Μοναστηριακά Προϊόντα και Εκκλησιαστικά Είδη

Η σημασία των μοναστηριακών προϊόντων και το Monastery.gr

Η ορθοδοξία θα έλεγε κανείς ότι είναι άρρηκτα δεμένη με την Ελλάδα αλλά και την συνείδηση των περισσότερων, αν όχι και όλων, των Ελλήνων. Από μικρού μεγαλώνουμε και γαλουχούμαστε σύμφωνα με τις αρχές του δόγματος και της Εκκλησίας μας και γι’ αυτό αναπτύσσουμε μία ιδιαίτερη σχέση τόσο με την Πίστη όσο και με τη θρησκεία και τους εκπροσώπους. Μέρος αυτής της ειδικής σχέσης είναι και η αγάπη αλλά και ο σεβασμός που δείχνουμε τόσο προς τους μοναχούς όσο και προς τα μοναστήρια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως σοφοί και φωτισμένοι Πατέρες όπως ο Άγιος Παΐσιος αποτελούν ακόμη και στις μέρες μας φάρους για τη ζωή μας μέσω των διδαχών αλλά και των βίων τους.

Αγιογραφίες και Μοναστηριακά Προϊόντα

Στα πλαίσια των πνευματικών και θρησκευτικών μας αναζητήσεων λοιπόν, επισκεφτήκαμε πολλά μοναστήρια τόσο στο Άγιο όρος – το διάσημο σε όλο τον κόσμο Περιβόλι της Παναγίας – όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Περάσαμε πολύ ώρα και μιλήσαμε με τους γέροντες και τις γερόντισσες που βρήκαμε εκεί. Πέρα όμως από την γαλήνη, την ηρεμία και την αγαλλίαση που προκαλούν στην ψυχή οι άνθρωποι αυτοί και τα μοναστήρια τους – πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε πανέμορφες τοποθεσίες, ανέγγιχτες από το τσιμέντο και την ασχήμια των πόλεων – παρατηρήσαμε και κάτι άλλο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση: οι άνθρωποι αυτοί ήταν πάντα χαμογελαστοί και με πολύ καλή υγεία. Πολλοί δε από αυτούς, ήταν σε πολύ καλή φυσική αλλά και πνευματική κατάσταση παρά τη μεγάλη ηλικία τους.

Οικονομικά Μοναστηριακά Προϊόντα και Αγιορείτικα Είδη

Σίγουρα το γεγονός ότι ζουν μια ζωή απλή, απαλλαγμένη από το άγχος, τις απαιτήσεις και τους βάρβαρους ίσως και απάνθρωπους ρυθμούς της δουλειάς και της καθημερινότητας να παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας και της ευεξίας τους. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι το άγχος είναι η πηγή των μεγαλύτερων και περισσότερων – αν όχι και όλων – προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος και δεν θα σταματούσαμε μέχρι να ανακαλύπταμε το μυστικό τους, προκειμένου να μπορέσουμε να το μοιραστούμε με όλους.

Παρατηρώντας τα φαγητά που έτρωγαν και μας προσέφεραν κάθε μέρα, παρατηρήσαμε κάτι λίγο παράδοξο: μπορεί το τραπέζι ακόμη και τις μέρες των εορτών να ήταν λιτό και φτωχικό, αλλά τα φαγητά ήταν πάντα πεντανόστιμα. Τα γεύματα πάντα αποτελούνταν από φυσικά προϊόντα, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα. Λαχανικά, τυρί, κρέας, ψάρι και φρούτα είχαν τη τιμητική τους, αλλά πάντα σε μικρές ποσότητες, αρκετές να σε θρέψουν και να σε χορτάσουν, αλλά όχι για να σου γεμίσουν το στομάχι «μέχρι σκασμού». Η γεύση αλλά και η μορφή και υφή όλων των φαγητών που γευτήκαμε είχε κάτι το ξεχωριστό. Δεν έμοιαζε καθόλου με τη γεύση των προϊόντων που αγοράζουμε από τη λαϊκή και το super market. Σχεδόν μπορούσε κανείς να νιώσει το πόσο αγνά και φυσικά ήταν τα εν λόγω προϊόντα, άσχετα από το αν ήταν μαγειρεμένα ή ωμά.

Τότε λοιπόν ήταν που ρωτήσαμε έναν σοφό μοναχό σχετικά με το φαγητό κι επιβεβαίωσε τις υποψίες μας. Μας απάντησε ότι μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα όπως τα δίνει ο Θεός και η φύση αλλά και λένε ευχές και προσευχές καθώς μαγειρεύουν για να είναι το φαγητό πάντα νόστιμο και θρεπτικό. Τότε λοιπόν καταλάβαμε γιατί το φαγητό μας φάνηκε τόσο διαφορετικό. Μπορεί να περιείχε τις ευχές και προσευχές των πατέρων, αλλά δεν περιείχε συντηρητικά, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλες χημείες που βρίσκουμε τόσο στα λεγόμενα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο και στα λαχανικά και τα κρέατα που αγοράζουμε από τα super market. Η εμπειρία μας αυτή λοιπόν, μας έδωσε και την ιδέα για τη δημιουργία του site Μοναστήρι.

