020, i gairebé la meitat han hagut de sol·licitar préstecs per satisfer les seves necessitats bàsiques.

La difícil situació econòmica, el tancament d'escoles i l'escàs accés a l'educació a distància han contribuït de manera decisiva a l'augment del nombre de menors d'edat empleats al Nepal. Segons les darreres dades, en aquest país hi ha més d'un milió d'infants que treballa i més del 20% ho fa en entorns perillosos com les construccions o la indústria del totxo, que són perjudicials per a la salut física i mental. Informes publicats el 2021 per ILO i United Nation ESCAP indiquen que aproximadament el 15% de la força laboral dels forns de maons està formada per nens (entre uns 20.000 i 30.000 nens).

BAHADUR DEUBA, NOU PRIMER MINISTRE DEL NEPAL

La presidenta del Nepal nomena primer ministre al principal líder de l'oposició després de ser revocada la dissolució del Parlament.

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
El passat mes de juliol, la presidenta del Nepal, Bidya Devi Bhandari, va designar com a primer ministre al principal líder de l'oposició del país, Bahadur Deuba, un dia després que el Tribunal Suprem revoqués la dissolució del Parlament ordenada al maig pel primer ministre sortint, Sharma Oli.

El Suprem nepalès va revocar la dissolució del Parlament ordenada per Oli, va requerir que la presidenta nomenés Deuba com a primer ministre i que convoqués al Parlament per a una sessió abans del 18 de juliol per la moció de confiança.

Deuba havia afirmat anteriorment que tenia un suport suficient per formar govern, cosa que va ser rebutjada per Bhandari, que també va rebutjar les afirmacions d’Oli sobre la seva possible majoria parlamentària, argumentant que les dues declaracions eren "insuficients".

El veredicte va suposar un dur revés per Oli, que s'enfronta a problemes per mantenir-se al càrrec després d'una escissió al Partit Comunista del Nepal.

En tot cas, aquest fet va implicar que no se celebressin les eleccions anticipades anunciades prèviament per la presidenta del país.

PROGRAMES d'amics del nepal

Des de mitjans de 2014, quan Amics del Nepal va acabar amb el seu estatus d’INGO per tornar a l’estatus de NGO, Children’s Home va esdevenir la nova contrapart al Nepal.

Children’s Home és l’organització més antiga amb la que Amics del Nepal col·labora, ja que la relació entre les dues organitzacions es remet a la fundació d’Amics del Nepal, l’any 1995.

CHILDREN’S HOME:

LA NOSTRA CONTRAPART AL NEPAL

Children’s Home és titular de tres centres:Des del 2013 a Mahendranangar s’ha comptat amb equips de voluntaris que han donat suport a la casa d’acolliment en diferents àmbits; per oferir millores d’infraestructura així com activitats i sessions educatives i de salut per tal de millorar la higiene, però també per donar als nens i nenes un espai de lleure i jocs.

A Sano Khokana s’hi han enviat principalment voluntaris per donar suport a tots els aspectes relacionats amb la salut.

Al Nepal,

dos anys després

DANIEL ROIG BARBA - Membre de la junta d'Amics del Nepal


El març del 2020 la Covid-19 va fer parar totes les activitats presencials d’Amics del Nepal a Catalunya. Es van parar de cop les trobades, els menjars solidaris, les fires, les juntes i assemblees presencials, les activitats de celebració del 25è aniversari i tots els viatges de voluntaris al Nepal.

Però la Covid no va poder parar Amics del Nepal. Com ho va haver de fer tothom, també Amics del Nepal es va reinventar, treballant cadascú des de casa seva. No els podíem fallar quan més falta feia. Dos anys de confinaments i onades de contagis que va fer que les necessitats del petit país de l’Himàlaia creixessin.

El passat novembre de 2021, per fi ens vam poder tornar a veure les cares i vam celebrar el 26è aniversari, aquest sí.

I unes setmanes més tard, vaig poder viatjar amb la família cap al Nepal. Dos anys sense voluntaris al Nepal. Dos anys de ganes acumulades de poder veure a tot el nostre equip al Nepal i poder-los donar les gràcies per la valenta tasca que han portat a terme durant aquest temps d’incerteses. Dos anys de ganes de poder veure als nostres beneficiaris i benificiàries i adonar-te’n de com han crescut (no, la covid no ha parat el temps).

Podria fer un llarg text parlant de l’emoció de veure com els infants, joves i dones d’Amics del Nepal segueixen amb energia i il·lusió tirant endavant cada dia. L’emoció de veure el Centre d’Activitats i les cases d’acolliment tant vius i plens de somriures.

Però prefereixo resumir-ho amb una frase i unes fotografies:

“Seguim si cal 26 anys més, perquè s’ho mereixen!”


projecte d'infants

Amics del Nepal va començar el Projecte d'Infants o Children Program el 2019 per donar suport als infants en les seves vides acadèmiques i permetre una millor transició de l'educació primària a la secundària. El programa es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) internacionals inclosos en l'agenda 2030. Es centra específicament en l'objectiu 4 per garantir una educació universal, de qualitat i equitativa que sigui inclusiva i promogui oportunitats d'aprenentatge durant tota la seva vida. Els reptes principals del programa són la manca d'accés a una educació secundària de qualitat per als infants pertanyents a grups socioeconòmics marginals i baixos que no tenen recursos suficients per garantir els seus drets i portar una millor vida a més oportunitats educatives i formatives.

El Children Program es troba ara al final del seu tercer any i segueix experimentant canvis rellevants per a les noves necessitats que van apareixent. Algunes de les tasques del programa són donar suport financer, assessorament i orientació, facilitar sessions diàries d'aprenentatge basades en projectes per desenvolupar habilitats generals per la seva vida, proporcionar coneixement sobre la vida laboral real a través de visites de camp i sessions de ponents convidats, desenvolupar habilitats bàsiques a nivell d’idiomes i tecnologia. El Children Program té com a objectiu desenvolupar ciutadans i ciutadanes que tinguin accés a una educació de qualitat, que siguin socialment responsables, proactius i preparats per enfrontar els reptes i aspirar a una vida plena i de qualitat.

En aquest moment crucial de la pandèmia mundial de la COVID-19, moltes persones s'han vist directament afectades a nivell econòmic, especialment les que treballen per un sou diari i habitualment precari. La impossibilitat d'obrir petits negocis, anar a treballar o sortir a vendre productes per a la seva subsistència més bàsica han portat a una situació d'emergència nutricional a molts milers de persones en un país on el sistema de benestar públic és absolutament insuficient, pràcticament inexistent. Això també ha afectat les activitats socials del Children Program, així com a les famílies dels infants. Amics del Nepal va llançar campanyes de recaptació de fons i va recolzar diverses accions amb les que va poder ajudar directament les i els beneficiaris i benificiàries a través de paquets d'ajuda d'aliments bàsics i d'higiene. També es va oferir suport per continuar l'educació en línia dels beneficiaris a través de la distribució de telèfons intel·ligents, plans de dades d’internet i materials educatius.

A través dels tres projectes principals: Suport a les famílies, Classes per Projectes (PBL) i Classes Experimentals (EL). L'objectiu general del Children Program és, per tant, garantir el dret a l'educació bàsica i desenvolupar habilitats per a la vida personal i social que permetin una transició positiva a estudis superiors i la vida adulta, així com millorar la salut dels infants marginats i indígenes i les seves famílies de baixos ingressos al Nepal.

Aquest programa és possible gràcies al suport de totes i tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores:

PROJECTE DE SUPORT A LES FAMÍLIES

El projecte de suport a les famílies es va iniciar amb l'objectiu de proporcionar consells, assessorament i suport de cara a les necessitats educatives i bàsiques dels infants i famílies amb baixos nivells socioeconòmics pertanyents als diversos projectes dins el Children Program d’Amics del Nepal. La provisió de quotes escolars, uniformes i tots els materials necessaris per gaudir d'una educació completa i una vida saludable amb la família ha estat el focus principal d'aquest projecte. També té com a objectiu donar suport als infants dels Balmandir (llars infantils) que s'han tornat a reunir amb les seves famílies proporcionant assessorament, suport i orientació a través del Centre d'Activitats d’Amics del Nepal a Katmandú. A més, per als nens i nenes que viuen a Katmandú, també s'ofereixen activitats extracurriculars i classes de suport per millorar els seus estudis acadèmics i desenvolupar les seves habilitats per a la vida. D’altra banda, es realitzen reunions trimestrals amb els pares i mares per millorar el compromís i fomentar una millor comprensió dels projectes d'Amics i més implicació en l'educació dels seus fills i filles.

Import del projecte: 4.647€

objectius

 • Proporcionar a tots els beneficiaris i benificiàries (36 directes, 23 nenes i 13 nens) reunions periòdiques d'assessorament, suport familiar, educació, tallers de salut i sensibilització per gaudir d'una educació plena i una vida saludable amb les seves famílies.

 • Proporcionar suport sanitari i d'emergència als 36 beneficiaris i benificiàries directes i més de 100 indirectes (prenent la mida mitjana de la família com a 3) del Children Program per ajudar-los durant la pandèmia de la COVID-19.

Activitats Clau

QUOTES ESCOLARS I SUPORT als infants

Vam distribuir paquets d'internet a tres nens i nenes del Projecte de Suport a les Famílies per recolzar la seva educació escolar en línia (setembre 2021)

A causa del confinament, les escoles van impartir classes en línia durant el juliol i l’agost però les famílies tenien dificultats per pagar les factures d'internet. Amb l’objectiu de donar suport a la família i permetre un aprenentatge fluid dels infants del projecte de suport a la família, es van distribuir abonaments mensuals d'internet. També se'ls van proporcionar tauletes i telèfons mòbils durant el 2021.

Es van fer visites a les escoles i les famílies dels nens i nenes del Suport a les Famílies per fer els pagaments escolars (novembre 2021).

Es va distribuir el reemborsament educatiu de meitat d'any a les famílies dels infants durant la reunió de Suport Familiar del Programa d'Infants i es van realitzar els pagaments escolars (desembre 2021)

VISITES ESCOLARS I FAMILIARS


Es van realitzar visites escolars i familiars dels cinc nens i nenes del projecte de Suport Familiar després del confinament per saber com estaven les famílies i realitzar els pagaments escolars (gener 2021)

A mesura que es van reduir les restriccions, es van realitzar visites familiars durant tot l'any per veure les famílies, realitzar pagaments escolars i brindar suport addicional als necessitats. Hi ha cinc beneficiaris i benificiàries de C1 que viuen amb les seves famílies en diferents parts de Katmandú. Aquests nens i nenes reben educació i suport de manutenció d'Amics del Nepal.

Visites familiars i actualitzacions (agost de 2021) La visita escolar i familiar al Sujan i la Sushmita Tamang es va realitzar després del segon confinament per realitzar els pagaments necessaris a l'escola i reemborsar el suport a la família. L’estat de les famílies es compartien en conseqüència amb l'equip de Barcelona.

REUNIONS FAMILIARS I ASSESSORAMENT

Reunió familiar realitzada amb les famílies i beneficiaris i benificiàries del projecte C2 i C3 després del confinament (27 de març de 2021)

A causa del confinament, hi va haver moltes barreres de comunicació entre Amics del Nepal i les famílies dels beneficiaris i benificiàries. Per augmentar la participació de les famílies a les activitats i la participació dels seus fills i filles en el Children Program d’Amics del Nepal es va fer una reunió el 27 de març de 2021. En la reunió, es va fer una presentació sobre les activitats del Children Program. També es van actualitzar dades familiars addicionals juntament amb la signatura d'acords anuals de patrocini i activitats del projecte. Es va demanar a les famílies que visitessin el Centre d'Activitats mensualment quan no hi hagués confinament i que mantinguessin el màxim contacte periòdic possible.

Es va fer una reunió de Suport Familiar del Children Program i un taller de salut per a pares/mares i tutors/es (desembre de 2021)

L'11 de desembre de 2021 es fer una reunió familiar pels beneficiaris i benificiàries amb l'objectiu de crear una plataforma comuna perquè les famílies comparteixin i discuteixin temes relacionats amb els seus fills i filles, finances familiars i com Amics podria recolzar-los de la millor manera possible. A més d'això, Amics també va realitzar un taller sobre higiene i salut, així com un taller basat en activitats per permetre a les famílies comprendre el concepte d'empatia cap als seus fills i filles. Al voltant de 20 pares/mares i tutors/es (en la seva majoria mares) van assistir a la reunió.

SUPORT A LA SALUT I A LA HIGIENE

Distribució de paquets d'higiene a tots els beneficiaris/àries del Programa de Suport a les Famílies als Infants (desembre de 2021)

En la reunió de suport familiar realitzada l'11 de desembre de 2021, es van distribuir paquets d'higiene personal a cada participant per tal de donar suport a les famílies durant l'hivern i fomentar una vida saludable.

Se'ls van proporcionar tots els articles d’higiene personal necessaris per a l'hivern, com sabons, raspalls de dents, pasta, loció de mans i tovalloles.

Distribució de roba d'hivern a tots els beneficiaris/àries del Programa de Suport a les Famílies per a Infants (desembre de 2021)

La roba d'hivern es va distribuir a 27 infants beneficiaris/àries del Children Program durant el desembre.

Per ajudar les famílies durant la situació actual de crisi sanitària, Amics del Nepal va decidir distribuir roba nova als infants per l'hivern.

S'ha decidit que la distribució de roba es faci anualment.

SUPORT D'AJUDA COVID-19

Es va distribuir el 4t paquet d’ajuda de la COVID-19 als beneficiaris i benificiàries i les famílies (juny de 2021)

L'abril del 2021, el govern del Nepal va anunciar un nou confinament nacional que es va durar tres mesos. Això va afectar moltes persones, incloses totes les famílies dels nostres beneficiaris i benificiàries. Per tant, Amics del Nepal es va acostar a totes les famílies del programa d’infants per saber-ne l’estat. Després d'avaluar les seves necessitats, Amics del Nepal va distribuir un paquet d’ajuda durant el mes de juny del 2021 a 22 famílies dels beneficiaris i benificiàries. El suport de socors va consistir en aliments bàsics per la família i suport econòmic directe en efectiu.

Resultats CHILDREN PROGRAM

 • Cinc infants van seguir rebent educació i suport econòmic en el marc del projecte de suport a la família.

 • Més de 66 beneficiaris i benificiàries (22 del programa d'infants i les seves famílies) van rebre aliments i suport d'ajuda en efectiu durant el mes de juny del 2021.

 • Es va fer una reunió familiar amb les famílies dels beneficiaris i benificiàries del Children Program per signar acords, informar les famílies sobre la participació dels infants en el programa d’Amics i els seus aprenentatges així com rebre comentaris de les famílies.

 • Quatre de cada cinc infants van continuar rebent educació i suport de manutenció sota el projecte de Suport Familiar (un va aprovar l'examen SEE i ara està en el Programa Juvenil) des d'abril de 2021.

 • Els infants van rebre paquets de dades d'internet per donar suport a l'aprenentatge en línia de la seva escola.

 • Totes les famílies d'infants beneficiaris i benificiàries del programa van rebre un taller de salut i higiene personal

 • Tots els infants van rebre roba d'hivern.

Aprenentatge per Projectes

PBL (Project Based Learning) o Aprenentatge per Projectes és un projecte de formació educativa dissenyat per a estudiants del nivell secundari inferior (graus 5-7) que té com a objectiu preparar-los per adquirir un coneixement més profund a través de l'exploració activa d'escenaris i problemes del món real. Les classes es duen a terme a través de l’aprenentatge basat en projectes i un enfocament basat en el joc. El resultat és que els nens i nenes acaben molt més compromesos de l’habitual amb la seva formació i aprenentatge. Aquestes classes també han estat molt útils perquè el personal d'AN comprengui millor el procés d'ensenyament, construint així una experiència d'aprenentatge tant per als estudiants com per als facilitadors junts.

