MOSTRA DE YOUTUBERS

2018

QUÉ ÉS LA MOSTRA DE YOUTUBERS CIUTADANS I COMPROMESOS?

Acicom és una organització inquieta i atenta a les últimes tendències del món àudiovisual i el marqueting social. La Mostra de Youtubers naix com a l'acompanyant del nostre Festival de Cinema Ciutadà i Compromés. Youtube s'ha convertit en la plataforma més emblemàtica de creació àudiovisual per a tota una generació que ha creat un format concret: el format youtuber. A través del format es vehicula tant pur entreteniment com a causes socials. És ahí on sempre es troba ACICOM; quan la comunicació es posa al servici del pensament crític i de les causes justes.

QUAN ÉS LA MOSTRA DE YOUTUBERS D'ACICOM?

La Mostra se celebra els dies 12,13,14 i 15 de Desembre en la Ciutat de València

COM EM PUC APUNTAR? Les inscripcions es poden fer en www.inscripcionsacicom.info

QUINA ÉS LA PROGRAMACIÓ:

DIA 12 de Desembre: Diàlegs Youtubers. Hora: 12 hores. Lloc: Saló de Graus de la Universitat de Comunicació.

Parlarem del format youtuber, de la seua gramàtica visual, de la relació entre mitjà i missatge, del periodisme informatiu i youtube, de l'aprenentatge youtuber, del món amb pantalles individuals, del ritme narratiu i la hiperestimulació, de les xarxes socials i el fanatisme d'autoconfirmació. Si vols participar com a ponent t'has d'inscriure prèviament en www.inscripcionsacicom.info.

DIA 13 DE DESEMBRE. Booktubers i Teachtubers en valencià. HORA: 19 HORES. LLOC: CENTRE OCTUBRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA.

Parlarem amb Marta de "La prestatgeria de Marta") com a booktuber sobre el món de la literatura i youtube. Quina és la relació entre lectura i pantalles? És el paradigma oral de youtube un enemic de la escriptura? Com es pot aprofitar youtube per relacionar-se amb les persones que et lligen? Pot ser youtube un espai per a la reflexió? Es pot viure de ser booktuber? Com és el format? Té normes d'estructura? Quina és la relació entre les llengües en youtube? Són els followers diferents en booktube?

Després parlarem amb Teresa del canal "Patapum, pampam" una professora de música youtuber que usa el seu canal amb diferents finalitats entre elles les seues classes. Ajuda youtube a educar? La tecnologia és un obstacle per a la concentració? Hem d'usar tecnologia a l'aula? Com i on s'apren a usar la tecnologia? El vídeo pot ser una ferramenta per fer deures? Quina influència té youtube sobre el concepte d'avorriment? Estem ensenyant el que necessitaran d'ací una dècada? Quina influència té ser youtuber sobre el funcionament de la classe? Es guanya autoritat? Es perd? Es guanya proximitat? Es perd respecte? Com són les relacions amb els pares i mares quan compartixes continguts a youtube de manera oberta?

DIA 14 DE DESEMBRE. Youtubers i divulgació científica. HORA: 19 HORES. LLOC: CENTRE OCTUBRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA.

El dijous parlem amb Rocío de "La Gata de Schrödinger" i Francesc de "Pakozoico". Amb els dos parlarem de la relació entre ciència i youtube. Pot ser una eixida professional? Com es fa ciència i raó en un espai d'entreteniment i emoció? Són els dinosaures un tema massa específic per tindre un canal? És tota la ciència un espai massa ample per tindre un canal? Quin és el públic que mira este tipus de vídeos? Com es comporta? On els mira? Com se seleccionen els temes? Quins ingressos es poden tindre? Com es generen eixos ingressos? Pot haver censura en la divulgació científica a través de youtube? Busquem en youtube la confirmació de les nostres creences prèvies? Com fem per educar els nostres xiquets i xiquetes per mirar continguts fets per adults sense cap filtre ni en l'elaboració ni en el consum? Es pot fer publicitat en un vídeo de divulgació científica?