Τα καλύτερα μοναστηριακά προϊόντα στο πιάτο σας

Τα μοναστηριακά προϊόντα έχουν σαν πρώτη ύλη φυσικά υλικά τα οποία καλλιεργούν και διαλέγουν οι ίδιοι οι μοναχοί με περισσή προσοχή, αγάπη κι ευλάβεια. Μιλάμε για φρούτα, λαχανικά, τυριά, μέλι και άλλα προϊόντα τα οποία φθάνουν στο πιάτο κατευθείαν από τη φύση με μόνη ανθρώπινη παρέμβαση τη σπορά, τη καλλιέργεια και τη συλλογή τους. Κανένα χημικό και γενικά τίποτα μη παραδοσιακό δε χρησιμοποιείται σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής τους. Είναι σίγουρα οι πιο αγνές πρώτες ύλες με αποτέλεσμα τα μοναστηριακά τρόφιμα να είναι από τα πιο αγνά και φυσικά που θα γευθείτε ποτέ, αφού πέρα από το όποιο μαγείρεμα και τη συσκευασία δεν υποβάλλονται σε καμία άλλη επεξεργασία.

Το πρόβλημα με όλα τα μοναστηριακά προϊόντα και εκκλησιαστικά είδη και προϊόντα όμως είναι το γεγονός ότι δεν παράγονται μαζικά. Οι μοναχοί δεν χρησιμοποιούν λιπάσματα αλλά ούτε και μηχανήματα και άλλα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας όπως οι επαγγελματίες παραγωγοί, οπότε βασίζονται στη φύση, τα χέρια τους και φυσικά την βοήθεια και τη χάρη του Θεού για να παράγουν τα προϊόντα τους. Οι μοναχοί καλύπτουν πρώτα τις ανάγκες τους κι έπειτα πουλάνε ότι περισσεύει για να βιοποριστούν αλλά και να συνεχίσουν τη λειτουργία των μονών τους. Με άλλα λόγια, τα μοναστηριακά προϊόντα δεν διατίθενται σε μεγάλες ποσότητες και φυσικά δεν θα τα βρείτε στα ράφια όλων των καταστημάτων.

Καταλαβαίνοντας λοιπόν την τεράστια αξία και σημασία της μοναστηριακής διατροφής, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε να φθάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια και τραπέζια, σε όλες τις γωνιές της χώρας. Έτσι ιδρύσαμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, όπου και αν βρίσκεται, αρκεί φυσικά να έχει μία σύνδεση στο internet.

Στο site μας επιλέγουμε τα καλύτερα και πιο ωφέλιμα και αγνά μοναστηριακά προϊόντα και τα διαθέτουμε στις καλύτερες τιμές της αγοράς έτσι ώστε να είναι προσιτά σε όλες τις οικογένειες. Στις σελίδες μας θα βρείτε από μέλια και κρασιά, μέχρι τυριά και ζυμαρικά. Θα βρείτε επίσης και παραδοσιακές μαρμελάδες αλλά και μερέντες από απολύτως φυσικά φουντούκια.

Αγιορείτικα Είδη και Μοναστηριακά Προϊόντα

Πέρα όμως από τα τρόφιμα, θα βρείτε και μία πολύ μεγάλη γκάμα από εκκλησιαστικά είδη όπως καντήλια, έπιπλα, εικονοστάσια, κομποσχοίνια και φυσικά χειροποίητες εικόνες. Θα βρείτε επίσης και βιβλία με θέμα τις διδαχές και τους βίους σοφών πατέρων και γερόντων όπως ο Άγιος Παΐσιος.


Επειδή όπως είπαμε και πριν καταλαβαίνουμε και τη σημασία των μοναστηριακών προϊόντων αλλά και αναγνωρίζουμε ότι δεν ζουν όλοι κοντά σε μοναστήρια, όλα μας τα προϊόντα αποστέλλονται μέσω courier σε όλη την Ελλάδα, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ολοκληρώσετε τη παραγγελία σας και σε λίγες μέρες θα έχετε τα προϊόντα που επιλέξατε στη πόρτα σας, χωρίς καν να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι.


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Νικ. Μάνου 4, Θεσσαλονίκη 546 43, Ελλάδα

Email: info@monastery.gr

Τηλέφωνο: 2310 840188