MONDIAAL HALLE

ACTIES


In het kader van deze memorandum-actie worden onder meer de volgende publieke acties georganiseerd :

 • Vouwblad

Er werd een vouwblad gemaakt met een toelichting bij de memorandum-actie 'Mondiaal Halle' van het 'Platform Mondiaal Halle'. Deze folder zal op een gerichte manier verspreid worden. Je kan deze tekst natuurlijk ook lezen op deze website.

 • Wondervraag

De wereld die we willen?

Een toekomst voor iedereen? “How We Can Make the World a Better Place ?”

Onder het motto “de verbeelding aan de macht” verspreiden we de Wondervraag.

Aarzel niet : geef uw kijk, onbelemmerd en ongeremd.

Om mondiale thema's - zoals klimaatverandering, leefbare wereld, ongelijkheid, racisme - ook lokaal bespreekbaar te maken en krachtig aan te pakken, organiseren we vanaf nu één keer per maand laagdrempelige gesprekstafels in het Averechts-huis in de Kardinaal Cardijnstraat nummer 3. Op een creatieve manier gaan we samen op zoek naar concrete lokale antwoorden op de mondiale problemen waarmee we allemaal te maken hebben. De komende zes jaar zullen wereldwijde problemen ook in Halle de politieke agenda kruisen. Daarom organiseren we elke derde zondag van de maand tijdens de rommelmarkt van 11uur tot 12uur een vrij toegankelijk gespreksmoment rond 'mondiaal Halle'. De aanwezige diversiteit aan ideeën, kennis, talent, ervaring, invalshoeken, gedachten, twijfels, verlangens, inzichten, communicatiestijlen en emoties worden veilig en creatief gecombineerd. Ieders mening is welkom op deze gemoedelijke bijeenkomst die we zien als een geperfectioneerde koffiepauze. Iedereen kan zonder stress en informeel zijn mening kwijt. Iedereen kan meedenken en kan hieraan meewerken. Meer informatie omtrent de achtergrond op deze website www.mondiaalhalle.be Iedereen is welkom.

 • Zondag 15 juli van 11 tot 12 uur
 • Zondag 19 augustus van 11 tot 12 uur
 • Zondag 16 september van 11 tot 12 uur
 • Zondag 21 oktober van 11 tot 12 uur
 • Zondag 18 november van 11 tot 12 uur
 • Zondag 16 december van 11 tot 12 uur

 • Persmoment : Rendez-vous met de politiek - Zaterdag 15 september 2018

Op de dag dat de lijsten binnen moeten voor de verkiezingen van 14 oktober organiseren we een rendez-vous in de Wereldwinkel van Halle - zaterdag 15.09 om 11 uur.


In het licht van de lokale verkiezingen van 14 oktober organiseren we een levendig verkiezingscafé onder het motto Kan Halle de wereld redden ? Gevarieerde avond met stemmen vanuit de politiek en de samenleving. De geheime ingrediënten voor een ideaal Halle onthuld ? Niet te missen.

18 uur 30 : Deuren & bar open

19 uur : Meerstemmig forum

20 uur : Genieten van een mondiaal podium

Iedereen welkom. Toegang gratis.

Plaats : OLV-centrum, Ninoofsesteenweg 7, 1500 Halle

In het kader van de Novembermaand organiseren we een performance / workshop waarin we op zoek gaan naar de nieuwe woordenschat voor deze nieuwe tijd. Als taal onze werkelijkheid schept, hoe scheppen we dan de juiste taal ? Wat zijn nieuwe termen en kernbegrippen die leven in het actuele maatschappelijke gesprek.

 • Vredesmanifestatie : Zondag 23 december 2018

Lokale en brede mobilisatie voor vrede gebaseerd op een rechtvaardige wereld. De antwoorden op de Wondervraag worden in december verwerkt in een nieuwjaarsboodschap voor de nieuwe bestuursperiode. Enerzijds aandacht voor 'droommaatregelen' (beleid), anderzijds inspiratie voor verder engagement (burgers).

 • Inspiratiemoment : Vrijdag 17 mei 2019

Aan de vooravond van de verkiezingen in mei 2019 voorzien we spraakmakende sprekers die enerzijds inspiratie maar anderzijds ook concrete handvatten bieden waar we mee aan de slag kunnen. De ontwikkeling van onze nieuwe superdiverse migratiesamenleving gaat gepaard met stevige debatten. Tijdens deze gevarieerde avond behandelen we de vraag wat wenselijke strategieën zijn om racisme effectief te bestrijden.

"Wegen ontstaan doordat wij ze gaan."