DIA 15 DE DESEMBRE. MOSTRA I PREMIS YOUTUBERS ACICOM. HORA: 12 HORES. LLOC: CENTRE OCTUBRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA.

Dissabte de matí fem la Mostra Oberta i donarem els premis seleccionats pel jurat. Si vols inscriure el teu canal per a participar pots fer-ho en www.inscripcionsacicom.info. Tindràs a la teua disposició l'escenari de la sala d'actes de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània durant uns minuts per presentar el teu canal i parlar amb el públic assistent. Si vols que la gent conega el teu canal i et conega a tu vine eixe dia i ens coneixem.


CAMPANYA DE PROMOCIÓ DELS YOUTUBERS EN VALENCIÀ

Vine a la Mostra de Youtubers

Lluc et convida a fer-te Youtuber en valencià

LES ENTREVISTES D'ACICOM A YOUTUBERS

la gata de schrödinger

La Gata de Schrödinger (Canal de Divulgació Científica) és el canal de Rocio Vidal, una canstellonera que volia unir les sues dos passions: la comunicaicó i la ciència. Va estudiar comunicació a la UJI i després va fer un master en comunicació cientìfica. A mitjans de 2018 es va llançar al món de Youtube i ha tingut una gran acollida gràcies al seu estil personal i a la tria de temes polèmics que afronta de manera valenta.

EL RENAO

El Renao és el canal de René on fa multitud de formats d'humor i paròdia sempre en valencià. Es tracta d'un humor pròxim de temàtica valenciana i jove i atent a l'actualitat. Amb edicio molt cuidada i dicció atropellada típicament suecana és capaç de treballar quasi tots els formats d'un youtuber. Youtuber versàtil i perfeccionista accepta una certa frivolitat de continguts que en canvi assenyalen grans canvis de paradigma generacionals en qüestions com ara la llengua i la cultura valencianes.

NO HI HAVIA A VALÈNCIA

No hi havia a València és el canal de dos estudiants de comunicació de la Universitat de València que eixen al carrer a preguntar què pensa la gent sobre molts temes diversos de contingut social. Rosella i Pablo fan periodisme youtuber de proximitat i en valencià amb una edició cuidada i una valentia poc habitual en el món youtuber molt centrat en espais interiors i protagonisme propi. Donen la paraula a la gent del carrer sense por i ho fan amb molt de trellat.

la prestatgeria de marta

La Prestatgeria de Marta és el canal de Marta Meneu, estudiant de comunicació de la Universitat de València on parla de literatura.

frank surimi

Frank Surimi és probablement qui millor pot encarnar la figura emergent del youtuber social, ciutadà i compromés. Activista social en youtube que parla des de la seua perspectiva respecte al món a través de noves narratives visuals i nous recursos estilístics. Amor líquid, multiculturalisme, orientació sexual, estudis.... es barregen en el seu canal.

pau díaz

Pau Díaz va ser dels primers en atrevir-se a crear un canal estrictament polític. Usar el format youtuber per fer divulgació política més que activisme no és una tasca fàcil. En eixa línia de treball Pau intenta obrir un camí en la comunitat youtuber en valencià.

PAPERS I PIXELS

Amaia és una de les pioneres de fer youtube en valencià. El seu canal és dels primers a afrontar la literatura en els seus vídeos. Parla de lectures recomanades o recomanables o per fugir. No se centra en llibres actuals ni en la literatura en valencià sinó que barreja temps, autories i llengües.

MARTENS TV

Marta de Martens TV va començar el seu canal experimentant amb diversos formats i cada vegada ha anat assumint temes menys personals i més socials.mostra dia 12

diàlegs youtubers


mostra dia 13

booktubers i teachtubers


MOSTRA DIA 14

YOUTUBERS DE DIVULGACIÓ


MOSTRA DIA 15

mostra i ENTREGA DE PREMIS