Motorolie 5w30

Motorolie 5w30

Motorolie 5w30

Motorolie 5w30 word vooral gebruikt als smeermiddel in motorvoertuigen. Motorolie moet je verversen en controleren, waardoor je auto langer meegaat én minder vaak op onderhoud of reparaties hoeft.

In dit artikel leggen we uit wat motorolie 5w30 precies doet, wat het betekent als deze niet goed werkt, en waarom het belangrijk is om regelmatig te verversen en te controleren of de olie nog wel goed werkt.

Motorolie is de olie die wordt gebruikt om een motor te laten draaien. Motorolie 5w30 is de olie voor moderne motoren, specifiek gemaakt voor benzine- en dieselmotoren met een maximale temperatuur van 230 graden Celsius. Je hebt ook andere soorten motorolies zoals 5w40, 0w20 en 0w30.

Motorolie 5W30 wordt het meeste gebruikt door automobilisten in het noorden van de wereld omdat deze motorolie zeer goed bestand is tegen de toenemende koude temperaturen in Europa, Noord-Amerika en Rusland.

Als je motorolie te lang zonder verversen laat staan, kan het eindigen in korrels en dus je motor beschadigen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig je olie te controleren. Ook moet het oliepeil regelmatig worden bekeken met de peilstok die in een motor zit.

Het controleren van de motorolie doe je door het smeeroliepeil te meten. Als dat onder de waarschuwingsgrens zit, is je motorolie aan vervanging toe! Let op: hoe langer je dus wacht om nieuwe motorolie in te doen, hoe meer schade je motor kan oplopen.Over Motorolie 5w30

Motorolie 5w30