A més de proporcionar nous enfocaments per a l'aprenentatge i el coneixement, Amics del Nepal també recolza l'educació dels beneficiaris i benificiàries del projecte directament o indirectament a través d’ajudes en les taxes de matrícula, assessorament periòdic, revisions mèdiques, tallers de salut i esports per proporcionar-los oportunitats més àmplies d'aprenentatge i per desenvolupar-los i fer-los conscients del seu entorn. La majoria dels infants sota aquest projecte estudien en escoles del govern local i tots ells pertanyen a entorns socioeconòmics baixos.

Import del projecte: 1.160

objectius

 • Proporcionar suport educatiu mitjançant el subministrament de quotes escolars, uniformes i tots els materials de papereria necessaris per als infants amb l’objectiu de permetre l'accés a una educació escolar bàsica de qualitat a les escoles públiques del Nepal.

 • Facilitar l’aprenentatge basat en projectes i realització d’activitats socials amb objectius i resultats definits durant tot l'any per permetre el desenvolupament d'habilitats per a la vida (5 C's - Creativitat, Pensament Crític, Col·laboració, Comunicació, Cura).

 • Millorar i desenvolupar les seves habilitats lingüístiques i la seva capacitat d’anglès en situacions quotidianes de la vida real.


 • Proporcionar esdeveniments comunitaris i oportunitats de participació a través de visites de camp, exposicions, sessions d'oradors convidats i esdeveniments finals que permetin l'intercanvi de coneixements, la consciència social i el compromís.

 • Proporcionar classes d'anglès i informàtica durant tot l'any per tal d'ajudar els infants a:

 • Desenvolupar els seus coneixements bàsics d'informàtica i permetre el desenvolupament d'habilitats tecnològiques.

 • Proporcionar suport a la salut a través de tallers sanitaris periòdics, revisions oculars i dentals, paquets d'higiene i distribució anual de roba per tal de promoure i mantenir hàbits que condueixin a una vida saludable i feliç.

Activitats Clau

SUPORT EDUCATIU

Es va fer seguiment amb els i les estudiants de PBL i es van incloure alguns nous estudiants i estudiantes (març de 2021)

A causa del confinament la majoria dels infants de les classes de PBL van anar als seus pobles després que l'escola acabés el maig del 2020 i des d’aleshores hi va haver talls en la comunicació. No obstant, es va poder seguir fent el seguiment del seu benestar i estudis. A més, el març del 2021, es van incorporar dos nous estudiants per a les classes de PBL.

Es va transferir a dos estudiants dels graus VI i VII de KEBS a noves escoles per brindar-los una educació i oportunitats de millor qualitat (maig-juny de 2021)

Els beneficiaris i benificiàries d'Amics han estat estudiant a Kumari English Boarding School (KEBS) durant més d'una dècada. Tanmateix, durant els darrers anys, la qualitat a KEBS s'ha anat degradant lentament. Després d'avaluar la situació, Amics va decidir canviar les escoles d'almenys els infants més petits per sota del grau VIII per proporcionar-los una educació de millor qualitat i millors oportunitats per créixer. Així, al juny, després de diverses reunions i seguiments amb les noves escoles, Anuj Neupane va ser admès a l'internat Baba al grau VII i Abina BK a l'escola Akash Ganga al grau VI.

Es van distribuir llibres a les i als beneficiaris i benificiàries per al nou any acadèmic 2021 (Juny 2021) El nou any acadèmic va començar al juny on totes i tots els beneficiaris/àries que estudien per sota del grau X van ser passar de curs. Per tant, se'ls van proporcionar els llibres necessaris per a les seves classes.

Materials d'aprenentatge i papereria distribuïts als infants de PBL per a classes en línia (juliol de 2021)

Es va distribuir paquets mensuals d'internet als infants per donar suport a l'educació en línia de la seva escola i Amics en línia per les PBL Classes.01 (juliol de 2021)

Després d'analitzar la necessitat del suport i avaluar els requisits, 15 infants del projecte Classes Experiments (EL) i Classes per Projectes (PBL) van rebre paquets mensuals d'internet per a les seves classes en línia de l'escola i sessions en línia d'Amics.

Es va distribuir llibres a Anuj (beneficiari de PBL que va canviar d'escola de KEBS a Baba English Boarding School) i es va oferir el suport necessari per assistir a les classes en línia de la seva escola (agost de 2021)

Es va distribuir dispositius mòbils a dos beneficiaris de PBL per recolzar les seves activitats d'aprenentatge en línia (agost de 2021) Després de l'avaluació dels requisits de dispositius i paquets d'internet dels beneficiaris, es va trobar que dos estudiants de classes de PBL també requerien dispositius. Per tant, es van posar a la seva disposició dos nous telèfons mòbils. La primera distribució de dispositius es va realitzar fa un any, i es van distribuir 7 dispositius als beneficiaris del programa d'infants.

Es va distribuir llibres i l’uniforme a l’Abina BK; beneficiària de PBL que va canviar d'escola de KEBS a Akashganga International Academy (setembre de 2021)

Es va distribuir el Reemborsament Educatiu a meitat d'any a les famílies dels infants durant la reunió de Suport Familiar del Programa d'Infants i es van fer els pagaments escolars necessaris (desembre de 2021).

IMPLEmENTACIÓ

Es va planificar i preparar el Pla d'estudis de PBL Classes sobre el Medi Ambient i la Sostenibilitat (Mar-Abr, 2021) Les classes de PBL no es van implementar durant el confinament, ja que era difícil de manejar amb els infants més petits i també a causa de conflictes d'horaris escolars en línia. Per tant, després que el confinament es va rebaixar, Amics va començar a preparar les classes de PBL sobre el tema Medi ambient i sostenibilitat dirigides a l'esdeveniment final el 5 de juny; Dia Mundial del Medi Ambient.

Es va començar la 1a classe de PBL després del confinament al Centre d'Activitats, que desafortunadament només va poder dur-se a terme durant una setmana a causa de la segona fase de bloqueig al Nepal (abril de 2021) Les primeres classes de PBL sobre el tema Medi ambient i sostenibilitat es van iniciar el 20 d'abril de 2021 després del confinament. Vuit estudiants dels graus V, VI i VII van participar en aquest projecte. Tot i això, a causa de la segona fase de confinament, les classes no van poder continuar físicament i es van aturar després d'una setmana.

Es va planificar i desenvolupar el Pla d'estudis amb objectius d'aprenentatge per a les classes de PBL en línia. (Juliol, 2021) Es van dur a terme classes de PBL en línia de 7 setmanes de durada sobre el tema Drets dels infants amb l'objectiu principal d'introduir els i les estudiants al concepte dels drets de l'infant i que tot ésser humà té drets. L'altre objectiu d'aquest PBL Classes.01 en línia era millorar l'anglès dels i les estudiants i també permetre el suport per al seu aprenentatge continu.

Classes per projectes en línia (setembre de 2021) Es va dur a terme una classe de PBL en línia sobre el tema dels drets de l'infant durant juliol a setembre entre 10 estudiants dels graus V-VII. Els i les participants van rebre els materials necessaris i paquets d'internet per assistir a les classes en línia sense cap impediment. Durant les classes, els i les estudiants van aprendre que cada ésser humà té drets i ha de ser respectat, juntament amb la importància de la bondat. Els i les estudiants també van aprendre l'ús de verbs modals en anglès en les converses quotidianes.

Classes per projectes en línia tancades (setembre de 2021) El 14 de setembre de 2021 es va dur a terme un esdeveniment final de classes de PBL en línia, on 10 estudiants i estudiants que van participar en el projecte compartien i van presentar el seu art, poemes, cançons i balls. El tancament es va dur a terme en línia a través d'una reunió de Zoom.

Es va preparar un pla d'estudis de set setmanes per al grup de PBL sobre l’anglès (setembre de 2021) El pla d'estudis de classes d'anglès es va dissenyar en funció de l'avaluació de lectura i expressió oral realitzada entre els infants de PBL. L'objectiu principal de la preparació i el disseny d'aquest pla d'estudis va ser desenvolupar les habilitats de lectura i expressió oral en anglès.

Es van implementar les classes d'anglès (Sep-Nov, 2021) Després de les classes en línia temàtiques dels Drets de l'Infant, les classes d'anglès es van iniciar a partir del 21 de setembre de 2021. Durant la implementació de les classes, es van realitzar diverses activitats orals relacionades amb la construcció de vocabulari i la pronunciació per desenvolupar les habilitats de lectura i expressió oral dels infants. A banda d'això, els i les estudiants van ser introduïts a les històries en anglès alentant-los a llegir, entendre i crear discussions. A més, entre les sessions de lectura, també es van dur a terme diferents activitats d'art i cant per fer les classes més interessants i divertides per a l'aprenentatge.

Es va realitzar un esdeveniment de clausura de les classes d'anglès de PBL (26 novembre 2021) El tancament final de les classes d'anglès de PBL es va realitzar el 26 de novembre de 2021. Els i les estudiants van preparar i presentar breus sketches de conversa en anglès sobre diferents temes com Els meus entreteniments, La meva escola i El meu entorn, treballant per grups. L'esdeveniment de cloenda es va dur a terme entre el personal d'Amics i els i les interns.


Es va preparar i implementar un pla d'estudis de sis setmanes per al grup de PBL sobre Recaptació de Fons i Solidaritat (novembre-desembre de 2021) Les pròximes classes de PBL es van dissenyar i preparar sobre un tema de recaptació de fons i solidaritat. Nou estudiants i estudiantes de 6è i 7è grau van participar activament en aquest projecte. Els i les estudiants van ser introduïts al concepte de recaptació de fons i solidaritat a través de diversos vídeos, activitats i presentacions interessants. Els i les estudiants també van crear les seves pròpies obres d'art basades en símbols del patrimoni cultural a través de visites de camp. Aquestes obres d'art es van realitzar com a part d'un projecte d' intercanvi cultural més gran amb una escola a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) que permet als infants aprendre sobre els conceptes de recaptació de fons i solidaritat en el procés.

VISITES DE CAMP, INTERCANVI DE CONEIXEMENT I IMPLICACIÓ DE LA COMUNITAT

Organització de sortida cultural a Pashupatinath per a nens de PBL (18 desembre 2021)

El 18 de desembre, nou alumnes de 6è i 7è van ser acompanyats a una visita de Patrimoni Cultural. Aquesta visita de camp en particular es va basar en el seu projecte de Recaptació de Fons i Solidaritat PBL on havien d'explorar els llocs i crear dibuixos que representessin el seu patrimoni cultural.

SUPORT A LA SALUT I LA HIGIENE

Distribució de bosses d'higiene d'hivern a tots els beneficiaris i benificiàries del Programa Infantil PBL (desembre de 2021) A la reunió de suport a les famílies realitzada l'11 de desembre de 2021 (consulteu C1A5), també es van distribuir bosses d'higiene personal als beneficiaris de PBL i les seves famílies.

Repartiment de roba d'hivern a tots els beneficiaris i benificiàries del Programa Infantil PBL (desembre 2021) Juntament amb el grup de Suport a la Família (consulteu C1A5), també es va repartir roba d'hivern a tots els beneficiaris/àries del Programa Infantil PBL al desembre.

Resultats aprenentatge per projectes
 • L'abril de 2021 es van inscriure dos estudiants nous per al projecte PBL Classes

 • Un total de cinc alumnes i famílies nous van signar un conveni per al nou curs fiscal 2021/22 CLASSES PBL durant la reunió familiar del març de 2021.

 • Es van desenvolupar quatre currículums sobre diferents temes de Medi Ambient i Sostenibilitat, Drets de la Infància, Classes d'anglès i Recaptació de fons i solidaritat.

 • Els nens i les nenes van rebre quatre cursos de vuit setmanes de durada sobre temes de Medi Ambient i Sostenibilitat, Drets de la Infància, Classes d'anglès i Recaptació de fons i Solidaritat.

 • Dos nens petits que estudiaven a KEBS van ser traslladats a noves escoles i es va continuar amb el patrocini escolar.

 • Set nens que no tenien internet a casa van rebre packs d'internet per donar suport a la seva educació en línia.

 • Dos nens van rebre dispositius mòbils per ajudar a la seva educació en línia.

 • Es va dur a terme un esdeveniment final de Classes PBL en línia on 10 alumnes que van participar en el projecte van compartir i presentar el seu art, poemes, cançons i danses sobre els drets dels infants.

 • Nou alumnes van preparar i presentar esquemes breus en anglès durant el seu darrer dia de classes d'anglès.

 • Nou alumnes van preparar i presentar els seus dibuixos relacionats amb el patrimoni cultural en una exposició d'art que va marcar la cloenda de la Recaptació de Fons i Solidaritat.

 • Tots els nens i nenes van rebre roba d'hivern i bosses per a cura d'higiene personal per a la seva família.

Aprenentatge experimental

El projecte d'Aprenentatge Experimental pretén oferir un entorn d'aprenentatge actiu als seus beneficiaris i benificiàries. Els principals beneficiaris/àries del projecte són els nens i nenes que cursen 8è, 9è i 10è de primària a les escoles públiques. El projecte pretén desenvolupar habilitats, coneixements i valors a través de l'experiència directa, és a dir, aprendre fent, i és vivencial i participatiu en la seva essència. A més d'oferir coneixements i aprenentatges vivencials, Amics del Nepal també dona suport a l'educació dels beneficiaris directament o indirectament mitjançant l'assessorament i el pagament de les quotes escolars. Els nens i nenes també estan exposats a nous llocs i mètodes d'aprenentatge mitjançant visites de camp i exposicions. A través de totes aquestes activitats, el projecte pretén desenvolupar les habilitats bàsiques per a la vida en relació a la creativitat, el pensament crític, la comunicació, la col·laboració i la cura entre els més petits.


Import del projecte: 4.731

objectius
 • Donar suport a l'educació mitjançant el pagament de les taxes escolars, uniformes i tot el material escolar necessari als nens per tal de permetre l'accés a una educació secundària de qualitat.

 • Proporcionar aprenentatge vivencial i projectes d'orientació social amb activitats i resultats definits al llarg de l'any per permetre el desenvolupament d'habilitats per a la vida (5 C: creativitat, pensament crític, col·laboració, comunicació, cura).

 • Proporcionar esdeveniments comunitaris i oportunitats de participació mitjançant visites de camp, exposicions, sessions de ponents convidats i esdeveniments finals que permetin l'intercanvi de coneixements, la consciència social i la participació.

 • Oferir classes d'anglès i informàtica durant tot l'any per ajudar els nens i nenes a:

   • Adquirir un domini pràctic de la llengua anglesa (entendre l'anglès parlat, parlar, llegir i escriure anglès amb habilitat)

   • Desenvolupar i integrar l'ús de l'anglès de manera eficaç i adequada en situacions de la vida real.

   • Desenvolupar la competència informàtica bàsica i possibilitar el desenvolupament de competències tecnològiques.

 • Donar suport sanitari mitjançant tallers periòdics de salut, revisions oculars i dentals, paquets d'higiene i distribucions anuals de roba per tal de promoure i mantenir hàbits que portin a una vida sana i feliç.

Activitats clau

SUPORT EDUCATIU

Distribució de targetes mensuals d’internet als beneficiaris i benificiàries de EL per donar suport a l’educació en línia de la seva escola i Amics EL (juliol de 2021)

Reemborsament educatiu a mig curs a les famílies dels beneficiaris i benificiàries d'EL durant la reunió de suport familiar del Programa Infantil i pagaments escolars necessaris (desembre de 2021)

IMPLEMENTACIÓ

Realització de l'acte final de la segona fase del Projecte de Desenvolupament de l'Anglès en línia - EDP (gener de 2021) Inicialment, la segona fase de les sessions d'EDP es realitzava en línia dos cops per setmana, però a causa de la reobertura de les escoles i de les seves pròpies classes en línia, les sessions es van realitzar setmanalment els dissabtes. Així, la finalització es va allargar fins al 9 de gener de 2021, inicialment prevista per al 26 de desembre de 2020. La cloenda de la sessió es va fer amb la presentació final dels i les participants on es van expressar a través de diferents mitjans com l'art, l'escriptura, el discurs, els poemes, testimonis i compartir històries personals. L'acte final va ser realitzat pels i per les participants en línia entre el personal i els interns d'Amics.

