Dissortadament, comuniquem que després de 33 anys de dedicació professional, hem decidit donar per finalitzada la nostra activitat assistencial.

Mots tancarà a finals d’octubre del 2020.

Per aquest motiu, ja no atenem noves peticions de tractament.

Per a consultes puntuals, elaboració d’informes o facturació, us preguem que en escriviu al mail: motslogopedia@gmail.com i us respondrem el més aviat possible.

Els professionals que hem treballat durant aquests trenta-tres anys a Mots (Marina, Gabriel, Mercè, Laura, Marta, Teresa, Santos, Isabel, M. José, Alba, Sara, Maria, Lucía i Josep M.) us volem agrair la confiança que ens heu atorgat.

GRÀCIES!!!!

Mots, equip de psicologia i logopèdia va iniciar les seves activitats al novembre de 1987. Moltes persones ens han confiat els seus problemes i dificultats. Sense interrupció i adaptant-nos en cada moment a la realitat canviant, hem ofert la nostra actuació professional.

El llenguatge i la comunicació son dues eines imprescindibles per a les persones. Els infants i joves, per créixer i socialitzar-se, necessiten dominar la comunicació. L’accés a la cultura el fem pel llenguatge. Si un nen té dificultats de comprensió del que se li explica, li costarà aprendre.

El llenguatge i la parla s’aprenen en els primers anys de vida i la majoria dels infants l’aprenen sense dificultats. Hi ha alguns nens i nenes que els hi costa... i que el seu progrés acadèmic i personal pot veure’s alentit.

A final de P3, els nens ja s’han adaptat a l’escola i hem d’esperar que parlin amb normalitat. Potser hi ha alguns sons que no es produeixen correctament, però l’infant es fa entendre i no hi ha d’haver errades en l’estructura lingüística.

En general, la parla d’un nen de cinc anys ha de ser correcta. Així, si cap a meitat de curs de P5, hi ha sons que no es pronuncien bé o que es confonen, cal fer una consulta al logopeda.

L’escola introdueix als infants en el difícil món del llenguatge escrit. La majoria assoleixen els objectius amb èxit. Però, per diferents motius, hi ha alumnes que tenen retards o fins i tot greus trastorns. En aquests casos cal un ajut especialitzat.

La música i el cant són dos llenguatges que molts nens i nenes aprenen a l’escola o fora d’ella. Alguns alumnes tenen dificultats per cantar afinadament o es queden afònics amb facilitat. Cal demanar consell a un especialista mèdic i si es creu convenient posar-se en mans d’un logopeda especialitzat.

La salut bucal és una de les preocupacions de les famílies dels nens en edat de creixement. Molts nois i noies han de portar aparellatge ortodòntic. L’origen d’alguns dels problemes de la dentició és funcional i cal modificar certs hàbits per facilitar l’èxit de la ortodòncia. El logopeda és l’especialista.

La veu per als mestres és una de les seves eines de treball. L’abús i el mal ús de la veu generen patologies orgàniques i malestar en el docent. La col•laboració entre metge foniatra i logopeda permet l’abordatge eficaç d’aquestes afeccions.

El benestar de les persones és un dret reconegut i no es pot limitar als aspectes físics o vitals. Les relacions entre persones i el benestar interior també són drets als que no podem renunciar. No sempre les persones viuen feliçment les seves relacions i sovint és necessari demanar ajuda per trobar models i formes de convivència.

Les famílies, les parelles i d’altres organitzacions humanes són espais de conflicte i conciliació. Aquests conflictes es manifesten en les pròpies relacions o en les accions quotidianes. Les crisis de parella, els malentesos entre familiars, els conflictes entre pares i fills es poden millorar des del diàleg terapèutic.

A vegades, ens costa fer allò que d’altres fan sense esforç. Dormir, menjar, aprendre, estar quiets i atents, oblidar, estimar-se... poden ser reptes impossibles. Cal demanar ajuda.

La psicologia pot ajudar-nos si ens disposem a revisar la pròpia història i a entendre les nostres dificultats. Amb una atenció personalitzada i especialitzada les podem superar.