Следдипломни квалификации

Имаме удоволствието да ви представим новите Монтесори обучителни програми, които стартират през есента на 2018 г. във ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски"

Следдипломна квалификация за учители, директори, логопеди, психолози и образователни специалисти

“Монтесори педагогиката в съвременното общество - предучилищен етап” /първо и второ ниво/

Срок за кандидатстване: 15 октомври 2018 г.

Подробна информация: http://fnpp.uni-sofia.bg/SDK/2018/Uch.plan_Montessori%20Uchitel.pdf


Следдипломна квалификация за родители, помощник-учители, помощник-възпитатели и асистенти

“Монтесори принципи и практики в помощ на работата с деца в детската градина и дома”

Краен срок за записване: 19 октомври 2018 г.

Допълнителна информация: http://fnpp.uni-sofia.bg/SDK/2018/Uch.plan_pomoshtnikk-uchitel.pdf

Насоки за писане на мотивационно есе/писмо за кандидатстване в университет и прием в следдипломна квалификация "Монтесори педагогиката в съвременното общество - предучилищен етап" (първо и второ ниво)

Първо - информация относно ограничението по отношение на дължината на писмото. За кандидатстване в СДК "Монтесори педагогиката в съвременното общество" ограничението е 3600 знака/символи, включително интервалите.

На второ място е препоръчително да си съставите предварителен план за това какво ще включват отделните параграфи на писмото. Планът е необходим, за да се избегнат повторенията (макар и прерифразирани), както и за да може писмото ви да има ясна логическа структура.

Примерен план:

В първия параграф на мотивационното писмо е необходимо да посочите за коя специалност кандидатствате и защо сте избрали именно този университет.

В един абзац, по-сбито или по-подробно в зависимост от дължината на писмото, трябва да се опитате да дадете яснота относно това какъв е Вашият потенциал и как смятате, че ще го развиете посредством обучението си в тази специалност.

Не по-малко важно е и да напишете какви са Вашите амбиции и планове за бъдещето в професионално отношение – къде смятате да се реализирате, как и с какво придобитите знания в университета ще Ви помогнат.

В допълнение опишете как смятате, че обучението в тази специалност ще спомогне за Вашето развитие и за успешната Ви интеграция в обществото – в личен и професионален аспект.

В заключението не забравяйте да обобщите написаното, като споменете какво ще дадете от себе си като усилия и инициативност, за да станете отличен студент и да допринесете за доброто име на съответната образователна институция.

Успех!

За подготовката на настоящия материал е използвана статията на Калина Христова, образователен консултант (http://www.modulor-ec.com/bg/articles/57-motivation-letter-university.html)