Planificació i preparació de la primera sessió d'aprenentatge vivencial al Centre d'activitats després del confinament, dirigida al Dia Internacional de la Dona (gener 2021) Després que el confinament s'aixequés i la situació comencés a normalitzar-se, Amics va reprendre les classes físicament al Centre d'activitats. Així, al febrer es va planificar i preparar un projecte d'aprenentatge vivencial sobre el tema Drets de les dones amb motiu del Dia Internacional de la Dona al març.

Implementació de la primera sessió d'aprenentatge vivencial basada en el tema dels drets de les dones al Centre d'activitats després del confinament (gener-març 2021)

El projecte EL dedicat als drets de les dones es va iniciar el 27 de gener de 2021 amb l'objectiu principal de permetre a les participants tenir la comprensió conceptual de drets i responsabilitats, els drets de les dones i debatre i conèixer els problemes existents als quals s'enfronten les dones al Nepal. Al final de les sessions de 12 dies, es va guiar a les participants per produir una representació teatral basada en els drets de les dones.

Acte final de cloenda del projecte EL basat en el tema dels drets de les dones en col·laboració amb Youth Project a Patan CH (20 març 2021)

Les 13 participants van poder preparar una representació teatral per parlar sobre els drets de les dones i la violència existent que van interpretar com a esdeveniment final a Patan Children's Home. A més de l’obra, també van presentar les seves poesies, comèdia i dansa. Aquest acte es va dur a terme en col·laboració amb el Programa Jove que va presentar una obra temàtica que mostrava la violència contra les dones al Nepal.

Preparació i implementació d’Aprenentatge Experimental sobre el tema Medi ambient i sostenibilitat (març-abril de 2021)

Després de l'acte del Dia de la Dona, es va preparar el projecte EL sobre Medi Ambient i Sostenibilitat per dur a terme un acte de cloenda el 5 de juny; Dia Mundial del Medi Ambient. El projecte es va iniciar el 17 d'abril entre els 14 beneficiaris i benificiàries. Tanmateix, a causa de la segona fase de confinament, les classes no es van poder continuar i es van aturar a finals d'abril. Les sessions en línia no van ser possibles perquè les escoles estaven fent exàmens.

Preparació del currículum per a l'Aprenentatge Experimental Drets de l'Infant i realització de les sessions (jul-set. 2021)

L'aprenentatge vivencial temàtic dels Drets de la Infància es va preparar al juliol i es va dur a terme durant els mesos d'agost i setembre. Les primeres classes es feien en línia i quan el confinament va començar a alleujar-se, les classes es feien físicament al Centre d'Activitats cada dissabte. Durant la realització de la sessió, els alumnes van conèixer els drets i deures bàsics dels infants. Se'ls va animar a pensar de manera crítica sobre el matrimoni infantil i la importància de l'educació de les nenes, i a proposar una solució creativa per minimitzar aquests problemes al final del projecte. 14 beneficiaris i benificiàries dels graus VIII-X van participar d'aquest projecte.

Finalització de les Sessions Experimentals (setembre 2021)

A l'acte final, els infants d'aquest projecte van col·laborar amb els i les estudiants del Programa de joves i van fer un esdeveniment davant de més de 50 persones a Patan Children's Home (casa d'acolliment de noies situat al districte de Lalitpur). Van interpretar una obra d’humor, un ball, una cançó i una comèdia que va tenir una bona acollida. L'esdeveniment final es va dur a terme el 25 de setembre de 2021.

Preparació i implementació d’un pla d'estudis de 8 dies per a les classes d'aprenentatge vivencial sobre història (octubre-desembre 2021)

Després de les vacances de Dashain i Tihar, les classes de dissabte es van reprendre a partir del 13 de novembre de 2021 sobre el tema de la història. L'objectiu principal del projecte d'Història de 8 dies era permetre als estudiants conèixer els esdeveniments significatius de la història del Nepal i fomentar l'interès pels esdeveniments històrics.

Durant la fase d'implementació, els nens i nenes també van desenvolupar habilitats d'investigació informàtica i presentacions en PowerPoint per tal de donar suport a la seva presentació final. Per donar més suport al seu aprenentatge, també es va fer una visita de camp a un palau històric del Nepal.

Acte de cloenda del projecte EL Història (25 de desembre de 2021) La cloenda final del projecte EL Història es va fer el 25 de desembre de 2021. Els i les estudiants van preparar i presentar presentacions treballant en grups sobre esdeveniments importants i canvis significatius en la història del Nepal. Els i les alumnes van investigar i van preparar les presentacions en PowerPoint. L'acte de cloenda es va fer entre el personal d'Amics, els i les internes i els i les joves.

VISITES DE CAMP, INTERCANVI DE CONEIXEMENT I IMPLICACIÓ AMB LA COMUNITAT

Visita de camp per als estudiants d'Aprenentatge Experimental (4 desembre 2021)


El 4 de desembre de 2021, els i les estudiants del grup d'Aprenentatge Experimental Amics van poder participar en una visita de camp al museu nacional i al teatre Kaushi després d'una llarga interrupció a causa de la COVID-19 i el confinament. Aquesta visita tenia com a objectiu desenvolupar el coneixement dels nens i nenes sobre la història del Nepal i oferir-los una exposició externa i una experiència pràctica per millorar l'aprenentatge general. El palau de Narayanhiti és un palau de Katmandú, que durant molt de temps va servir com a residència i lloc de treball principal del monarca regnant del regne del Nepal.

SUPORT A LA SALUT I LA HIGIENE

Distribució de paquets d'higiene d'hivern a tots i totes les beneficiàries del Programa EL Children (desembre de 2021) A la reunió de suport a les famílies realitzada l'11 de desembre de 2021, també es van distribuir paquets d'higiene personal als beneficiaris d'EL i les seves famílies.

Distribució de roba d'hivern a tots i totes les beneficiàries del Programa EL Children (desembre de 2021) Juntament amb el grup de Suport a la Família, també es va repartir roba d'hivern a tots els beneficiaris del Programa EL Children al desembre.

Revisió de les activitats i pressupost del programa infantil per a l'exercici fiscal 2078/79 (agost 2021) Es van revisar totes les activitats relacionades amb el pressupost del programa infantil i es va redactar el pressupost per a l'exercici fiscal 2021/22 al juliol i agost.

PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT
I PLANIFICACIÓ

Resultats aprenentatge experimental


 • Nou beneficiaris i benificiàries van continuar estudiant dins el patrocini escolar dels graus VIII-X.

 • Quatre beneficiaris i benificiàries van rebre un reemborsament del suport educatiu com a incentiu per unir-se al programa Amics Children.

 • Set nens del projecte EL van rebre llibres i material escolar per al nou curs 2021/22.

 • 13 beneficiaris i benificiàries del projecte EL van assistir a dues sessions en línia del Projecte de Desenvolupament de l'Anglès (EDP) de vuit setmanes cadascuna per tal d'aprendre sobre l'amabilitat i desenvolupar les seves habilitats en anglès.

 • Com a cloenda de l'EDP es van dur a terme dos actes finals on 13 estudiants que van participar en el projecte van compartir i presentar el seu art, poemes, testimonis, discursos i els seus aprenentatges entre el públic.

 • 13 beneficiaris i benificiàries del projecte EL van assistir a un projecte EL de 12 dies sobre el tema Drets de les dones i van conèixer els problemes de les dones existents al Nepal.

 • Les beneficiàries que van participar en el projecte Women's Rights EL, van poder preparar i presentar poesies, cançons i una obra teatral com a acte final a Patan Children's Home (alberg de noies) per educar-les sobre els drets de les dones i els problemes de les dones existents.

 • 14 beneficiaris i benificiàries del projecte EL van assistir a les Classes ES de Drets de la Infància.

 • Es va dur a terme un acte final d'EL Classes on 14 alumnes que van participar en el projecte van presentar un ball i una obra breu a la Casa Infantil Patan en col·laboració amb el grup de joves.

 • Vuit nens que no tenien internet a casa van rebre paquets d'internet per donar suport a la seva educació en línia.

 • Es van preparar i implementar classes EL d'Història de 8 dies de durada entre 14 alumnes de 8è a 10è.

 • Tots els nens i nenes van rebre roba d'hivern i paquets d'higiene personal.

testimonis

BENEFICIARIS/ÀRIES DEL PROGRAMA D'INFANTS

Sandhya es va unir al projecte C3 l'any 2019 quan estava al grau IX.

Ha completat el seu grau X el juny de 2021 i està esperant els seus resultats SEE.“

SANDHYA SONI, beneficiària de C3Grau 10, Bishwa Shikshya Sadan

“He estat molt a prop d'Amics del Nepal des que em vaig incorporar a Experiential Learning el 2019. M'ho vaig passar molt bé amb tota la gent d'Amics. Ens van ensenyar a comunicar-nos amb la gent, desenvolupar l'autoestima, gramàtica i vocabulari anglès, dansa, música i molt més. L'entorn és molt agradable i ningú no té cap mena de dificultat per comunicar-se. Va ser un moment fantàstic i memorable per ser-hi."

"Em dic Anuj Neupane.
Tinc 13 anys. Estudio al setè al Baba School.
Després de l'escola vinc a les classes de
C2 (Aprenentatge per projectes) al Centre d'Activitats.ANUJ NEUPANE, beneficiari de C2Grau 7, Baba Boarding High School

A les classes de PBL, aprenem diferents coses interessants i creatives com ara anglès, art i pintura. Amb aquestes activitats aconseguim desenvolupar habilitats de comunicació, creativitat i col·laboració. A més de les classes de PBL, també tenim classes extra d'informàtica. A les classes d'informàtica aprenem diferents coses com escriure, pintar i utilitzar google maps. Totes aquestes coses interessants em fan venir al centre d'activitats d'Amics del Nepal cada dia".

REPTES I SUGGERIMENTS

Hi ha hagut diverses dificultats per fer les visites a les escoles i famílies dels beneficiaris del Programa escolar i de suport a les famílies per conflictes d'horaris i confinament.

El personal tampoc ha pogut realitzar les activitats extraescolars previstes amb els infants de Suport a les famílies del Centre d'Activitats.

De la mateixa manera, tampoc es van poder fer reunions familiars i classes físiques a causa de la pandèmia i el confinament de la COVID-19.

El seguiment dels anteriors beneficiaris i benificiàries del projecte PBL 2020 per tal d’oferir ajuda durant la pandèmia va ser complicat, doncs moltes famílies s'havien traslladat als seus pobles.

Els membres de l'equip també van lluitar inicialment per seguir virtualment la feina des de casa mentre s'adaptaven a les noves maneres de treballar.

De cara a no trobar els mateixos problemes en el futur es prepararà un horari de visites escolars a principi de curs i s’informarà prèviament les escoles i famílies de les visites. Tota la informació de contacte dels beneficiaris i benificiàries s'ha de gestionar correctament i s'han de fer contactes freqüents amb tots els beneficiaris, inclosos els d’anteriors cursos acadèmics.

L'equip també s'ha anat adaptant a treballar a través d'eines en línia per tal d'implementar les classes de manera més eficaç i per estar preparat per implementar les classes en línia de manera immediata en el cas de confinaments en futurs.

PLANS PEL 2022

 • Seleccionar el nombre necessari d'alumnes nous per a PBL6 i PBL7 de les escoles públiques per al curs 2022/23.

 • Crear i signar el nou Conveni de subvenció del Centre d'Activitats i les Clàusules del projecte amb els beneficiaris i benificiàries del Programa Infantil i les famílies dels tres projectes.

 • Coordinar-se amb els proveïdors de papereria i uniformes per al nou curs per a tots els beneficiaris i benificiàries del projecte.

 • Crear un planificador anual amb antelació per a visites escolars i familiars, reunions familiars, actualitzacions d'informació i horaris de classe.

 • Tenir a punt el currículum global i els plans de lliçons dels projectes PBL i EL abans de l'inici del curs vinent.

 • Disposar d'estratègies alternatives de comunicació i implementació preparades en cas de confinament i imposicions similars a les dels últims anys per permetre una millor organització i documentació oportuna dels projectes.

 • Permetre l'actualització periòdica de les dades dels beneficiaris i benificiàries del programa infantil mitjançant la gestió de la cartera d'Amics.

 • Crear un marc de seguiment i avaluació sòlid mitjançant la gestió de la cartera d'Amics.

 • Fer el seguiment de l'assistència familiar (segons els nous termes cada tutor/mare ha de visitar mensualment el Centre d'Activitats).

 • Distribuir material de socors de la COVID-19 a les famílies del Programa Infantil quan sigui necessari.

 • Implementar totes les activitats del Programa Infantil per a la data prevista tal com s'estableix a la planificació anual.

 • Augmentar la visibilitat, el treball en xarxa i les activitats de col·laboració amb socis locals i estrangers mitjançant activitats del projecte.

Programa de joves

Amics del Nepal va iniciar fa set anys, el 2015, un programa per donar suport als i a les joves en la transició de l'educació secundària a l'educació superior. Al Nepal, les oportunitats laborals són escasses i aquesta situació es fa encara més greu entre els i les joves que busquen la seva primera feina. El jovent que abandona les cases d'acollida després d'acabar l'educació secundària no tenen família i tenen poques xarxes socials amb les que ajudar-se. Aquesta situació els fa especialment vulnerables sense accés a l'atenció sanitària bàsica, sense llar ni seguretat alimentària i amb molt poques opcions d'accés a l'educació superior.

El Programa Jove arriba ara a la seva setena edició i continua experimentant canvis rellevants. Avui el programa consta de quatre components clau: Assessorament i Suport Juvenil, Setmana Social, Hores Socials i Hora de Desenvolupament. El programa proporciona suport financer, assessorament i orientació; facilita sessions diàries d'aprenentatge basades en projectes per desenvolupar habilitats per a la vida; ofereix mitjançant el voluntariat o a través de pràctiques a la pròpia organització o en altres llocs, experiències de treball en la vida real; i ajuda a ampliar habilitats bàsiques de subsistència. El Programa Jove té com a objectiu ajudar a desenvolupar els i les joves per, no només que tinguin accés a una educació de qualitat, sinó que també siguin socialment responsables, proactius i preparats per afrontar els reptes i aspirar a una vida de qualitat.

És fonamental destacar que al llarg dels darrers set anys i a través de la modalitat circular d'aquests programes, els i les joves han donat un gran impuls a l'ONG. Els i les joves s'han convertit en essencials en el funcionament de l'associació en el terreny i s'han convertit ells mateixos en agents de canvi, actors clau en el desenvolupament dels nostres projectes. L'antiga oficina d'Amics del Nepal a Katmandú s'ha convertit ara en un centre ple de vida i d'activitats per a la comunitat i el nombre d'activitats que els joves i les joves duen a terme i organitzen durant els dos anys que estan al programa s'han anat consolidant i augmentant.

A través dels quatre projectes principals:

1. Assessorament i Suport Juvenil

2. Setmana Social

3. Hores Socials

4. Hora del Desenvolupament

L'objectiu general del Programa Jove és, doncs, garantir el dret a l'educació i a una vida digna per a les persones joves, orfes i joves marginats i indígenes i les seves famílies, amb baixos ingressos al Nepal.

