FANON MIXTAPE

Performance

Mathieu Charles

Wanneer ? Vrijdag 9 november 20 uur

Wat ? Performance Fanon Mixtape - Toegang gratis

Waar ? Raadzaal stadhuis

Wie ? Georganiseerd door Platform Mondiaal Halle & Integratieraad Halle

  • Performer Mathieu Charles laat je vanuit de filosofie van Frantz Fanon een nieuwe woordenschat ontdekken en afstand nemen van stereotiep denken
  • In zijn performance Fanon Mixtape gaat Mathieu Charles op zoek naar de nieuwe woordenschat voor deze nieuwe tijd. Als taal onze werkelijkheid schept, hoe scheppen we dan de juiste taal ?
  • Fanon Mixtape is een theatrale verkenning van witte denkkaders. Mathieu Charles komt vandaag juist op tijd met zijn prikkelend verhaal dat de witte bubbels doorbreekt. Hij opent onze ogen voor een breed palet aan mogelijkheden. Je bent nooit meer dezelfde als je de zaal verlaat : klaar om afscheid te nemen van de witte wereld en los te komen van de beelden en stereotyperingen die ons met de paplepel werden ingegoten. We zijn het niet gewend om een spiegel voorgehouden te worden, maar Fanon Mixtape is zichzelf en de wereld kritisch durven bevragen.
  • Onderschat het belang en de wereldwijde invloed van schrijver en psychiater Frantz Fanon niet in het debat over kolonisatie en dekolonisatie. Frantz Fanon staat de laatste jaren weer in de belangstelling als één van de leidende denkers op het gebied van dekolonisatie van de geest. Zijn twee belangrijkste werken - Zwarte huid, blanke maskers en De verworpenen der aarde - zijn klassiekers geworden in de dekoloniale literatuur.
  • Mathieu Charles is een Mauritiaans Creoolse/Belgische performer, dichter en rapper die op verschillende podia in Vlaanderen heeft gespeeld. Hij is tevens werkzaam bij het Minderhedenforum als stafmedewerker cultuur, jeugd en media.
  • En noteer : Fanon Mixtape gaat op zondag 11 november in Arenberg Antwerpen in première, maar op vrijdag 9 november dus in avant-première in de raadzaal van het stadhuis te Halle (en gratis toegankelijk).
  • Niet te missen performance in het kader van November Wereldmaand 2018 te Halle.