SPMA Muzieklessen in Apeldoorn

In 1993 werd de SPMA (Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn) opgericht door een drietal bevlogen muziekdocenten: Bert van Jaarsveld, Ineke van Jaarsveld-Kevelam en Loes Hartjes. Inmiddels is de groep uitgebreid tot bijna 40 bevoegde muziekdocenten.

14 april viert de SPMA haar 25e verjaardag in Orpheus. Natuurlijk draait alles om muziek, met o.a. een concert. Er zijn audities geweest waaruit een aantal talentvolle leerlingen is gekozen dat mag optreden in Orpheus.

Aansluitend houdt Professor Erik Scherder een auteurslezing over muziek en het brein, afgewisseld met intermezzi door SPMA docenten.

Het programma

's Ochtends tussen 10:00 en 11:00 uur is er een open podium en zijn er gratis workshops waar je voor kunt aanmelden: "Muziek op Schoot" voor kinderen van 0-4 jaar o.l.v. Lidia Olsthoorn, "Heksensoep", muzikaal verhaal met ritmes (4-6 jaar) en "Blikvoer", ritmeworkshop (7-9 jaar) o.l.v. Frank Heerze.

Aansluitend "Beleef het orkest met het Apeldoorns Jeugdorkest o.l.v. Rob Kaptein.

Tijdens de lunch kunt u genieten van live muziek van de Italiaanse componist Einaudi, uitgevoerd door SPMA docenten.

Tussen 13:00 en 14:00 uur is er weer een open podium.

Vanaf 14:00 uur zal dan het leerlingenconcert beginnen met een zeer gevarieerd programma; na de pauze komt Prof. Scherder vertellen over zijn boek "Singing in the brain", afgewisseld met live muziek door SPMA docenten.

Gratis workshops

Muziek op Schoot - voor peuters en kleuters van 12 maanden tot 4 jaar o.l.v. Lidia Olsthoorn

"Heksensoep", muzikaal verhaal met ritmes (4-6 jaar) en "Blikvoer", ritmeworkshop (7-9 jaar) o.l.v. Frank Heerze.

Apeldoorns Jeugdorkest

11:30 - 12:15 "Beleef het Apeldoorns Jeugdorkest" Je mag in het orkest zitten, ziet de dirigent, hoort alle instrumenten om je heen. Meedoen kan ook, neem je instrument mee en schuif aan!

Lezing professor Scherder

Voor de lezing van professor Erik Scherder kun je je hier aanmelden. Kaarten á €10,= per persoon kun je online bestellen via onze webshop. Klik hiernaast om naar de webshop te gaan en om online kaarten te bestellen voor de lezing van Erik Scherder op 14 april in Orheus Apeldoorn.

De lezing wordt voorafgegaan door het leerlingenconcert.