Aquest programa és possible gràcies al suport de totes les i els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores:

PROJECTE D’ASSESSORAMENT I SUPORT als joves

El projecte d’Assessorament i Suport als Joves es va iniciar per oferir l'avaluació de les necessitats necessàries, el suport d'assessorament i el patrocini econòmic als i les joves que hagin acabat l'educació secundària bàsica, és a dir, el desè grau (normalment entre els 16 i els 17 anys) en el marc del Programa Jove. El suport econòmic per a l'educació s'ofereix en forma de taxes de matrícula, material educatiu i costos d'uniforme escolar, segons les necessitats, per donar suport als estudis superiors dels i les beneficiàries. Els i les beneficiàries han de mantenir un nivell mínim de rendiment acadèmic i complir determinats termes i condicions per continuar rebent fons per donar suport a la seva educació superior. Amics del Nepal fomenta vies tradicionals i alternatives per a l'educació i la formació. Per exemple, veterinària o muntatge de pel·lícules són alguns dels cursos als quals estan inscrits els i les nostres beneficiàries per desenvolupar les seves carreres i oportunitats de subsistència. Els i les beneficiàries també reben suport d'assessorament quan és necessari a través del Centre d'Activitats de Katmandú. I a més del suport educatiu i d'assessorament, les persones beneficiàries també organitzen o participen a tallers, revisions de salut o esdeveniments esportius per mantenir una bona salut i un bon ambient d'aprenentatge. Actualment hi ha 12 beneficiaris/àries directes que es beneficien d'aquest projecte i la majoria s'han graduat al Programa d’Infants i al Programa Cases d’acolliment, mentre que pocs d'ells s'han unit a les escoles del govern local de Katmandú.

Import del projecte: 2.805€


objectius

 • Proporcionar a tots els i les joves beneficiàries un suport periòdic d'orientació i assessorament professional, i donar suport al manteniment dels joves de les llars d’infants (5 beneficiaris/àries directes, tots nois) per tal de facilitar la transició entre l'educació bàsica obligatòria i els plans acadèmics o laborals posteriors.

 • Proporcionar suport sanitari i d'emergència a tots els i les beneficiàries directes i indirectes (la mida mitjana de família és de 3) del Programa Jove per ajudar-los durant la pandèmia de la Covid-19.

Activitats clau

IMPLEMENTACIÓ D'ASSESSORAMENT JUVENIL I DOCUMENTACIÓ


Inici de les classes d'assessorament laboral amb l'Hora Social Jove (agost de 2021) El jovent d'Amics del Nepal, després de finalitzar amb èxit el seu Projecte de la Setmana Social (primer any del Programa Jove) va rebre sessions d'assessorament professional d'agost a novembre de 2021. L'objectiu principal de la sessió d'assessorament era permetre als i les joves una transició sense problemes de la seva carrera laboral i ajudar a construir un pla d'acció.Finalització de la sessió d'assessorament laboral (novembre de, 2021) Al final de la sessió, els i les joves van poder determinar les millors opcions de la seva carrera segons els seus interessos. Al mateix temps, van poder fer una carta de presentació sòlida, un CV, i estar preparats i preparades per assumir els reptes de les seves carreres previstes.

MÉS ESTUDIS

Luv Rawal:
graduat a l’escola secundària superior de Panauti, Bhaktapur (gener de 2021)

Luv Rawal, un dels nostres beneficiaris de la casa d’acolliment de Bhimphedi ha completat amb èxit l’escola secundària superior amb una nota de “grau B”. Es va matricular en un institut de formació professional per a la fosa de metalls i també ha cursat els seus estudis secundaris superiors al mateix temps.

Sita Syangtan: graduada en batxillerat a Hetauda (novembre de 2021)


La Sita Syangtan s’ha graduat amb èxit a l'escola secundària superior amb una nota de “grau B”. Estava estudiant Humanitats a Hetauda, Makwanpur. Ara vol continuar els seus estudis matriculant-se als estudis de Grau en Educació.Visites escolars i familiars per actualitzar la informació sobre els seus estudis i oferir un reemborsament educatiu (març de 2021)

Sita Syangtan va estudiar Humanitats a Hetauda, que es troba a gairebé 90 km del Centre d'Activitats de Katmandú. Va ser difícil obtenir actualitzacions sobre els seus estudis des de la distància.

Un cop es va relaxar el confinament es van poder fer visites a l'escola i a la família per saber l’estat educatiu de la Sita. Així mateix, es va fer el reemborsament educatiu a l'escola secundària Nirmal de Basamadi, Hetauda.

suport a la manutenció juvenil

Suport a la manutenció (gener de 2021) Es va oferir suport de manutenció a 3 joves de Bhimphedi (Kamal, Ramraj i Saran) pel seu creixement i desenvolupament. Aquest suport consisteix en pagar les despeses d'allotjament i manutenció.


Arribada a Katmandú (juny de 2021) Dos joves (Ramesh Syangtan i Aashish Balak) de la casa d’acolliment de Bhimphedi van venir a Katmandú per unir-se al programa Jove d’Amics del Nepal. També van començar a rebre suport de manutenció per al seu creixement i desenvolupament a través del Programa Jove.


Suspensió del suport a la manutenció (desembre de 2021) El suport de manutenció de 3 joves (Kamal, Ramraj i Saran) es va suspendre a mesura que van trobar llocs de treball externs i van pasar a poder-se mantenir amb els seus propis ingressos.


suport a la salut dels joves

Prova de Covid (PCR) realitzada a 2 joves de Bhimphedi (juliol de 2021) Es va realitzar una prova de Covid a dos joves de Bhimphedi (Ramesh i Aashish) mentre viatjaven de Bhimphedi a Katmandú per participar al programa Jove d’Amics del Nepal. Les proves es van fer per assegurar-se que estaven bé i podien formar part de les classes de la Setmana Social.

suport per la covid-19


Distribució d’ajuda per la COVID-19 als beneficiaris/àries i les seves famílies (juny de 2021)

La pandèmia va afectar dràsticament el Nepal i el govern del Nepal va anunciar un segon confinament a nivell nacional durant tres mesos. Això va afectar molta gent, inclosa la majoria de les famílies dels nostres beneficiaris/àries, especialment les que eren assalariats diaris.

Així, Amics del Nepal es va posar en contacte amb totes les famílies del Programa Jove i va rebre actualitzacions sobre la seva situació. Després de valorar les seves necessitats, Amics del Nepal va distribuir paquets d’ajuda que consistien en subministraments bàsics d'aliments durant un mes, en funció de la mida de la família i suport directe en efectiu.

Resultats

PROJECTE D’ASSESSORAMENT I SUPORT als joves


 • 2 joves (Sita i Luv) han continuat rebent suport educatiu i han completat amb èxit l'educació secundària superior amb bones notes.

 • Un total de 6 beneficiaris/àres han rebut 13 sessions d'Assessorament Professional per tal d'ajudar-los en els seus estudis superiors i plans de subsistència.

 • 3 beneficiaris/àres de la casa d’acollida de Bhimphedi han trobat feina i han pogut mantenir-se per si mateixos sense rebre manutenció d'Amics del Nepal a Katmandú.

 • 3 joves de la casa d’acollida de Bhimphedi han pogut accedir al programa Jove d’Amics del Nepal i han rebut ajuda per continuar la seva educació secundària superior a Katmandú.

 • Un total de 26 beneficiaris/àres directes i 78 indirectes han rebut paquets d’ajuda d'aliments i subministraments d'higiene, i costos energètics per cobrir les seves necessitats urgents durant la pandèmia de la Covid-19.

 • S’han fet reconeixements mèdics a 2 joves per garantir la seva salut i seguretat.

PROJECTE Setmana social

El projecte SOCIAL WEEK (Setmana Social) es va iniciar l'any 2016 amb l'objectiu de crear més interacció entre els i les joves i l'organització, però més tard el 2019, el projecte va evolucionar cap a una plataforma d'aprenentatge per al grup de joves entusiastes. El projecte Setmana Social és el nucli del Programa Jove d'Amics del Nepal i està pensat per als i les alumnes de primer de batxillerat. El projecte és vivencial i participatiu, i és socialment sensible en la seva essència. Té com a objectiu desenvolupar habilitats vitals transferibles entre els i les joves i preparar-los per a estudis posteriors i oportunitats de subsistència. Un projecte anual de la Setmana Social es divideix en quatre trimestres de 2,5 mesos cadascun on es porten a terme projectes socials al llarg de l'any per desenvolupar les habilitats vitals clau com la Creativitat, el pensament Crític, la Comunicació, la Col·laboració i la Cura (5 Cs) amb l'ajuda de l’Exploració, l’Exposició i l’Expansió (3 Es) alhora que s'aborden els problemes socials existents i s’hi impliquen les comunitats locals.

A banda d'això, el projecte també pretén oferir un millor accés a l’educació i a la salut de qualitat, proporcionant suport educatiu de manera directa o indirecta mitjançant el pagament de les taxes de matrícula, tallers de salut i esports. A més, també se'ls ofereix assessorament i orientació periòdica per tal de trobar aplicacions a la vida real per les habilitats desenvolupades.

Import del projecte: 2.053

objectius


 • Donar suport educatiu als i les joves per tal de facilitar l'accés a una educació secundària de qualitat.

 • Proporcionar sessions diàries d'aprenentatge basades en projectes durant tot l'any per permetre el desenvolupament d'habilitats per a la vida (5 C: creativitat, pensament crític, col·laboració, comunicació, cura).

 • Proporcionar esdeveniments comunitaris i oportunitats de participació per permetre la mobilització dels i les joves per a l'intercanvi de coneixements, la consciència social i la participació.

Activitats clau

6 joves de la Social Week van rebre suport per completar l’educació secundària superior (gener de 2021)

3 joves de la casa d’acolliment de Bhimphedi i 3 joves van rebre suport educatiu per completar l’escola secundària superior a KEBS i a Sann International College.

Suport educatiu

6 joves de la Social Week van rebre suport educatiu per estudiar educació secundària superior (juliol de 2021) Un total de 6 joves (3 de la casa d’acolliment de Bhimphedi, 1 de KEBS i 2 de l'escola pública) van rebre suport educatiu per completar la seva educació secundària superior a l’acadèmia KEBS. Dels 6, 4 eren beneficiaris i benificiàries anteriors d'Amics del Nepal, mentre que 2 d'ells van ser seleccionats per rebre suport educatiu en funció de les seves necessitats.


Visita a l'escola per fer el pagament i recollir informació actualitzada (novembre de 2021) Es va recopilar informació escolar actualitzada de 2 joves i es va fer el pagament de les quotes a l’acadèmia KEBS per continuar oferint suport educatiu.


IMPLEMENTACIÓ

Sessió Social Week.01 desenvolupada i implementada (gener 2021) Després de la flexibilització del confinament al gener, a partir del 18 de gener Amics del Nepal va començar a fer classes físiques al Centre d'Activitats. Aquesta va ser la primera sessió física del curs 2020/21 a Amics del Nepal. A partir del tema "Empoderament de les dones", els i les joves van treballar els conceptes de drets i responsabilitats i van preparar una obra de teatre com a finalització de la sessió.

S'ha desenvolupat, implementat i organitzat la sessió de cloenda de la Social Week.02 en línia (març-maig, 2021) La sessió Social Week.02 es va dur a terme en línia sobre el tema "Medi ambient i sostenibilitat" on els i les joves van treballar el concepte de medi ambient i sostenibilitat. Com a cloenda final de la sessió, els i les joves van presentar l'anàlisi de l'enquesta que van realitzar durant la sessió a partir del tema.


Inici del projecte Social Week.01 (juliol 2021) La Social Week.01 es va basar en el tema “Drets civils i conscienciació juvenil”. Sota aquest tema, els i les joves van treballar el concepte de Drets Humans i Responsabilitat. Aquesta va ser la primera sessió amb el grup juvenil del curs 2021/22.

Currículum desenvolupat per al projecte Social Week.01 (juliol de 2021) Amb l'inici del nou curs acadèmic al Nepal, es van revisar i desenvolupar els currículums de les classes de la Social Week. Es van introduir alguns canvis nous al currículum per assolir els objectius i els resultats desitjats. Es van seleccionar diferents temes per a diferents sessions; Drets civils i conscienciació juvenil (juliol-setembre); Solidaritat i recaptació de fons (octubre-desembre) i Drets de les dones (gener-març).

Cloenda de la Social Week.01 (setembre de 2021) La cloenda final de la sessió Social Week.01 va ser una obra de teatre basada en els Drets de LGBTQI+. L'acte va marcar el dia de la constitució del Nepal i l'obra es va representar en una de les llars d'infants el dia 25.

Taller de salut (octubre de 2021) Entre els i les joves de la Social Week es va realitzar un taller de salut basat en la higiene personal i els primers auxilis. També van rebre paquets d'higiene per garantir les pràctiques higièniques regulars.

Inici de la sessió Social Week.02 (novembre de 2021) La sessió Social Week.02 es va iniciar el 15 de novembre amb el tema “Solidaritat i recaptació de fons”. A partir del tema, els i les joves treballar els conceptes de solidaritat, recaptació de fons i gestió d'esdeveniments.

Tancament de la Social Week.02 (9K Marató Amics) (desembre de 2021) La 9K Marató d'Amics del Nepal va marcar l'esdeveniment final de la sessió de Social Week.02 amb motiu del dia de Nadal. Els i les joves van realitzar una marató interescolar de 9km amb més de 7 escoles de la comunitat local.

VISITES DE CAMP, INTERCANVI DE CONEIXEMENT I IMPLICACIÓ DE LA COMUNITAT

Organització d’una sessió de ponents convidats (febrer de 2021) Es va organitzar una sessió de ponents convidats per als joves durant la primera sessió del projecte Social Week. La sessió va ser dirigida pels dinamitzadors basant-se en la consciència i la responsabilitat dels i les joves. Durant la sessió, el jovent va treballar el concepte de transparència i responsabilitat.

Organització de l'esdeveniment del Dia Internacional de la Dona a Bhimphedi Balmandir i cloenda de la Setmana Social (març, 2021) Amb motiu del Dia Internacional de la Dona 2021, la joventut d'Amics del Nepal va representar una obra de teatre i un espectacle de dansa temàtica basat en la vida de les dones al Nepal més rural i l’empoderament de les dones.

Visita de camp al jardí botànic de Godawari (abril de 2021) Sis joves van ser portats al jardí botànic de Godavari com a visita de camp durant la sessió de la Setmana Social 02. A partir de la visita de camp, van poder aprendre sobre diferents plantes i ecologia.

Realitzada sessió de ponents convidats (agost de 2021) Es va realitzar una sessió de ponents convidats per als i les joves sobre el tema dels drets de la infància. Membres de BeArtsy Nepal van ser convidats com a ponents i van dirigir una sessió basada en els drets de les dones i la menstruació.

Visita de camp realitzada al teatre per veure l'obra "Ma" (setembre de 2021) Els i les joves van conèixer l'art teatral. A través d'aquesta exposició, van poder treballar l'art teatral per ajudar-los en la preparació de la seva obra de teatre sobre els drets de la infància.

Visita de camp del jovent al mercat de pagès d'Utpala, Boudha (desembre de 2021) Els i les joves van treballar el concepte de recaptació de fons i solidaritat amb la visita a un mercat de pagesos.

Resultats setmana social


 • Un total de 12 joves dels cursos 2020/21 i 2021/22 han rebut suport educatiu directe per completar el batxillerat en diferents instituts.

 • 2 joves van rebre un reemborsament d'estudis per donar suport a la seva educació secundària superior.

 • Sis joves del projecte Social Week van rebre classes d'anglès en línia per desenvolupar el seu nivell d'anglès.

 • Es va crear un marc curricular i activitats per a quatre projectes de la setmana social.

 • Un total de sis beneficiaris i benificiàries van rebre aprenentatge basat en projectes i als conceptes de drets i responsabilitats, drets de les dones, medi ambient i desenvolupament sostenible, gestió d'esdeveniments i recaptació de fons; i van poder realitzar enquestes i analitzar les seves conclusions.

 • S'ha treballat amb els alumnes el concepte de salut i higiene personal juntament amb idees bàsiques de primers auxilis. Paral·lelament, es van repartir paquets d'higiene entre el jovent.

