MuDita


Over ons

MuDita is een nieuwe Gentse dansschool die het plezier van de dansers voorop zet.

We share happiness in dance.

Mudita (n.) The pleasure of finding joy in the happiness and success of others.

MuDita staat voor plaatsvervangende vreugde, of het geluk vinden in andermans geluk. Laat dat nu net de filosofie zijn die wij binnen dit nieuwe dansverhaal naar voren willen brengen. Onze lesgevers streven ernaar om de leden een maximum aan plezier en geluk bij te brengen in dans. Deze drijfveer en boodschap verwachten we bij ons hele team.

Onze docenten

Shauni Wauters

Shauni, 25 jaar, begon met dansen op vierjarige leeftijd. Op haar 15de begon ze met les geven bij de lokale dansschool van Buggenhout. Hier vond ze haar passie voor moderne dans en jazz door in het showteam mee te dansen. Gaandeweg deed ze hier heel wat ervaring op en ontwikkelde ze haar eigen stijl.

Sinds 2015 geeft Shauni les bij verschillende dansscholen in en rond het Gentse. Wat een hobby was, is uitgegroeid naar haar grootste passie en beroep. De stijlen (Girly) Jazz, Modern, Hedendaagse dans, Clipdance en High Heels zijn voor haar niet onbekend. Twee jaar geleden besloot ze zich weer te engageren in de competitiewereld en startte haar eigen wedstrijdteams "Meraki", die podiumplaatsen behaalden op het VK en BK. Zelf is ze ook nog uitvoerend danseres in het team Just10 van Dansschool D.I.O.P., waarmee ze heel wat dansprojecten mag uitvoeren.

Emoties en inleving vormen voor Shauni de basis van dans en maken het verschil tussen een sporter en een artiest.

Shauni zal de les Modern/hedendaags 16+ geven, alsook is ze bestuurslid van dansschool MuDita. Ze kijkt er heel hard naar uit haar eigen dansverhaal te kunnen schrijven binnen deze nieuwe school.

Isabelle Van Deuren

Isabelle zette haar eerste balletpasjes op achtjarige leeftijd en was meteen gebeten door de dansmicrobe. Twee jaar later startte zij met jazz. Hoewel jazz de rode draad bleef in haar dansleven volgde zij ook lessen in diverse andere stijlen zoals Lindy Hop, Streetdance, Tap en Latin. Zij danste mee in een aantal musicals, en behaalde het diploma dansdocente aan de VTS. Ze geeft ondertussen al vele jaren les in diverse stijlen. Daarnaast begeleidt zij ook het wedstrijdteam "Meraki". Haar kids werden Vlaams en Belgisch Kampioen.

Isabelle werkt als vaste lesgever bij verschillende dansscholen en als freelance medewerker voor Sport Vlaanderen , Danssport Vlaanderen en Sportwerk Vlaanderen. Ze volgt regelmatig bijscholingen en stages in binnen- en buitenland. Naast techniek en dansante vaardigheden wil Isabelle vooral dansplezier en passie doorgeven aan haar leerlingen mét aandacht voor de individuele mogelijkheden en ontwikkeling van iedere deelnemer.

Isabelle zal de lessen mini's en kiddo's geven op woensdag namiddag. Ze kijkt er enorm naar uit om de kleinsten haar passie voor dans door te geven.

Evy Stroef

Evy is 26 jaar en gebeten door de sportmicrobe. Ze behaalde haar master in de LO & Bewegingswetenschappen en is nu vastberaden af te studeren als kinesist. Haar passie voor dans kwam echter veel eerder, ze zette haar eerste dansstappen op 8 jaar. Dans is voor haar steeds een grote uitlaatklep geweest waarbij ze haar gevoelens kon uiten. Daarnaast staat fun steeds bovenaan haar lijst. Verder wil ze haar dansers op een correcte manier trainen en progressie helpen maken, dit vanuit haar wetenschappelijk onderbouwde achtergrond.

Ook Evy was jaren geëngageerd in het wedstrijdcircuit. Ze is ook verantwoordelijk voor het wedstrijdteam "Meraki", wat ze vol overgave doet. Haar oeverloze enthousiasme, passie en professionele aanpak maken van Evy een zeer goede lesgeefster.

Evy zal de groepen Fusion 16+ en Urban 16+ op donderdag voor haar rekening nemen. Ook Juniors Fusion en Youngsters Fusion op zaterdag zullen door haar gegeven worden.

Emma Allemeersch

Emma is 18 jaar en studente Orthopedagogie. Als 6-jarige begon ze met dansen, sindsdien nooit meer gedacht aan stoppen. Als kind volgde ze vooral de stijl clipdance, maar later volgde ook hip hop, modern en high heels. In haar danslessen vindt Emma het belangrijk dat haar kindjes zich volledig kunnen uitleven. Inspanning is belangrijk, maar plezier mag ook zeker niet ontbreken. Op een speelse manier leert ze de eerste danspassen aan. Emma geeft dit jaar les aan de mini’s en kiddo’s. Ze kijkt ernaar uit om haar kindjes een onvergetelijk jaar te bezorgen!

Mane Nguyen

Mane is 17 jaar oud en een echte energiebom. Voor haar jonge leeftijd heeft ze al heel wat danservaring. Ze danste mee in heel wat Hip Hop Crews waaronder Final FX en Savage Clan. Bij hen deed ze heel wat wedstrijdervaring op, waaronder World OF Dance. Ze scoorden al vaker zeer mooie plaatsen binnen het wedstrijdcircuit.

Mane haar kenmerk is echt energie en kracht, wat heel mooi uitkomt in de stijlen hip hop (girly en ghetto). Toch heeft ze ook haar klassieke achtergrond. Deze haalde ze uit haar dansopleiding KSO.

Binnen MuDita zal ze de groepen Juniors Urban en Youngsters Urban de kneepjes van het vak leren.

Jasmine Haegeman

Jasmine kan onmogelijk stilzitten. Toen ze tien jaar was, ontdekte ze dat dansen de ideale uitlaatklep is. Ze deed haar eerste danspassen bij 2B Funky in Maldegem, en enkele jaren later kwam ze bij dansschool S-pression in Eeklo terecht. Daar danste ze bij verschillende showteams (compagnie showdance, streetdance en disco). Ze nam deel aan verschillende competities (o.a. wedstrijden van Danspunt en vroegere Dansliga), en deed optredens zoals Humo’s Pop Poll en Pennenzakkenrock.

Bij S-pression kreeg ze ook de smaak te pakken om zelf dansles te geven. Na al die jaren is Jasmine haar passie voor dans nog steeds niet weg te krijgen. Tegenwoordig is ze vooral bezig met jazz en moderne dans. Maar ook ballet, streetdance, disco, pilates en yoga kunnen haar nog steeds op de dansvloer krijgen.

Jasmine zal binnen MuDita de les Adults Jazz geven op woensdag avond. Show here some jazzhands!