PROJECTE Hora social

El projecte Social Hour (Hora Social) és la segona meitat del Programa Jove després de la Setmana Social en què els i les joves han de realitzar activitats de voluntariat durant el seu darrer curs de batxillerat. El projecte està dissenyat amb l'objectiu que les habilitats vitals transferibles desenvolupades el primer any s'apliquin en el segon any de voluntariat i cerca d'oportunitats de subsistència. En general, el projecte Social Hour pretén oferir un millor accés a oportunitats d'educació, salut i mitjans de vida de qualitat. El jovent també rebrà una revisió mèdica a finals d'any per garantir el seu benestar. S'organitzen diverses sessions de visites de camp on s'exposen a noves idees i s'implementa un pla d'assessorament professional oportú per animar-los per als seus objectius i ambicions futures. Reben una mentoria més pràctica en comparació amb la Social Week per permetre'ls la transició a estudis posteriors o a la vida laboral i a l'edat adulta. A més de tot això, treballen amb diferents plataformes i comunitats on representen obres de teatre sobre un dels reptes més importants a nivell mundial, és a dir, la gestió de residus. També realitzen diferents tallers amb escoles i comunitats locals de diverses parts del país.

Import del projecte: 1.060

objectius


 • Donar suport educatiu als i les joves i oportunitats de formació professional per tal de permetre la finalització d'una educació secundària superior de qualitat i millors oportunitats de subsistència.

 • Proporcionar assessorament professional i oportunitats de tutoria/pràctiques als i les joves per tal de permetre la creació de plans d'acció individuals per a la transició a més àrees d'estudi/subsistència.

 • Proporcionar accés a un mínim de dues organitzacions externes (200 hores de voluntariat en blocs) i oportunitats de participació comunitària per tal de permetre la mobilització juvenil per a l'intercanvi de coneixements, la conscienciació social i la participació.

Activitats clau

SUPORT A L’EDUCACIÓ

Sis joves van completar amb èxit el Projecte de Setmana Social i van continuar rebent suport per completar l’educació secundaria superior a classe 12 (juliol de 2021). Sis joves van passar a formar per de la segona fase del Programa de Joves després de completar amb èxit el Projecte de Setmana Social. També van rebre el suport per continuar estudiant a l’educació secundaria superior a diferents escoles.

Es van fer visites escolars per rebre informació sobre l’evolució dels i les joves i pagar les quotes universitàries (setembre de 2021). Es va fer una visita escolar a la Sann International College per rebre informació sobre l’evolució de l’educació dels beneficiaris i benificiàries. A més, es van pagar les quotes escolars en forma de beques per tal que puguin continuar en la seva educació d’estudis superiors.

Tres joves es van graduar en educació secundària superior (Nov, 2021). Tres joves del projecte d’Hores Socials es van graduar amb èxit en la seva educació secundària superior amb notes B+ a través del suport del Programa de Joves d’Amics del Nepal.

implementació

Informes d’avaluació de les Hores Socials (febrer de 2021). Tres joves del projecte Hores Socials van presentar els seus informes de Social Hour al febrer de 2021. Els informes consistien en les activitats que van realitzar i els aprenentatges del seu treball voluntari.

Realitzada la Clausura de l'Hora Social Joves 2020/21 (juny, 2021). Al juny es va realitzar la Clausura de l'Hores Socials 2020/21. Durant aquest any, tres joves van rebre 10 sessions d'orientació professional i van fer feina voluntària a diferents organitzacions.

Al projecte Hores Socials Joves 2021/22 es van començar les tutories (novembre de 2021). Els i les joves de les Hores Socials van començar a treballar en diferents organitzacions amb fins de lucre per rebre tutoria i experiències laborals reals.
visites de camps, participació organitzativa i comunitària

Desenvolupament i implementació de l'esdeveniment esportiu a Bhimphedi (març 2021). Els i les joves de les Hores Socials van desenvolupar i van dur a terme un esdeveniment esportiu de tres dies a la casa d’acolliment de Bhimphedi. El motiu principal de l'esdeveniment va estar dirigit al desenvolupament dels infants: físicament, mentalment i socialment. A més d'això, els i les joves de la casa d’acolliment de Bhimphedi també els permetia conèixer els i les joves de Katmandú i els projectes al Centre d'Activitats.

Contractes signats de nous joves de Hores Socials (agost de 2021). Es van signar els contractes d’Hores Socials amb cinc joves que van completar amb èxit el primer any del Programa d’Infants d’Amics del Nepal. Els contractes van permetre establir les seves funcions i responsabilitats durant el segon any del programa.

Hores de voluntariat iniciades en el marc del projecte d’Hores Socials (novembre de 2021). Els i les joves van començar a fer pràctiques a diferents organitzacions per al seu creixement. També van presentar les activitats clau, desafiaments i plans per al proper mes a través de l'informe d'hores de voluntariat mensual.

Resultats hora social

 • Un total de 2 beneficiaris van rebre suport de NPR. 10,000/- per ajudar-los a la seva educació secundària superior.

 • Sis beneficiaris i benificiàries van aconseguir arribar amb èxit al Projecte Hores Socials després de completar el primer any del Programa de Joves.

 • Un total de 6 beneficiaris i benificiàries van rebre sessions d’orientació professional i tutoria per al desenvolupament d’habilitats per a la vida sostenible.

 • Sis joves van rebre tutoria per preparar l'informe i reflexionar sobre la feina que han fet.

 • Un total de 3 joves del curs 2020/21 van aconseguir culminar la seva educació mitjana superior amb bones qualificacions.

 • 3 joves van aprendre a dissenyar i implementar un esdeveniment, i van desenvolupar habilitats bàsiques d’Organització i col·laboració per a la vida

PROJECTE horA de FORMACIÓ

Amb l'objectiu de desenvolupar els i les nostres joves perquè es converteixin en membres proactius de la societat plens de lideratge i responsabilitat social, també creiem que l'empoderament d'aquests i aquestes joves ha de provenir primer de la mateixa organització. Només si creiem en el potencial dels nostres joves perquè puguin tirar endavant la missió de l'organització, hi podem generar confiança i creença. Creiem que el projecte Hora de Formació mitjançant aquest model d'empoderament i propietat farà que l'organització sigui autosostenible.

L'Hora de Formació comprèn el desenvolupament de tot el personal i els interns per assolir la màxima eficiència, creixement personal i organitzacional. De fet, tot el personal, excepte la Directora de Programes de l'oficina de Katmandú, són beneficiaris i benificiàries actuals o anteriors d'Amics del Nepal que s'han inscrit i beneficiat dels seus Programes de Joves.

L'hora de Formació comprèn sessions setmanals de capacitació i tutoria d'una hora de durada, visites de camp i esdeveniments, assessorament individual i avaluacions de desenvolupament i processos. Els i les interns i el personal se sotmeten a desenvolupament professional i capacitació mentre compleixen les descripcions dels seus llocs de treball. El període dels i les interns normalment dura 12 mesos, després d'això poden inscriure's com a personal a temps parcial o complet segons el seu exercici, potencial i necessitats organitzacionals.

Import del projecte: 1.069

objectius

 • Proporcionar sessions contínues de capacitació i desenvolupament al personal d'Amics del Nepal, així com als i les interns del Programa de Joves per aconseguir la màxima eficiència per al creixement personal i el desenvolupament organitzacional.

 • Proporcionar una experiència laboral inicial completa als i les inteena a través de rols i responsabilitats adequats, monitoratge i avaluació consistents als objectius.

Activitats clau

implementació i documentació de l'hora de Formació

Hores de desenvolupament del personal realitzades (maig de 2021) Les sessions de desenvolupament del personal es van dur a terme seguint diferents temes com la pedagogia, la comptabilitat i el sistema tributari.

pràctiques dels i les internes

Excursió a Tare Bhir, Katmandú (gener de 2021) Es va fer senderisme a un turó proper (Tare bhir) amb tot el personal i els i les joves de la cas d’acolliment de Bhimphedi com una activitat recreativa, però també ajudant en la formació d'equips i la cooperació.

Noves internes del Programa Jove inscrit al Centre d'Activitats (gener-març de 2021) Dues joves (Safira i Sitasma) del projecte de la Setmana Social van començar les seves pràctiques a Amics del Nepal sota el Programa de Joves i el Programa d’Infants, respectivament. L'any de pràctiques dels interns per als i les joves té com a objectiu desenvolupar les seves habilitats personals i professionals juntament amb el desenvolupament sostenible d'habilitats per a la vida adulta.

Visita a la Galeria d'Art Siddhartha per a una exposició d'art (març de 2021) Es va realitzar una visita educativa a la Galeria d'Art Siddhartha per observar una exposició d'art per ajudar a comprendre les expressions artístiques de les dificultats del poble Terai i exposar el personal a nous entorns culturals.

Realització d’una visita de camp a Godawari (abril de 2021) Es va realitzar una visita al jardí botànic de Godawari entre el personal i els i les interns per explorar el medi ambient i aprendre sobre les plantes i la natura. Alhora, la visita de camp també va ajudar en la formació d'equips i la connexió.

Avaluació de Seguiment del personal i preparació de l'avaluació dels i les interns (gener-juny de 2021) Es va realitzar l’avaluació anual d’acompliment de 3 treballadors i treballadores i 4 interns d'Amics del Nepal per avaluar el seu desenvolupament personal, acompliment i el desenvolupament dins del programa.

Nous interns inscrits (Dawa i Aliza) (Nov-Dic, 2021) Dos nous joves van ser seleccionats per al lloc d’interns a Amics del Nepal per al desenvolupament de les seves habilitats tècniques i relacionades amb el treball, ajudant-los a través d'una experiència laboral real.

Resultats hora de formació

 • Un total de 6 beneficiaris i benificiàries van rebre més de 15 sessions de desenvolupament sobre intercanvi i facilitació per tal de desenvolupar habilitats de recerca i facilitació.

 • Dos interns van obtenir una extensió dels seus contractes per continuar el seu creixement i desenvolupar un pla de vida integral.

 • Dos nous interns van començar les seves pràctiques a Amics del Nepal per al desenvolupament individual i el creixement de l'organització.

 • 4 treballadors i treballadores van realitzar avaluacions d'acompliment per avaluar el seu creixement i desenvolupament organitzacional.

 • Millora de la creació de xarxes organitzatives a través de visites de camp.

testimonis

BENEFICIARIS DEL PROGRAMA DE JOVES

KAMAL DHAMI,
beneficiari de Y1 i Y2
Grau 11, Sann International College

"Namaste! El meu nom és Kamal Dhami. Estic estudiant Administració Hotelera a Sann International College al grau XI. Vaig arribar a Katmandú fa uns 4 mesos per unir-me al Programa de Joves d'Amics. I ara estic en el Projecte de Setmana Social que és part del Programa de Joves d'Amics.

Fa poc he completat la meva primera sessió del Projecte de la Setmana Social, que va ser la Setmana Social.01 basada en el tema "Drets de la Dona". La presentació final de la sessió de 7 setmanes de durada es va realitzar el 8 de març a la casa d’acolliment Bhimphedi Balmandir. Durant aquestes 7 setmanes, he après moltes coses. Puc dir amb orgull que tinc molta més confiança que abans, la qual cosa crec que és el resultat de realitzar l'obra de teatre. A més, aprenc sobre els drets humans, i per suposat, que cada dret ve amb la seva pròpia responsabilitat. No només puc treballar amb diferents persones en col·laboració, sinó que també puc prendre la iniciativa i organitzar esdeveniments. I el que és més important, puc parlar per expressar-me davant els altres.

"M’agradaria agraïr a Amics del Nepal per donar-me aquesta oportunitat. Espero aprendre més en els pròxims dies". (Març, 2021)
DAWA TAMANG,
beneficiaria de Y3
Grau 12, Sann International College

"L'aprenentatge és el procés de tenir èxit en la vida.

Soc en Dawa Tamang, estudiant de Ciències de la Computació al Grau XII a SANN International College. Amics m'ha donat suport tant a mi personalment com amb la meva educació des de l'escola primària. També, he pogut completar la meva educació secundària a l'Acadèmia Kumari (KEBS). Després d'això, em vaig unir al Projecte de Setmana Social d'Amics del Nepal sota el Programa de Joves. A través de la Setmana Social, vaig tenir moltes oportunitats per aprendre i millorar la meva parla anglesa, gramàtica, escriptura i escolta. De la mateixa manera, he après a fer enquestes i convertir-les en una presentació.

A Amics, he après a ser pacient i treballar en equip en tots els camps. He conegut el sentiment de lideratge, treball dur, ajudar-nos els uns als altres i tenir somnis i creure que puc aconseguir els meus somnis. Tenim una plataforma per mostrar el nostre talent i presentar el que hem après fins ara. Tota aquesta sessió em converteix en una persona millor i orientada al futur. Vaig estar-ho, ho estic i estaria agraïda a Amics Del Nepal per tota l'ajuda que m'ha brindat per convertir-me en una persona visionària". (Setembre, 2021)


RAMESH SYANGTAN,
beneficiari de Y2
Grau 11, Acadèmia KEBS

"El meu nom és Ramesh Syangtan. Tinc 19 anys. Actualment, estic estudiant Administració Hotelera en el grau XI a KEBS Academy. Soc de la casa d’acolliment de Bhimphedi Balmandir, Hetauda. Actualment visc a Maijubahal Katmandú. Després d'arribar a Katmandú, Amics del Nepal va recolzar la meva educació en el grau 11 i es va encarregar de les meves despeses de subsistència aquí a Katmandú.

Em vaig inscriure al Projecte de Setmana Social d'Amics del Nepal sota el Programa de Joves. Estic molt feliç de fer amics de diferents llocs. Des de la Social Week, vaig tenir l'oportunitat de millorar la meva parla anglesa, gramàtica i escriptura. A més, he après sobre drets cívics, rendició de comptes i diferents problemes socials. I el més important, aprenc a fer teatre. He aconseguit molta confiança en mi mateix. Desenvolupo les meves habilitats de comunicació, habilitats de presentació, habilitats de recerca, etc. Estic agraït a Amics del Nepal per donar-me l'oportunitat i ajudar-me a créixer i sempre apreciaré aquestes coses". (Octubre, 2021)

REPTES I SUGGERIMENTS

Alguns dels desafiaments que hem fet front al Programa de Joves durant el 2021 han estat: no poder obtenir el nombre objectiu de joves en el Projecte de Setmana Social, trobar organitzacions i mentors per als beneficiaris i benificiàries de l'Hora Social Y3 per dur a terme l'hora de voluntariat, i la dificultat per realitzar sessions de Setmana Social segons el pla a causa de la pandèmia i el confinament imposat.

Per al pròxim any acadèmic, Amics planejarà contactar als i les possibles joves amb molta antelació per al projecte de la Setmana Social. Durant l'any també s'ha iniciat una sòlida xarxa de contactes amb diferents escoles governamentals, la qual cosa recolzarà els nostres objectius. De la mateixa manera, el Programa de Joves també haurà de millorar la creació de xarxes amb diferents organitzacions per a possibles oportunitats de tutoria i interns per als joves. També es planificarà l'organització d'un programa de comiat adequat per als joves d'Y3. El nou esquema Amics Grant s'ha iniciat com una estratègia per cobrir aquestes bretxes en el programa.

PLANS PEL 2022

 • Portar els i les joves de la Casa d’Acolliment de Bhimphedi a Katmandú a temps i administrar el seu allotjament, signar contractes del programa i recolzar-los en la seva transició.

 • Seleccionar el nombre requerit de nous i noves estudiants per al projecte de la Setmana Social (mínim 10 estudiants) de les escoles governamentals i cases d’acolliment per a l'any acadèmic 2022/23.

 • Crear i signar el nou Conveni de Participació d'Amics del Centre d'Activitats i les Clàusules del Projecte amb les i els beneficiaris i benificiàries del Programa de de Joves de la Setmana Social.

 • Crear un pla de treball anual prèviament per a totes les actualitzacions d'informació i horaris de classes.

 • Tenir llest el pla d'estudis general i les classes per als projectes de la Setmana Social i l'Hora Social abans de l'inici del proper any acadèmic.

 • Tenir preparades estratègies alternatives de comunicació i implementació en cas de confinament i imposicions similars a les dels darrers anys.

 • Permetre una millor organització i documentació oportuna dels projectes.

 • Permetre que les dades dels beneficiaris i benificiàries del Programa de Joves s'actualitzin de forma regular a través de la gestió del portfoli d'Amics.

 • Crear un marc sòlid de monitoratge i avaluació a través de la gestió del portfoli d' Amics.

 • Distribuir materials d'ajuda COVID-19 a les famílies del Programa de Joves quan sigui necessari.

 • Implementar totes les activitats del Programa de Joves en la data prevista segons l'establert en el pla de treball anual.

 • Augmentar la visibilitat, la creació de xarxes i les activitats de col·laboració amb les escoles i organitzacions locals a través d'esdeveniments comunitaris de la Setmana Social i activitats de tutoria i interns de l'Hora Social.

Programa de dones

projecte d'alfabetització de dones

Women Literacy Project és un dels projectes del programa de dones. El projecte pretén desenvolupar les habilitats bàsiques d'alfabetització de les dones per fer-les autosuficients per trobar, comprendre i utilitzar la informació bàsica necessària per millorar la seva vida diària. A més, el projecte desenvolupa una forta consciència i capacitat per mantenir una bona salut emocional i física de les dones per a elles mateixes i les seves famílies. A més, el projecte també té previst implementar formació en mitjans de vida mitjançant la col·laboració en un futur proper.

Després de la pandèmia de la COVID-19 i el confinament del 2021, el Projecte d'alfabetització de dones va estar tancat durant mig any. Tanmateix, lentament després que el bloqueig s'aixequés i la situació comencés a normalitzar-se, Amics del Nepal va reprendre el Projecte d'alfabetització de les dones amb 14 dones participants a Katmandú. Les classes es van iniciar entre les mares dels beneficiaris i benificiàries i dones de la comunitat local. Aquestes dones són noves aprenents que no tenen cap formació en alfabetització. Les classes es realitzen durant dues hores cada dissabte per tal de desenvolupar les habilitats de lectura i escriptura de les dones en nepalí. A més, el projecte també té previst implementar el Projecte d'alfabetització de les dones a Bhimphedi, Makwanpur el 2022.

Import del projecte: 1.421

Aquest programa és possible gràcies al suport de totes les i els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores:


objectius • Desenvolupar materials i recursos educatius per al desenvolupament de l'aula d'alfabetització.

 • Desenvolupar habilitats de lectura i escriptura de la llengua nepalí (nivell bàsic) entre 15 dones.

 • Introduir conceptes bàsics de la llengua anglesa a 15 dones.

 • Desenvolupar habilitats numèriques en llengua nepalí (nivell bàsic) entre 15 dones.

 • Desenvolupar habilitats de resolució de problemes mitjançant el treball en grup i les tasques autogestionades.

 • Ampliar els seus horitzons i ajudar a explorar nous llocs mitjançant visites de camp.

 • Realitzar almenys dos tallers de salut al Centre d'Activitats per a 15 dones.

 • Conèixer l'abast i les possibilitats de col·laboració amb OBC/autoritats locals fora de Katmandú per a la implementació del WLP.

 • Realitzar activitats de recaptació de fons i formació per al projecte.

ACTIVITATS clau

 • Proposta d'alfabetització de dones enviada a l'oficina de Bhimphedi Ward (novembre de 2021) La proposta de WLP Bhimphedi que es va iniciar durant el mes d'agost finalment es va preparar i es va enviar a Bhimphedi Ward. La proposta consistia en un resum d'un any de planificació i activitats amb pressupost. El lloc proposat per al WLP Bhimphedi era Simaltar.

 • Taller de salut i higiene realitzat (desembre de 2021) L'11 de desembre de 2021 es va realitzar un taller de salut sobre salut i higiene entre els participants del WLP i les famílies dels beneficiaris i benificiàries del programa infantil. Els participants també van rebre alguns paquets d'higiene personal.

 • Llibre d'alfabetització de dones revisat (gener de 2021) La creació de recursos i materials educatius per a les classes va ser una de les activitats clau del Projecte d'alfabetització de les dones. Durant el mes de gener es va revisar el tercer esborrany del llibre d'alfabetització de les dones. La revisió dels llibres va proporcionar una idea per redissenyar els llibres amb exercicis addicionals que complementaran encara més el llibre.

 • Es va dur a terme un debat de grup a Katmandú per veure les possibilitats de dur a terme sessions de WLP amb 10 mares de beneficiaris/àries al Centre d'activitats (març de 2021) El 27 de març de 2021, es va celebrar un debat de grup entre les mares dels beneficiaris i benificiàries del programa infantil. Van assistir al debat 10 mares. El FGD es va dur a terme per generar una discussió per determinar el seu nivell d'interès en l'alfabetització i trobar maneres de facilitar-los l'accés al projecte.

 • Reunió general realitzada amb dones que participen en el projecte d'alfabetització (setembre de 2021) El 18 de setembre de 2021 es va fer una reunió general entre 14 participants del WLP per conèixer el seu progrés amb el llibre de nivell 1. A través d'aquestes reunions, també es va apropar als participants per unir-se a les classes de WLP un cop a la setmana cada dissabte per tal de millorar les seves habilitats d'alfabetització. A més d'això, les dones també van sol·licitar revisar el llibre de nivell 1 del WLP.

 • S'han iniciat les classes de revisió de WLP amb llibre de nivell 1 al Centre d'activitats cada dissabte (set-octubre de 2021) Després de la reunió general, les classes de WLP es van iniciar físicament al Centre d'activitats. Les classes eren de dues hores cada dissabte. A partir del 25 de setembre de 2021, les classes de WLP van començar físicament al Centre d'Activitats durant dues hores cada dissabte.

 • Es va crear un llibre de nivell 2 de WLP per a la classe d'alfabetització i es va distribuir el llibre de nivell 2 de WLP (octubre-nov. 2021) A partir del mes d'octubre es va iniciar la preparació d'un llibre de segon nivell. El 20 de novembre de 2021 es va distribuir el segon nivell del llibre WLP entre les 14 dones participants. En el llibre de segon nivell, els alumnes seran capaços de desenvolupar fonètica nepalesa bàsica, paraules i frases senzilles. A part d'això, també hi ha exercicis artístics i visuals addicionals que complementen i fan que l'aprenentatge sigui més interessant.

SORTIDES

 • Quatre membres del personal (Bhimphedi Children Home) van desenvolupar les seves habilitats bàsiques de lectura, escriptura i aritmètica en nepalí.

 • Realització d'un vídeo introductori general del Projecte d'alfabetització de dones per a beneficiaris i benificiàries i agents externs.

 • 6 dones (Dones beneficiaries del Programa Infantil) inscrites en el projecte d'alfabetització.

 • S'ha rebut informació bàsica de 10 mares de beneficiaris i benificiàries que van assistir a FGD.

 • Va rebre 10 mares de beneficiaris i benificiàries per matricular-se al projecte d'alfabetització.

 • S'han rebut 4 dones interessades addicionals per matricular-se al projecte d'alfabetització.

 • 14 dones van rebre llibres de pràctiques nepalís bàsics que es van inscriure al projecte d'alfabetització.

 • Inscripció de 14 dones per al projecte d'alfabetització.

 • Implantació de classes de WLP al Centre d'Activitats.

 • Desenvolupament del llibre WLP nivell 2.

 • Es va preparar la proposta de WLP Bhimphedi.

 • Les dones van ampliar els seus coneixements en salut i higiene mitjançant tallers de neteja i higiene.

 • Iniciació del projecte d'alfabetització de les dones a Bhimphedi.

testimonis

BENEFICIARIES DEL PROGRAMA DE DONES

ANJANA BUDHATHOKIParticipant del WLP, Katmandú

" Hola. Sóc l'Anjana Budhathoki. He rebut un llibre d'alfabets nepalís d'Amics del Nepal per començar les classes d'alfabetització. Estic molt contenta i agraïda per aquesta oportunitat d'ensenyar-nos i d'aprendre a través d'aquest llibre. No m'ha semblat gaire difícil aprendre amb aquest llibre. Em sento bé i estic aprenent alguna cosa. També vaig aprendre a identificar, llegir i escriure unes quantes lletres. Em sentiria bé d'aprendre encara més sempre que el meu temps em permeti. Tinc moltes ganes de poder llegir i escriure i ser alfabetitzada participant en el programa d'alfabetització”. (30 de juny de 2021)

RASHMI TAMANGParticipant del WLP, Katmandú

"Em dic Rashmi Tamang. Visc a Kumarigal. La meva filla forma part del Programa Infantil Amics. Ara, també formo part del Projecte d'alfabetització de dones Amics i em sento molt feliç de participar-hi.

No he pogut llegir des de petita, així que em costa una mica reconèixer les lletres i agafar un bolígraf. Després d'aconseguir aquest llibre en nepalès, els nens i nenes de casa també m'ajuden a aprendre i llegir.

Tinc moltes ganes de llegir i escriure en nepalès .” (28 de setembre de 2021)

MINA LAMICHHANEParticipant del WLP, Katmandú

"Em dic Mina Lamichhane.

Visc a Boudha. Estic molt contenta de participar en el Programa d'alfabetització de les dones que dirigeix ​​Amics del Nepal.

Després de llegir el primer nivell del llibre WLP, vaig aprendre a llegir i escriure una mica.

Ara estem al segon nivell del llibre que ofereix oportunitats per aprendre més i espero tenir la mateixa oportunitat en el futur també". (25 de desembre de 2021)

REPTES I SUGGERIMENTS

Alguns dels reptes que es van enfrontar van ser durant la preparació dels vídeos WLP, que va trigar més del previst, ja que no hi havia una planificació adequada. A més, apropar-se a les dones per unir-se a les classes d'alfabetització va ser un procés força difícil i llarg. De la mateixa manera, dissenyar el llibre de pràctiques WLP va trigar més del previst. Una vegada que les classes de WLP estaven a punt per implementar-se durant el confinament, les classes virtuals amb dones no van ser possibles a causa de la manca de dispositius i d'alfabetització digital. Després del confinament, fer classes de WLP físicament a l'etapa inicial va ser molt difícil, ja que la majoria de les dones participants estaven ocupades amb la seva feina.

Algunes coses a considerar per avançar cap al proper any podrien ser millorar la planificació adequada i la comunicació amb el personal del projecte, especialment tenir a punt la història, els conceptes principals i els objectius del vídeo abans de la filmació i la producció. També cal dur a terme tallers i programes de conscienciació a nivell comunitari sobre la importància de ser alfabetitzats, ja que ens hem trobat amb algunes dificultats durant la inscripció de nous candidats. De la mateixa manera, s'ha de fer una planificació adequada mitjançant l'establiment d'objectius, esquemes i continguts específics mentre es dissenya el llibre. També s'ha de posar més èmfasi en la implementació física de les classes i alhora proporcionar a les dones idees generals sobre l'ús de les plataformes de xarxes socials per a una millor comunicació i coordinació en cas que tornin a produir-se futurs confinaments.

PLANS PEL 2022

 • Fer un seguiment de les dones per conèixer el seu progrés i els reptes que s'enfronten amb el llibre de pràctiques WLP.

 • Planificar i dur a terme classes virtuals relacionades amb l'atenció sanitària, la nutrició i l'alimentació i l'agricultura per al personal femení de Bhimphedi per tal de millorar els seus coneixements existents.

 • Realitzar classes virtuals per a Katmandú en cas de futurs confinaments.

 • Trobar i col·laborar amb organitzacions externes que treballin per l'elevació de les dones.

 • Redissenyar llibres anteriors del Programa d'alfabetització de dones (WLP) amb exercicis millorats.

 • Iniciar formació sobre mitjans de subsistència per a les classes d'alfabetització de les dones.

 • Col·laborar en l'organització de tallers de salut a Bhimphedi.

 • Establir reunions setmanals amb el professor de WLP Bhimphedi per a la preparació de la classe i la planificació de la implementació.

 • Organitzar una excursió anual per a les dones participants de Katmandú.

Namuna Bari

Namuna Bari és un dels projectes d’Amics del Nepal que s’emmarca dins del Programa Dones. El projecte es va iniciar el setembre de 2017 amb una implantació real en el territori a partir del febrer de 2019 al centre d’acolliment Bhimphedi Children’s Home.

El projecte es va iniciar amb la finalitat principal d’ajudar els nens i nenes de la casa d’acollida a ser més sostenibles aprofitant els recursos de l’hort i per proporcionar una dieta més equilibrada als nens i als habitants locals. El projecte té com a objectius alternatius implicar i empoderar les dones de la llar d’infants i de la comunitat local per aprendre, desenvolupar i aplicar les habilitats agrícoles per tal d’introduir una millor subsistència alimentària en la comunitat rural. El projecte també pretén ser un centre de recursos i aprenentatge on la gent pugui intercanviar i ampliar els seus coneixements agrícoles.

Namuna Bari pretén ser un lloc on experimentar i provar tècniques noves incorporant alternatives sostenibles i noves tecnologies de cultiu.

Import del projecte: 4.560

objectius


 • Augmentar el rendiment agrícola de la casa d’acolliment per tal d’aportar una dieta nutricional, reduir el cost dels vegetals en un 50% i promoure l’autosuficiència entre el personal del centre, els infants i els i les joves.

 • Introduir nous cultius, establir millors conreus i provar tècniques innovadores d’agricultura ecològica utilitzant recursos locals per millorar el sistema agrícola de la comunitat de Bhimphedi.

 • Crear i publicar materials i recursos de qualitat per desenvolupar la capacitat local i donar suport a la implementació de projectes mitjançant membres de la comunitat.

 • Proporcionar formació i tallers de qualitat entre la comunitat local de Bhimphedi mitjançant la col·laboració amb cooperatives locals, organitzacions comunitàries i altres autoritats governamentals rellevants.

 • Actuar com a centre de coneixement i recursos agrícoles per a la comunitat local.

ACTIVITATS clau

S’han organitzat diversos tallers per als infants, joves i personal de la casa d’acolliment:

 • Un taller bàsic sobre les diverses fases pels planters

 • Un taller bàsic sobre la importància de consumir verdures verdes

 • Un taller educatiu d’introducció als probiòtics

 • Un taller educatiu sobre l’alimentació saludable

 • Un taller sobre la importància de la gestió dels residus, i l’ús de l’orgànic per a fer-ne compost

En Kush, coordinador del projecte, després d’acabar el curs anterior la formació professional en veterinària, aquest curs ha completat el primer curs de la diplomatura de ciències animals (veterinària), a més d’assistir a diverses formacions d’agricultura i fer visites a centres d’interès acompanyat per altres membres de l’equip de Namuna Bari.

S’han realitzat de forma continuada classes d’alfabetització per a les treballadores de la casa d’acolliment. Un nivell bàsic de lectura i escriptura és molt important per a poder seguir instruccions escrites, o fer llistes de materials i compra i fer anotacions; tant en la tasca en l’hort com en la resta de tasques i en la seva vida en general.

S’han instal·lat tres cobertes, un per a tomàquets i dos per als planter, s’ha passat de 48 a 72 arbres fruiters, s’ha instal·lat una valla per a separar l’hort de la casa d’acolliment i s’ha adquirit nou material com la màquina de llaurar.

S’han recol·lectat 908 kg de verdures de l’hort, produit uns 50 kg de bolets i s’han collit uns 1560 kg de fruites.

CASES D'ACOLLIment

L’any 1995 Amics del Nepal va col·laborar per primera vegada, finançant la construcció de l’edifici, amb una casa d’acolliment, Amor Children's Home, situada a l’extrem oest del districte de Kanchanpur, al Nepal.

Des d’aleshores, l’organització ha estat treballant per tal de millorar la qualitat de vida dels nens i nenes a les cases d’acollida en diversos districtes del Nepal.

Ha donat suport en diversos camps a les cases d’acolliment de; Siphal Children’s Home al districte de Katmandú, Patan Children’s Home al districte de Lalitpur, Bhimphedi Balmandir al districte de Makwanpur, i Purwanchal Bal Ashram al districte de Morang.

Durant els seus primers anys de col·laboració, Amics del Nepal va donar ajuda econòmica i va realitzar revisions mèdiques periòdiques a les cases d’acollida.

Tot i això, al llarg dels anys, el suport d’Amics del Nepal s’ha estès en la millora dels centres d’acollida i sobretot a proporcionar millors oportunitats per a una educació de qualitat. A més, l’associació treballa conjuntament amb organitzacions locals, ONGs i autoritats governamentals per tal de facilitar un benestar òptim i garantir els drets dels nens i nenes per donar-los unes condicions de vida dignes.

Per conèixer més detalls de les cases d'acollida cliqueu aquí.

Aquest programa és possible gràcies al suport de totes les sòcies i els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores:

objectius


Aquest Programa té quatre objectius principals:

 • Donar accés als infants a una educació bàsica i secundària de qualitat fins a grau 10 (16 i 17 anys).

 • Garantir un entorn amorós i afectuós, així com garantir revisions de salut regulars i una dieta nutricional equilibrada.

 • Desenvolupar habilitats bàsiques i fomentar l'aprenentatge dels infants a través de la realització d’esdeveniments educatius i artístics.

 • Fomentar la conscienciació i desenvolupar i mantenir hàbits quotidians per a una vida sana i higiènica, mitjançant la realització de tallers de salut i esdeveniments esportius.

BHIMPHEDI CHILDREN'S HOME Import del projecte: 39.887

La casa d’acolliment Bhimphedi Children’s Home, també coneguda com a Bhimphedi Balmandir, és propietat del Nepal Children Organisation. Va ser fundada l’any 2001 i ha estat gestionada per Amics del Nepal des de 2007. A Bhimphedi Balmandir actualment hi ha 28 infants (una mitja de 30 infants per any), tot i que té una capacitat màxima per 45 persones.

El recinte disposa d’uns 9.000 metres quadrats; 500 metres quadrats construïts, 5.000 metres quadrats d’hort i un jardí d’uns 1.000 metres quadrats on els nens i nenes poden jugar i gaudir del suau clima de la regió. Un equip de set persones i el suport continu de voluntaris han tingut cura del benestar dels infants durant tots aquests anys. A més, des del Programa Children’s Home s’han fet grans esforços per trobar les famílies dels infants, garantir l’establiment d’una relació entre ells i, si és possible, un retrobament.

Malauradament, després de 14 anys gestionant el centre, i 20 anys treballant-hi, Amics del Nepal va deixar la gestió de la casa, el passat 31 de desembre de 2021, per desavinences amb l’entitat propietària del centre, la Nepal Children’s Organisation (NCO).

La relació amb la NCO mai ha estat fàcil ni transparent, i malgrat els esforços d’Amics del Nepal per optimitzar els recursos i millorar la comunicació amb l’equip de la NCO, la confiança entre ambdues organitzacions es va fer insostenible. Els principals esculls per l’acord van ser el fet que la NCO no ens permetria tenir presència al centre, contacte directe amb el personal del centre ni participar de la presa de decisions. Aquesta nova situació ens impedia assegurar una bona gestió del centre i tenir un control sobre les despeses i d’un bon ús dels diners que enviem.

Des d’Amics del Nepal mantindrem el contacte amb el personal del centre i acollirem en el Projecte Jove als i les joves quan surten de la casa d’acollida als 16 anys, per acompanyar-los/les en aquesta difícil transició cap a la vida adulta.

PURWANCHAL ASHRAM Import del projecte: 12.500

La casa d’acolliment a Biratnagar, també coneguda com Purwanchal Bal Sewa Ashram, és una casa d’acolliment situada a Biratnagar.

Anteriorment anomenada Gograha Bazaar, Biratnagar és una ciutat localitzada al sud-est del Nepal, al districte de Morang.

És la segona ciutat més gran del Nepal, després de Katmandú, amb una població d’aproximadament 250.000 habitants i al voltant de mig milió més que viuen als afores.

Biratnagar és una ciutat comercial i de negocis, també molt important per ser el centre neuràlgic de la indústria del país.

Té un gran nombre d’empreses que exporten noodles, galetes i tèxtils a la resta del país i l’Índia, frontera de la qual es troba a pocs quilòmetres de distància.

La casa acull al voltant d’uns 50 nois i noies d’entre 1 i 21 anys i s’hi desenvolupa un programa de formació per a joves i altres comunitats de persones amb necessitats diverses.

A banda del suport econòmic i de formació, Amics del Nepal també proporciona voluntariat educatiu i tallers de salut pels nens i nenes dues vegades l’any.

La delegació d’Amics del Nepal a Girona col·labora amb el programa donant suport amb el menjar, formació i despeses mèdiques.

SANO KOKHANA - PATAN Import del projecte: 14.480

La casa d’acolliment Sano Khokana, també coneguda com a Patan Children’s Home, està situada a una zona molt tranquil·la als afores de Lalitpur (Patan), a l’àrea metropolitana de Katmandú. Actualment hi ha 55 nadons, nenes i nens d’entre 0 i 23 anys. El recinte disposa d’una gran casa on hi ha habilitada una zona on es té cura dels nadons i la resta de la casa és on viuen la resta d’infants, joves i personal. La casa disposa d’un jardí on els nens i nenes poden jugar i gaudir de l’entorn i el suau clima de la regió. Un equip de 11 persones i el suport continu de voluntaris tenen cura del benestar dels nadons i infants. A través de la casa d’acolliment, Amics del Nepal lluita per assolir els objectius d’educació i salut plantejats vetllant, així, per la completa supervisió i gestió de les cases d’acollida. L’associació també treballa per la cooperació amb projectes comunitaris per millorar les condicions de vida dels habitants i promoure un desenvolupament sostenible i la igualtat d’oportunitats dels membres de la comunitat.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


El projecte CASA D’ACOLLIDA SANO KHOKANA (Patan Children’s Home) engloba 4 línies de treball:

Programa d’alimentació i nutrició: Tots els infants i joves que viuen a la casa d’acollida, així com el personal que hi treballa tenen accés a 3 àpats al dia. Per altra banda, tots els bebès tenen garantits tots els àpats necessaris al llarg del dia amb llet de fórmula, que varia segons l’edat del bebè i les necessitats nutritives de cada edat. Tots els nadons tenen les necessitats nutritives cobertes durant els 3 primers anys de vida, que són els que els marcarà la resta de la seva vida.

Salut i esports: S'engloba una partida de despeses mèdiques per als infants i nadons. Aquestes engloben revisions anuals per a tots ells, així com qualsevol despesa derivada d’una emergència mèdica. Als nadons se’ls fa un seguiment mèdic exhaustiu durant els 3 primers anys de vida. El metge ve a la casa d’acollida per fer un seguiment conjunt a tots els nadons.

Sempre que hi ha una emergència mèdica d’algun treballador/a o d’algun familiar d’aquest treballador/a, se’ls ajuda econòmicament, donat que són igual de beneficiaris/àries els treballadors/es de la casa d’acollida, com els nadons, infants i joves. Dins d’aquest programa també s’engloben totes les activitats que duen a terme de forma regular els voluntaris del Projecte Jove d’Amics del Nepal.

Durant els seus primers anys de col·laboració, Amics del Nepal va donar ajuda econòmica i va realitzar revisions i campanyes de salut periòdiques a les cases d’acollida. Tot i això, al llarg dels anys, el suport d’Amics del Nepal s’ha estès en la millora dels centres d’acolliment i sobretot a proporcionar millors oportunitats per a una educació de qualitat. A més a més, l’associació treballa conjuntament amb organitzacions locals, ONG’s i autoritats governamentals per tal de facilitar un benestar òptim i garantir els drets dels nens i nenes donant-los unes condicions de vida dignes.

Els nens i nenes que entren a viure a la casa d’acolliment són nens i nenes rescatats per la policia nepalesa del carrer, de situació d’abandonament o de risc d’exclusió social. Tots ells són orfes o en una situació d’exclusió social. La gran majoria de nadons són bebès de noies que han estat agredides sexualment o bebès que van perdre als pares als terratrèmols del 2015. Després de ser rescatats per la policia, aquests nens i nenes queden sota la tutela de l’ONG Children’s Home i els nadons, nenes i noies passen a viure a la casa Sano Khokana, mentre que els nens i nois passen a viure a Amor Children’s Home.

Quan la policia sol·licita a Children’s Home la incorporació de nous nadons i infants a la casa d’acollida, el criteri principal utilitzat és l’espai que hi ha al centre, donat que la casa té una capacitat limitada. A diferència de les altres cases d’acollida, com pot ser Amor Children’s Home, l’edat dels nens i nenes no es té en compte, donat que si són bebès recent nascuts, la casa d’acollida disposa de personal especialitzat en la cura dels bebès i hi ha les instal·lacions adients per tenir cura de recent nascuts.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Entre aquestes activitats en destaquen els esdeveniments esportius on es realitzen campionats amb l’objectiu d’incentivar els infants i joves en l’esport i en el seu creixement personal, o formacions específiques del camp de la salut i la higiene com el rentat adequat de mans i dents i la seva importància, o formacions per a les nenes i noies sobre el cicle menstrual on tenen l’oportunitat de resoldre tots els dubtes d’aquest tema tant tabú en moltes regions del Nepal. Per últim, cada setmana ve diverses vegades una professora de Yoga a la casa d’acollida i fan classe tots els beneficiaris/àries, infants i personal.

Programa de vestimenta i higiene personal: hi ha contractades 3 persones encarregades de la neteja, una específicament per rentar tota la roba dels infants, especialment els bebès. El fet de tenir 10 bebès a la casa i que tots ells utilitzin bolquers de roba, implica haver de netejar una gran quantitat de roba al dia. Mantenir una bona higiene a la casa d’acollida és fonamental per un entorn saludable. Hi ha especial cura en tota la zona habilitada pels bebès. En un clima tropical, com és el cas del Nepal, és molt habitual que la sarna o d’altres paràsits o àcars visquin als matalassos o coixins. Si no es van renovant periòdicament els infants es lleven amb úlceres difícils de curar que podrien convertir-se en malalties.

Programa educatiu: Gràcies a aquest programa tots els infants tenen dret a l’educació anant a l’escola privada de la localitat de Patan. Tanmateix, es realitzen accions a la comunitat per millorar conjuntament la qualitat de l’educació pública de la ciutat.


AMOR CHIDREN'S HOME Import del projecte: 7.020

Amor Children Home està situada a la ciutat de Mahendranagar, la novena ciutat del Nepal, a l’extrem occidental del país. Es troba a tan sols 5 km de la frontera amb l'Índia i és la porta d’entrada al Shuklaphanta National Park.

La casa d’acolliment es un centre privat construït l’any 1996 i ampliat entre l’any 2001 i 2002 gràcies a les donacions particulars dels socis i sòcies d’Amics del Nepal.

Children Home (CH), l’organització que gestiona Amor Children Home, va ser establerta a Katmandú el 1989 amb l’objectiu de proporcionar una casa i educació als infants del carrer.

L’any 1999, l’entitat Children’s Home va aixecar el centre Amor CH a Mahendranagar amb la idea, encara vigent, que fos un centre únicament per nois, mentre que les noies es van quedar a Patan Children’s Home, a la Vall de Katmandú.

Avui en dia el centre de Mahendranagar acull 35 nens, la majoria d’ells orfes o de famílies amb molts pocs recursos econòmics. Tots els infants estan escolaritzats al Florida International Boarding School, que és a la vora del centre.

Amics del Nepal ha estat col·laborant amb les despeses del centre des de la seva fundació, incidint en la millora de les infraestructures i enviant regularment voluntaris per tal d’oferir programes d’educació i salut.

Aquest és el projecte en el qual Amics del Nepal fa més anys que col·labora.

ESDEVENIMENTS A LES CASES D'ACOLLIMENT

El projecte “Children’s Home Events” (esdeveniments a les cases d’acollida) es va crear per promoure el desenvolupament de diverses habilitats crítiques per a la vida dels infants, mitjançant l'aprenentatge vivencial i l'educació artística en quatre de les organitzacions associades a Children's Home: Bhimphedi Children Home, a Bhimphedi; Purwanchal Children Home, a Biratnagar; Children’s Home, a Patan; i Amor Children Home, a Mahendranagar. Aquests esdeveniments també serveixen per mantenir i enfortir relacions sòlides entre Amics del Nepal i les seves organitzacions associades.

ACTIVITATS

Dia Internacional de la dona, Patan Children’s Home (Març 2021)

El 20 de març de 2021, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i com a cloenda d’Amics Experiential Learning, alumnes del projecte Amics Experiential Learning i joves del projecte Social Week van organitzar un acte per a 50 persones, incloent infants, noies i dones del personal de Patan Children’s Home. L’objectiu principal de l’activitat era la sensibilització de les nenes i dones sobre els seus drets fonamentals i responsabilitats.

Esdeveniment Educatiu i Artístic, Patan Children’s Home (Setembre 2021)

Amics del Nepal va dur a terme un acte d'educació artística durant el setembre, on els i les joves del projecte Social Week van representar una obra de teatre basada en l'experiència de persones LGBTQI+ i vinculant-les amb els drets humans. Així mateix, els integrants del projecte d'aprenentatge experimental van col·laborar amb els i les joves interpretant diversos balls i gags d'humor per entretenir la canalla, commemorant el Dia de la Infància i el Dia de la Constitució.


Esdeveniment Esportiu a Bhimphedi, Bhimphedi Children’s Home (Març 2021)

Del 6 al 8 de març de 2021, membres del Projecte Jove d’Amics, amb el suport del personal de Bhimphedi, van organitzar el Campionat d'Esports d'Amics del Nepal a la casa d’acollida de Bhimphedi amb l’objectiu de fomentar i afavorir l'esport entre els infants. Gràcies a aquest esdeveniment, es va celebrar una competició entre els equips de Bhimphedi i Katmandú. La canalla va poder explorar el seu interès per diferents disciplines esportives i desenvolupar habilitats clau per a la seva vida.

Dia Internacional de la dona, Bhimphedi Children's Home (Març 2021)

En motiu del Dia Internacional de la Dona, es va representar una obra de teatre a la casa d’acollida de Bhimphedi amb l’objectiu principal de mostrar i reivindicar els drets fonamentals de les dones. Així doncs, el 8 de març tots els infants van gaudir de l'obra i de la cançó “Resham Firiri” que van cantar les didis.

Esdeveniment esportiu a Biratnagar, Biratnagar Children Home (Març 2021)

L'11 de març de 2021, els i les joves d'Amics del Nepal van anar a Purwanchal Bal Sewa Ashram (Biratnagar) per realitzar un esdeveniment esportiu. La finalitat d’aquest esdeveniment esportiu era motivar als infants en les activitats esportives, així com promoure el desenvolupament físic i emocional. L'acte es va dur a terme amb una trentena de nens i nenes de diferents franges d'edat. Aquest esdeveniment s’havia de realitzar dues vegades a l’any, però a causa de la pandèmia i el confinament nacional va ser impossible realitzar la segona edició.

A causa de la pandèmia de la COVID-19 i el confinament, els esdeveniments d'Amics del Nepal a Amor Children’s Home a Mahendranagar l'any 2021 no es van poder realitzar.

testimonis

BENEFICIARIS/ÀRIES DE LES CASES D'ACOLLIMENT

SISIR RAJ,
beneficiari de Y2
Curs de formació hostelera CTEVTPurwanchal Bal Sewa Ashram, Biratnagar

“Namaste! El meu nom és Sisir. Sóc una de les persones que viu a Purwanchal Bal Sewa Ashram des de fa 16 anys i actualment estic cursant el CTEVT, certificat en formació hotelera pel Saswat College, Biratnagar, amb el suport d’Ashram. Vaig ser una de les persones afortunades de l’Ashram en poder anar a Katmandú per realitzar el curs After SEE al centre d’activitats l’any 2019.

Estic molt content de viure a l’Ashram i desenvolupar-me com una persona responsable de mi mateixa i dels companys més petits, així com tenir cura del lloc on visc. Al mateix temps, estic treballant de cambrer a un dels hotels prestigiosos de Biratnagar, tasca que m’ajuda a desenvolupar les meves habilitats.

Estic molt content de ser un membre de la família de l’Ashram i sempre els estaré agraït per estar al meu costat tot aquest temps i espero rebre el seu amor incondicional.”

DIPTI LAMICHHANE,Estudiant d'infermeriaBlueBird College, Patan Children's Home, Khokana

“Sóc Dipti Lamichhan. Recentment m’he incorporat a primer d’infermeria PCL. Des de que tenia 5 anys he estat a la casa d’acollida de Patan, on se m'han proporcionat totes les instal·lacions imprescindibles per a una vida millor. Mai no m'he sentit sense sostre ni sola. M'han donat tot l'amor i el suport, així com he après a tenir cura dels nadons i els companys més petits, respectar els grans, cuinar, netejar, gestionar el dia a dia i mantenir relacions interpersonals. L'organització mai ha posat cap restricció a cap infant pel que fa als seus interessos i desenvolupament professional. A més, es realitzen diferents sessions d'assessorament per ajudar-nos a triar la millor opció per al nostre futur. Els membres de la casa d’acollida es poden matricular a diverses facultats com ara infermeria, gestió hotelera, higiene dental, banca i assegurances i treball social. A més, a la casa es realitzen diverses activitats com dansa, ioga, art i jocs per a nens, tot plegat per tal de desenvolupar el nostre lideratge, autoestima i responsabilitat per poder adaptar-nos a qualsevol tipus d'entorn al qual ens haurem d'enfrontar.

Pel que fa a la meva experiència amb els tallers i activitats realitzades per Amics del Nepal, m'ha ajudat en diversos aspectes. Els tallers ens han aportat coneixements sobre la nostra higiene i la gestió bàsica dels primers auxilis. Les activitats i els jocs han permès augmentar la nostra confiança”.

YAGYA RAJ UPADHAYA,
beneficiari de Y2
Estudiant de grau 12Amor Children's Home, Mahendranagar

“Hola!

El meu nom és Yagyaraj Upadhyaya. Sóc estudiant de grau 12 i un dels beneficiaris de la casa d’acollida d’Amor des de fa 13 anys.

Si parlem dels dies just abans de la COVID-19, van ser molt meravellosos. Ens ho vam passar molt bé amb les persones voluntàries i els i les joves d'Amics del Nepal. Sempre ens han motivat, ens han ensenyat noves habilitats i han augmentat la nostra felicitat. Acostumaven a dur a terme competicions de jocs interiors i exteriors. Els i les voluntàries també van ser molt amables i servicials. Sempre trobo a faltar aquests dies i desitjo que Déu acabi amb aquesta pandèmia i ens torni els nostres dies.

Espero que els propers dies vinguin amb noves activitats. M'agradaria molt que organitzessin activitats relacionades amb el currículum, ja que això ajuda a augmentar l’interès dels infants per l’estudi i incrementa el nostre coneixement.”

REPTES I SUGGERIMENTS

Alguns dels desafiaments que hem fet front al Programa de Joves durant el 2021 han estat: no poder obtenir el nombre objectiu de joves en el Projecte de Setmana Social, trobar organitzacions i mentors per als beneficiaris i benificiàries de l'Hora Social Y3 per dur a terme l'hora de voluntariat, i la dificultat per realitzar sessions de Setmana Social segons el pla a causa de la pandèmia i el confinament imposat.

Per al pròxim any acadèmic, Amics planejarà contactar als i les possibles joves amb molta antelació per al projecte de la Setmana Social. Durant l'any també s'ha iniciat una sòlida xarxa de contactes amb diferents escoles governamentals, la qual cosa recolzarà els nostres objectius. De la mateixa manera, el Programa de Joves també haurà de millorar la creació de xarxes amb diferents organitzacions per a possibles oportunitats de tutoria i interns per als joves. També es planificarà l'organització d'un programa de comiat adequat per als joves d'Y3. El nou esquema Amics Grant s'ha iniciat com una estratègia per cobrir aquestes bretxes en el programa.

l'ASSOCIACIÓ


JUNTA DIRECTIVA

Presidenta: Mireia Crosa

Vice-president: Jordi Giral

Secretari: Enric Recoder

Tresorer: Ramon Coderch

Vocals: Daniel Roig, Anna Brunet, Cristina Morales, Patricia Morales, Marina Viñas, Judith Manzanal, Manisha Gurung.

EQUIP TÈCNIC A BARCELONA

Comptabilitat i base de dades:
Judith Manzanal, Ramon Coderch, Jordi Martínez, Anna Carreras i Daniel Roig.

Comunicació i xarxes socials:
Mireia Crosa i Anna Carreras

Dinamització:
Marina Viñas, Manisha Gurung, Mireia Masó i Maria Eugènia Aleix.

Patrocinis i ajuts:
Jordi Giral, Mireia Crosa i Cristina Morales

Administració i legal:
Daniel Roig, Judith Manzanal i Enric Recoder

Coordinació de programes:
Daniel Roig, Anna Brunet, Patricia Morales (Programa de salut) i Karl Janke (Biratnagar)

Voluntariat:
Patricia Morales, Jordi Martínez i Anna Brunet

EQUIP TÈCNIC AL NEPAL

Centre d’activitats:

Kavita Gurung (Directora general)
Pramod Giri (Coordinador de finances i programa d’infants)
Rohit Gurung (Coordinador del programa de joves)
Ashmita Adhikari (Coordinadora del programa de dones)
Kush Rawal (Coordinador del programa Namuna Bari)
Sarada Chitrakar (Responsable de cuina i neteja)
Rojan Thing (Informàtica i creació de material audiovisual)
Aliza B.K (Suport del programa d’infants i d’administració)
Dawa Tamang (Assistent del programa de joves)

Casa d’acollida de Bhimphedi:

Surendra Sapkota: (Director del centre)
Raj Sapkota (Assistent del director)
Maya Chhetri (cuinera)
Beli Waiba
Santamaya Yonjan (cuidadores)
Purnamaya Dong (Cuidadora de l’hort)
Binita Poudel (Professora de primària)

DADES ECONÒMIQUES 2020

El passat 30 de juny es va celebrar l’assemblea annual de l’Associació Amics del Nepal, en la que el tresorer, Ramon Coderch, va presentar els ingressos i despeses del l’exercici 2020, així com el balanç de situació del mateix.

El resultat de l’exercici va donar un saldo positiu de +7.580€.

Tot i aquest balanç positiu, la reducció dels ingressos va ser considerable degut, principalment, als efectes produïts per la pandèmia de la COVID-19.

L’actiu de l’associació és de 97.621,20€, amb patrimoni net de 86.791,38€ i un passiu corrent de 17.343,66€.

A la mateixa assemblea es va aprovar el pressupost per al 2021.

El pressupost s’ha fet tenint en compte que els ingressos, respecte al 2020, seguiran a la baixa de manera considerable mantenint la tònica dels últims anys en el que es refereix a la disminució de socis i Amics. De tota manera s’augmenta l’ingrés per entitats públiques i privades i la despesa en els projectes al Nepal. Així, el pressupost queda de la següent manera:

· Total despeses 2021: 121.600,00€

· Total ingressos 2021: 124.950,00€

· Resultat exercici: -3.350,00€

El pressupost va quedar aprovat per unanimitat.

Podeu seguir l’estat de comptes detallat al següent link: Dades econòmiques

INGRESSOS 2020

Amics: 76.977,48€

Don. entitats/fundacions: 15.568,00€

Donacions privades: 13.868,44€

Regals solidaris/festes/loteria,calendaris, dinars solidaris: 11.314,36€

TOTAL INGRESSOS: 117.728,28€

DESPESES 2020

Gestió i administració: 14.048,28€

Salaris barcelona:
0,00€

Arrendament:
4.248,06€

Assessoria fiscal:
230,99€

Assegurances:
246,09€

Serveis bancaris:
1.590,20€

TOTAL DESPESES:


Telèfon:
684,61€

Altres serveis (actes/material calendaris/oficina/impremta):
5.420,42€

Servidor i intranet:
1.461,85€

Altres impostos:
166,06€

Programes i projectes Nepal: 114.645,21€

Previsió transf. projectes (2020): -18.545,21€


110.148,28€

COMPARATIVA EXERCICIS ECONÒMICS 2019 I 2020

Ens tornem a veure?

JORDI GIRAL - VICE-PRESIDENT D'AMICS DEL NEPAL

Quan ens començàvem a refer de l’emergència sanitària de la COVID-19 i miràvem el futur amb esperança renovada ens hem trobat amb noves grans problemàtiques a nivell europeu i mundial que ens retornen a una realitat dura i complicada. Guerres, desigualtats, intolerància, problemes de subministraments, crisis energètica i alimentaria, inflació desbocada... A nivell europeu no estem gens acostumats a parlar en aquests termes però no hem d’oblidar que aquests termes són massa habituals en moltes altres regions del món. És per aquest motiu que la cooperació internacional és més important que mai, que els nostres problemes no ens impedeixin ajudar a totes les altres persones, societats i cultures que tenen problemes més arrelats, profunds i permanents que els nostres.

Després d’aquests 2 últims anys complicats Amics del Nepal vol plantejar el pròxim any amb esperança i positivitat. Serà l’any en que recuperarem la nostra activitat presencial completa a Catalunya, com ja hem anat fent poc a poc en els últims mesos. Esperem anar-vos retrobant en els sopars solidaris, concerts, trobades de socis i sòcies i actes diversos que organitzarem en els pròxims 12 mesos. Tornar a recuperar el contacte presencial amb vosaltres ens ajudarà a seguir lluitant amb força renovada per ajudar al Nepal i als sectors més desafavorits de la seva població: la infància, la joventut i les dones.

A nivell d’equip de treball estem reorganitzant-nos per trobar nous voluntaris i voluntàries així com noves formes de finançament de les activitats que fa l’entitat al Nepal. Volem donar a conèixer molt millor la feina que fem i volem arribar a més gent. Esperem que noteu millores en la comunicació en el pròxim any!

Durant aquests pròxims 12 mesos també recuperarem la presència del voluntariat al Nepal. Després de 2 anys de no poder anar-hi, l’objectiu és poc a poc anar recuperant l’activitat dels voluntariat al Nepal. La feina dels voluntaris i voluntàries al Nepal sempre ha estat cabdal per l’associació i pels beneficiaris i beneficiàries, de manera que és un objectiu prioritari recuperar-la.


Per últim, la tasca més important de totes, la feina que fa l’equip al Nepal. L’equip de nepalesos i nepaleses de l’associació ha respost de forma extraordinària a totes les problemàtiques dels últims 2 anys. Tenen la nostra total i absoluta confiança. Ho han donat tot per ajudar en tot el possible als beneficiaris i beneficiàries en temps molt complicats. No en podem estar més satisfets, ens traiem el barret. I estem convençuts que durant els pròxims mesos seguiran treballant i deixant-se la pell perquè els beneficiaris i beneficiàries de l’associació tinguin les màximes oportunitats i la millor vida possible. Des de Catalunya fem tot el possible per ajudar-los, però ells i elles són el cor i els pulmons de l’entitat i són qui fa possible que els infants, joves i dones beneficiaries d’Amics del Nepal tinguin un futur amb una vida més digna per endavant. Des d’aquí, el nostre més profund reconeixement i admiració!

Noves estratègies per a l'educació i la sostenibilitat

"Mai no hauríem estimat tant la terra si no hi haguéssim viscut la infantesa... Quant val aquesta dolça monotonia on tot es coneix i s'estima perquè es coneix?"

George Eliot, The Mill on the Floss.

Quan arribem al final d'un any més a Amics del Nepal (AN), entenem com de crucial és que els primers anys dels nostres fills i filles estiguin millor configurats, i com l'educació, la seva única eina eficaç, sobreviu. Amb això vull dir com d'important és que tots els grups d'alumnes, especialment els grups d'infants i joves desfavorits, tinguin accés a l'educació superior quan així ho desitgin. Treballant amb els nostres beneficiaris i benificiàries de 6è a 12è grau durant els darrers tres anys, sota els nostres nous marcs de programes, s'han après moltes lliçons. Així, basant-nos en les avaluacions i revisions dels nostres programes, hem establert una nova estratègia per a la implementació de programes infantils i juvenils a través del nostre nou pla de subvencions. Aquesta estratègia, que en endavant denominarem Beca Amics, serà la base sobre la qual funcionaran tots els nostres programes infantils i juvenils, l'objectiu principal dels quals és garantir l'accés i la continuïtat d'una educació de qualitat entre els nostres beneficiaris i benificiàries.

A Amics del Nepal creiem que cada nen no només mereix una educació formal bàsica, sinó que també ha de tenir accés a tots els mitjans i recursos possibles per garantir la seva educació superior i el seu creixement personal. La Beca Amics és una estratègia que pretén imaginar algun dia aquesta realitat. És una iniciativa de desenvolupament i suport educatiu d'AN per beneficiaris i benificiàries seleccionats que estudien de 6è a 10è grau a les escoles governamentals, i pels estudis superiors. Es distribueix entre el Programa Infantil (6-10 grau) i el Programa Jove (estudis superiors), i els primers 7 anys s'implanten al Centre d'Activitats d'AN a Katmandú. Els beneficiaris de la Beca Amics reben diferents ajuts educatius, econòmics i d'altres tipus per tal de promoure el seu desenvolupament educatiu i sanitari, així com el seu desenvolupament personal. Aquest suport i els serveis oferts es basen en els termes i condicions de l'acord.

A dia d’avui, el Centre d'activitats de Katmandú està gestionat gairebé íntegrament per un personal format per beneficiaris anteriors i actuals d'AN. Com que el 100% dels beneficiaris i benificiàries dels programes d’AN pertanyen a col·lectius desfavorits, aquest enfocament d'integrar-los a la força de treball d'AN s’ha mostrat molt beneficiós com a eina per iniciar la seva vida laboral mitjançant la provisió de la seva primera oportunitat, augmentant en conseqüència el capital social del grup. Aquesta transició de beneficiari a treballador i col·laborador d'AN ha estat possible sobretot gràcies a les contínues tutories i xerrades sobre desenvolupament personal que s'ofereixen. Per tant, la mentoria efectiva també és una estratègia crucial que perfeccionarem l'any que ve, doncs l’impacte que té en el beneficiari es pot notar en els resultats del programa.

Finalment, cal combinar i transformar l'educació per adaptar-la als nous temps. Els darrers dos anys s’han vist canvis sense precedents i han estat difícils a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’aprenentatge en línia i híbrid va augmentar a nivell mundial.

Aquest canvi brusc cap a l'aprenentatge digital, especialment entre les comunitats desafavorides que s'enfronten a una gran bretxa digital, ha deixat molts infants i joves enrere a nivell educatiu. Per tant, cal entendre la capacitat d’adaptació de cada estudiant a aquestes noves formes d'aprenentatge per tal d'identificar els nombrosos reptes que comporta l'adopció d'aquestes estratègies a l’hora de d’afrontar un procés educatiu més eficaç, personalitzat i col·laboratiu per al desenvolupament dels nostres alumnes, així com la seva sostenibilitat.

Per acabar, m'agradaria donar les gràcies a tots els nostres col·laboradors, simpatitzants i amics del Nepal per ser una part important i increïble d'aquest viatge cap al desenvolupament i el canvi per a millor.

Sincerament,Kavita Gurung

Directora del programa Amics del Nepal - Katmandú

Mother once taught me, that one plus one

Could add up to so much more.

That just like the butterflies’ effect

Kindness here finds a way,

Of resounding through borders and boundaries elsewhere.


26 years since that the seed had been planted.

And after a few upheavals, some dormant weathers

And many a calm and beautiful seasons,

We stand here today under the expansive tree of a family i.e. Amics del Nepal.


Amics has persevered, sustained, and continues to grow today

Through our thriving Activity Centre in Kathmandu, & through the support

It receives from its Barcelona team.


And as we design new plans for the coming year,

For our children, youth & women programs,

We are thankful to all our supporters across the globe

For their solidarity & their humanity

In making this a reality so we can say –

Amics truly is a friend of Nepal.


My name Kavita, in English translates to poetry,

& I think it is only befitting that in a special event like today’s

I should close with something almost like a poem – a haiku.

This is for Cristina –

ON KINDNESS

You plant two seeds deep.

Ain't no mountain high enough,

Thousand flowers bloom